forum

Best-yy!!

posted
Total Posts
16
Topic Starter
Aki Evans
(Brak pomysłu na tytuł :o )

Ostatnimi dniami napisał do mnie fartownik czy by nie zrobić kompilacji najlepszych graczy w PL po mojemu Best of... Oczywiście nie odmówiłem bo może być to bardzo ciekawy projekt :D Po obejrzeniu paru takich projektów innych państw, załamałem się i powiedziałem że nie może to tak drętwo wyglądać no i po paru minutach myślenia wymyśliłem coś takiego :D

1. All in one -> Najtrudniejszy w wykonaniu "Projekt".
Polega on na tym by zrobić jeden montaż z replayów różnych graczy z jednej mapki. Prosto to brzmi ale potrzeba tu cholernie dużo planowania ;D
-Musimy Wybrać 2 mapy i podzielić je na jak największą ilość sekcji w których może być zrobiona zmiana gracza
-Musimy także wyselekcjonować graczy którzy zagrają ów mapki
- Zorganizować ich by to zrobili!!
No i tu zostaje tylko praca dla mnie czyli montaż.
2. Best-y -> czyli tradycyjne kompilacje! Tutaj sprawa wygląda prosto dla mnie, jednak wymaga od was trochę kreatywności:
- Wybierz swój najlepszy replay
- Wybierz najbardziej Epicki fragment z tego replayu (czas, combo)
- No i napisz o tym.
3. ProMode -> Czyli The Besty z modami. Wszystko tak jak wyżej.

To wszystko będę chciał zmieścić w jednym 15minutowym filmiku na YT, czyli trafi na osuPoland. Taki filmik będę chciał zrobić z każdego trybu w grze czlu Standard, Taiko i CtB!

Dobra teraz czas na konkrety!

Do taki dużego projektu potrzebuje pomocy! Potrzebuje osoby które pomogą mi wybrać co powinno trafić do tego materiału a co nie i pomóc przy organizacji tego wszystkiego, myślę że 2-4 osoby wystarczy. Jednak wymaga od chętnych prawdziwych chęci oraz wytrzymałości/czasu oraz głowę pełną pomysłów ewentualnie chociaż dobrego planowania. Przydało by się by te osoby posiadały jakiś komunikator głosowy Skype/Vent

Gdy wszystko będzie gotowe wystartuje oficjalny temat projektu :)

Wiec zapraszam do komentowania/zgłaszania się poniżej :)
fartownik

Aki Evans wrote:

(Brak pomysłu na tytuł :o )

Ostatnimi dniami napisał do mnie fartownik czy by nie zrobić kompilacji najlepszych graczy w PL po mojemu Best of... Oczywiście nie odmówiłem bo może być to bardzo ciekawy projekt :D Po obejrzeniu paru takich projektów innych państw, załamałem się i powiedziałem że nie może to tak drętwo wyglądać no i po paru minutach myślenia wymyśliłem coś takiego :D

1. All in one -> Najtrudniejszy w wykonaniu "Projekt".
Polega on na tym by zrobić jeden montaż z replayów różnych graczy z jednej mapki. Prosto to brzmi ale potrzeba tu cholernie dużo planowania ;D
-Musimy Wybrać 2 mapy i podzielić je na jak największą ilość sekcji w których może być zrobiona zmiana gracza
-Musimy także wyselekcjonować graczy którzy zagrają ów mapki
- Zorganizować ich by to zrobili!!
No i tu zostaje tylko praca dla mnie czyli montaż.
2. Best-y -> czyli tradycyjne kompilacje! Tutaj sprawa wygląda prosto dla mnie, jednak wymaga od was trochę kreatywności:
- No i napisz o tym.
3. ProMode -> Czyli The Besty z modami. Wszystko tak jak wyżej.

Dobra teraz czas na konkrety!

Do taki dużego projektu potrzebuje pomocy! Potrzebuje osoby które pomogą mi wybrać co powinno trafić do tego materiału a co nie i pomóc przy organizacji tego wszystkiego, myślę że 2-4 osoby wystarczy. Jednak wymaga od chętnych prawdziwych chęci oraz wytrzymałości/czasu oraz głowę pełną pomysłów ewentualnie chociaż dobrego planowania. Przydało by się by te osoby posiadały jakiś komunikator głosowy Skype/Vent

Gdy wszystko będzie gotowe wystartuje oficjalny temat projektu :)

Wiec zapraszam do komentowania/zgłaszania się poniżej :)
Dobrze, że coś ruszyło w końcu w tej sprawie ;d

Aki Evans wrote:

To wszystko będę chciał zmieścić w jednym 15minutowym filmiku na YT, czyli trafi na osuPoland. Taki filmik będę chciał zrobić z każdego trybu w grze czlu Standard, Taiko i CtB!
Hm, chodzi Ci tutaj o wszystkie twoje idee sklecone naraz w jeden filmik? Czy wybierzemy jeden z tych pomysłów i pod niego będziesz tworzył? Jak dla mnie to idea nr 1 jest zajebista, ale trudna do wykonania. Zostaje więc druga opcja, najbardziej uniwersalna i każdemu chyba pasuje (każdemu kto ma jakiś ciekawy replay ;d).

Jako że zalążek pomysłu był mój zgłaszam się do pomocy, jak będziesz potrzebował czegokolwiek to pisz. Ventrilo posiadam, jak coś to możemy skorzystać z Galkanowego serwera.
Ryohan
Czemu kiedyś kiedy grałem o niebo lepiej nie mieliśmy takiego artysty! xD
Blackiris
Pomysł #1 jakkolwiek brzmi ciekawie, zaowocowałby raczej średnim efektem końcowym. Pod względem wykonania i pomysłu: SS, ale obawiam się, że byłoby to po prostu zbyt monotonne. To jest jedna z tych wizji, która brzmią rewelacyjnie w teorii, ale w praktyce okazuje się, że to jednak nie to.
Pomysł #2 - jakkolwiek brzmieć może aż nazbyt zwyczajnie i nieciekawie, przy odpowiednim wykonaniu zdaje się być pomysłem najlepszym. A odpowiednia obróbka może tchnąć w taki filmik powiew oryginalności. Tak więc, wszystkimi czterema kończynami podpisuję się pod tym pomysłem.

Uwaga #1
Robienie takiego filmiku dla taiko? Może... 1miko1, Acrith, Brass... i tyle? 3 graczy? Niewielu, że tak powiem. A ctb? Hmm, Nadger, Krzysiek, ja, Ty... i tyle. 4 graczy. Też średnio ciekawie. Przemyślałbym na Twoim miejscu raz jeszcze całą sytuację.
Uwaga #2
Za pewne o tym doskonale wiesz, ale i tak to powiem: lepiej robić coś dłużej, celem uzyskania lepszego efektu końcowego, niż na szybko machnąć coś średniej jakości. I tym samym lepiej zastanowić się, czy na pewno masz czas, siły, chęci, żeby coś takiego zrobić.

Jeżeli pomoc byłaby potrzebna, z chęcią jej dostarczę. Ale jak coś, to dopiero po 30 czerwca (sesja to zając, skubana może uciec). W grze mnie do wtedy nie złapiesz, więc jak coś to kontakt via pm.
Topic Starter
Aki Evans

Blackiris wrote:

Pomysł #1 jakkolwiek brzmi ciekawie, zaowocowałby raczej średnim efektem końcowym. Pod względem wykonania i pomysłu: SS, ale obawiam się, że byłoby to po prostu zbyt monotonne. To jest jedna z tych wizji, która brzmią rewelacyjnie w teorii, ale w praktyce okazuje się, że to jednak nie to.
Pomysł #2 - jakkolwiek brzmieć może aż nazbyt zwyczajnie i nieciekawie, przy odpowiednim wykonaniu zdaje się być pomysłem najlepszym. A odpowiednia obróbka może tchnąć w taki filmik powiew oryginalności. Tak więc, wszystkimi czterema kończynami podpisuję się pod tym pomysłem.

Uwaga #1
Robienie takiego filmiku dla taiko? Może... 1miko1, Acrith, Brass... i tyle? 3 graczy? Niewielu, że tak powiem. A ctb? Hmm, Nadger, Krzysiek, ja, Ty... i tyle. 4 graczy. Też średnio ciekawie. Przemyślałbym na Twoim miejscu raz jeszcze całą sytuację.
Uwaga #2
Za pewne o tym doskonale wiesz, ale i tak to powiem: lepiej robić coś dłużej, celem uzyskania lepszego efektu końcowego, niż na szybko machnąć coś średniej jakości. I tym samym lepiej zastanowić się, czy na pewno masz czas, siły, chęci, żeby coś takiego zrobić.

#1 Nie przekonamy się póki nie spróbujemy! Ewentualnie możemy zrobić taki testowy filmik z tym pomysłem i zobaczymy jak to wyjdzie.

Co do uwag
#1 Myślę że mimo małej ilość "dobrych" graczy możemy coś skleić :) Fakt faktem w tym zestawieniu zostanie tylko Pomysł 2 i 3. Głupio bym się czuł gdyby tylko Standard dostał taki filmu, ponieważ w każdym trybie mamy naprawdę dobrych gracz! Po prostu zmontujemy coś z teog co mamy + zawsze jeszcze ktoś się znajdzie!

Co do samego trwania tego projektu to ja osobiście kalkuluje że zajmie to około 2-3 tygodni na filmik z Standard!

fartownik tak te wszystkie pomysły chce wkleić w jeden materiał.
fartownik

Aki Evans wrote:

fartownik tak te wszystkie pomysły chce wkleić w jeden materiał.
Jak dla mnie to chyba lepiej byłoby wybrać jeden pomysł i tylko z nim zrobić filmik , bo takie mieszanie to imo dziwnie będzie wyglądało.
Acrith
Zdecydowanie, z taiko osób jest dosyć mało. 1miko1, ja, Brass nie jest pewniakiem czy będzie brać w tym udział.. Jednak przez ten czas może się dużo zmienić ;) (Są osoby z dużym potencjałem, może coś się jeszcze znajdzie ;)

Besty są moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem z czego zastrzeżeniem to 2 - 3 replaye per player jeśli chodzi o filmik z Taiko.
Topic Starter
Aki Evans
To można zrobić tak - #1 zrobić osobno w odrębnym terminie, a za główny projekt wybrać #2 i #3.
Zlew

Blackiris wrote:

Robienie takiego filmiku dla taiko? Może... 1miko1, Acrith, Brass... i tyle? 3 graczy?
a ja to co? >.<
Blackiris
Ty to Zlew, przecież ty w osu! i ctb grać nie umiesz a w taiko lamisz, więc nie wiem w czym problem? o.o
fartownik

Blackiris wrote:

Ty to Zlew, przecież ty w osu! i ctb grać nie umiesz a w taiko lamisz, więc nie wiem w czym problem? o.o
problem z wyjebanym ego dzieciaka

Ogółem to chyba powinniśmy dawać już jakies konkretne propozycje map? Może jakieś spotkanie na vt/irc albo ogólna rozmowa tutaj?
rEdo

fartownik wrote:

Ogółem to chyba powinniśmy dawać już jakies konkretne propozycje map? Może jakieś spotkanie na vt/irc albo ogólna rozmowa tutaj?
jeśli o to chodzi, to sam mogę podrzucić trochę takich propozycji. :p

Oriental ST8 - Shoreline (ShaggoN, #1) - 0:58:843 - 1:30:620
NH22 - Corrosion (Niko-, #1) - 2:05:282 - 2:54:160
SUPER STAR -MITSURU- - THANK YOU FOR PLAYING (rEdo, #2) - 1:02:694 - 1:41:572
Tomasz Karolak - Anarchia (Niko, #1) - 1:19:902 - 1:46:902
SHIKI - Pure Ruby (fartownik, #1) - 0:46:47 - 1:13:438
Zektbach - ~Turii~ Panta Rhei (rEdo, #1) - 1:05:320 - 1:24:780
07th Expansion - lixAxil (rEdo, #2) - 0:55:325 - 1:22:635
IOSYS - Usatei (ShaggoN, #5) - 1:02:447 - 1:42:868
Rita - It's Just Farewell (fartownik, #6) - 1:16:324 - 1:56:337

to tylko drobna cząstka tego, co mamy jeszcze w zanadrzu. wszystko to materiał z osu!, oczywiście. Evans, najbardziej efektownie będzie, gdy będziesz wybierać takie najciekawsze momenty, identycznie jak w tym filmie Lunaha z Top 20 Players 2010. możesz spróbować przepleść to co powyżej z jakimiś innymi replayami, w tym z taiko i ctb (może 1miko1 i Nadger/Krzysiek coś podrzucą? ;> ).
fartownik

rEdo wrote:

możesz spróbować przepleść to co powyżej z jakimiś innymi replayami, w tym z taiko i ctb (może 1miko1 i Nadger/Krzysiek coś podrzucą? ;> ).
to nie jest dobry pomysł ;d sam jak oglądałem te kompilacje z Indonezji to jak był replay z ctb to od razu miałem ochotę przewinąć, tak samo będzie pewnie z innymi osobami zainteresowanymi tylko jednym trybem gry

a co do tych score'ów, nice ;d
Topic Starter
Aki Evans

rEdo wrote:

to tylko drobna cząstka tego, co mamy jeszcze w zanadrzu. wszystko to materiał z osu!, oczywiście. Evans, najbardziej efektownie będzie, gdy będziesz wybierać takie najciekawsze momenty, identycznie jak w tym filmie Lunaha z Top 20 Players 2010.
- No i napisz o tym.
Gracze sami będą sie zgłaszać :P Ja za nikim nie będę biegać, ani czekać aż kogoś ktoś wyręczy!

fartownik podaj tylko godzine i wskoczę na vt :D :)
Acrith
Ja pewno niedługo znajdę czas i poszukam czegoś godnego oglądnięcia z mojej strony. Bo jednak trochę tego jest:P
~~Może dziś wieczorem coś podrzucę~~
1miko1
Chętnie się przyłącze, ale mam nadzieje, że mapy nie muszą być ranked D: Bo mam parę ciekawych, ale prawie wszystkie są nawet nie submited.Tak to już jest z tym taiko, że dobre trudne mapy zwykle ranka nie mają.
Please sign in to reply.

New reply