forum

Krfawego Kolejka Modowania

posted
Total Posts
12
Topic Starter
Krfawy

Hej Polacy! Witam w polskiej kolejce do modowania mapek! Za poradą Marcina temat jest założony na Polishu zamiast w dziale z mapami gdyż tutaj większość osób z Polandii powinno zwrócić uwagę na takie rzeczy.

Jeżeli nie wiecie o czym jest temat - zakładam go po to aby osoby piszące w języku polskim mogły dostać mody w owym języku. Oczywiście - jeżeli są GD mapperzy na waszych mapsetach którzy nie potrafią posługiwać się naszą piękną polszczyzną - no to będę używać tego cholernego angielskiego lub ew. kaleczonego ruskiego rosyjskiego. Jeżeli nie wiecie co to modowanie - *KLIK*.

Informacje dla poszukujących modów

Krfawy
  1. Moduję jedynie poziomy do o!s.
  2. Mam nadzieję że zdajecie sobie z tego sprawę że nie gustuję w chińskich/japońskich/koreańskich/azjatyckich piosenkach m.i. do anime. Dodatkowo nie lubię tych od DragonForce.
  3. Ale tak ogólnie to możecie zgłaszać mapy którą są na approval albo są obecnie WIP czy też te w pendingu które jeszcze nie miały modów albo mają już 690SP.
  4. Jedna mapa na jeden post. Można zgłaszać zarówno mapy swoje, takie w którym jest się tylko GD mapperem czy też kompletnie niepowiązane z nami mapy.
  5. Napiszcie kto jest waszym ulubionym mapperem poza Krfawym (notabene najlepszy polski mapper wszechczasów). Jeżeli będziecie pisali drugi raz w temacie, znowu napiszcie o tym w kolejnych requestach. Sprawdzam w ten sposób kto w ogóle czytał ten post. Jeżeli ktoś nie napisze tego o co prosiłem, wtedy nie sprawdzam mapy.
  6. Kiedy queue jest zamknięte, proszę nie zgłaszać próśb o mody. Nie ma znaczenia czy będą to normalne mody czy M4M czy też za ładne oczy. Jeżeli jednak bardzo wam zależy na modach, możecie spróbować tutaj: *KLIK*
  7. W modach załączam osobiste opinie oraz odnoszę się do jakości mapy względem kryteriów rankingu i grywalności oraz czy poziom jest adekwatny do spreadu mapsetu. Dużą uwagę zwracam również na design mapy, blankety oraz najniższe poziomy trudności.
  8. Nie umiem robić skinów, więc nie przyjmuję skin requestów.
  9. Przyjmuję również podania o gościnne poziomy, ale faktem jest że rzadko je przyjmuję.
  10. Jeżeli czuję że nic nie zrobię mimo że obiecałem moda mogę napisać notę do hosta mapy że jednak nie jestem w stanie nic zrobić. Czasami jest tak że nie jestem w stanie znaleźć nic konstruktywnego z paru powodów: dobra mapa a ja nie chcę być upierdliwy bądź mapa jest tak zrobiona że nie widzę sensu w modowaniu mapy która jest w tak opłakanym stanie. Nie wiem czy znacie regułę "czasami lepiej zrobić jeden remap albo usunąć mapę niż prosić o milion modów" ale czasami takowa się sprawdza.
  11. I tak, mogę odmówić zmodowania mapy. Bywa. :C

streeteelf
  1. Moduję taiko i o!s (zasady dla o!s jak u Krfawego, poniższe dla taiko)
  2. BPM>150
  3. Wszystkie możliwe poziomy trudności (do 5 stars)

Dla ciekawskich oraz żądnych modów - Krfawy ma również anglojęzyczną wersję swojej kolejki: *KLIK*

Do zobaczenia!

PS.: Jestem blondynem...
Topic Starter
Krfawy
~ PRZYJMĘ DWIE MAPY ~
Akali
https://osu.ppy.sh/b/624027

Jest dluga, to mozesz innych juz nie przyjmowac

Moj ulubiony mapper to ja
Topic Starter
Krfawy

Akali wrote:

Moj ulubiony mapper to ja
Akali to potęga.

Zostało jedno miejsce wolne, chociaż jak patrzę to nie wiem czy faktycznie był sens otwierać tę kolejkę. ;_;
fartownik
Ulubiony mapper AmaiHaczimitsu

https://osu.ppy.sh/s/232499 chcę solo diff ranked (o ile to możliwe)
Tidek
Nie jest to możliwe, lel.

Dzięki za poprawienie humoru farto xD

@Krfawy
Na Polskiej scenie mappingu raczej nie będziesz widział tłumów w tym queue, ale sam fakt że coś takiego stworzyłeś jest zadowalający bo może inni znajdą motywacje żeby za coś się zabrać, także nawet jakby 2 sloty miały się zapełniać tydzień, to nie rezygnuj z tego.
fartownik

Tidek wrote:

Nie jest to możliwe, lel.
https://osu.ppy.sh/s/227126 :/

tesz tak chce :/
Tidek
farto pls, przecież dobrze wiesz że to było na potrzeby contestu, który wychodził poza ranking criteria. Nikt Ci tego nie ranknie bez względu na to czy brałeś w tym udział lub nie (chyba że twój nick to Charles445).
Topic Starter
Krfawy
O Boże, do tej pory pamiętam mój hejt na mapy z tego konkursu. ;_; Przyjęte. :3

BTW Fartowniczku, to jest niestety niemożliwe. Jedynie ten najbardziej zwycięski (i szczerze powiedziawszy - najbardziej jehowy) poziom może mieć status approva z tak krótkim drainem. Reszta zgłoszonych (jak i tych niezgłoszonych) może iść tylko na ranked, więc muszą być spełnione wszystkie kryteria rankingowe, w tym pełny mapset i ofc zalecane żeby nie robić takiego syfu jak zwycięzca. Wybacz, takie mam info od znajomych QATów i BNów. ;_; Jakby co jestem dobry w mapieniu łatwiejszych poziomów - Normali i Easy - gdybyś chciał full mapset.

~ ZAMKNIĘTE ~
Topic Starter
Krfawy
~ PRZYJMĘ DWIE MAPY ~
Modren
Cześć Krfawy! Postanowiłem że wskrzeszę swoją mapę i w końcu coś z nią zrobię :v
Powiem też, że jestem totalnym newbie w mapowaniu.
Evening Star- First Flight
w tej mapie jedno mnie zastanawia... czemu nie zgadza mi się Lenght??

A, i jeszcze mapper... Hmmmmmmm... Nie wiem (przeszukuje listę mapperów): Lubię [Luanny]Profil już nie istnieje D: , ale chyba się liczy, co nie?
Topic Starter
Krfawy
~ ZAMKNIĘTE ~
Please sign in to reply.

New reply