Mam 2 takie myszy O.o Nie przyspiesza tylko zauważyłem że jest taka jakby bardziej czuła (nawet od G9 O.o). Akcelerację też mam wyłączoną a mimo to kursor lubi ruszać się mimo że mysz stoi w miejscu. Sprawdziłem to właśnie (przed chwilą) no i na kompie nie mam z tym takich problemów jak na laptopie.twupack wrote:
Heh... genialne umysły funkcjonują podobnie <puff-puff> xD
btw. nie chce mie się ani tworzyć ani szukać tematów, więc zadam pytanie na śmietniku - wie kto może, jak dobrze i fajnie skonfigurować myszkę A4TECH X-750 Red Fire? Zachowuje się trochę "pijanie" no i na sajidach ponoć przyspiesza (tako przepowiedział mój młodszy brat nerd... więc może to tylko jego nanosekundowe widzimisie) jak kto wie, niech śmiało pisze tu albo na meine PW xD
dzięki z góry za pomoc
Co z tym zrobić?
U mnie przestała trząść na dobrej podkładce (czarna, matowa). Mam także zmniejszoną czułość myszki w Windows i w osu! a w myszy ustawiłem 2000dpi (przedostatnia opcja). To raczej wina podkładki. Mysz nie przyśpiesza sama z siebie, szarpanie nie wywołuje akceleracji wstecznej, reaguje szybko itp. Dla mnie trochę za lekka i ciężko się nią gra trzymając ją w samych palcach (dość długa).
Koniec recenzji - czyli co jest?
Podkładka i ewentualnie akceleracja w Windows mogą chyba jedynie być problemem. A jak mysz "pływa" to spróbuj w osu! wyłączyć Frame Limiter (F7 aż zmienisz na 120Fps albo Unlimited) lub graj na fullscreen jak masz Windows 7 lub Vistę. Mam nadzieję że pomogłem x3
Koniec rozprawki lol

EDYT:
Jako że nie wyczerpałem tematu to tó o obrazeczek śliczny <3