forum

Jak gracie?

posted
Total Posts
17
Topic Starter
Kosmacz
Witam!

Temat dla ludzi którzy chcą się podzielić swoimi sposobami na grę, ja osobiście korzystam z myszki i "X"

Po co jest Z/X skoro korzystasz tylko z jednego klawisza, tu pytanie idzie do standardu "OSU"
r0ck
Myślę, że temat zbędny, 90% ludzi gra tablet/myszka + klawiatura, nie wiem czym tutaj się dzielić.

Kosmacz wrote:

Po co jest Z/X skoro korzystasz tylko z jednego klawisza, tu pytanie idzie do standardu "OSU"
Heh, pograj jeszcze trochę a sam się przekonasz. No ale żeby nie pozostawiać pustych słów, pierwsza lepsza mapa z brzegu: https://osu.ppy.sh/s/18860 - zagraj to sobie swoim jednym klawiszem.
Marcin

r0ck wrote:

Myślę, że temat zbędny, 90% ludzi gra tablet/myszka + klawiatura, nie wiem czym tutaj się dzielić.
Czuje sie dyskryminowany.
AmaiHachimitsu
Myszka gra wiecej ludzi niz myslicie, ale z reguly ludzie biora pod uwage tych z wyzszej polki tylko, a tam wyglada to tak jak napisal Rock, nie ma co sie czuc dyskryminowanym. Wszyscy wiemy Marcin, ze grasz keyboard-only
Marcin
A kinect :(?
r0ck

Marcin wrote:

Czuje sie dyskryminowany.

r0ck wrote:

Myślę, że temat zbędny, 90% ludzi gra tablet/myszka + klawiatura (Ci co grają tylko myszką to frajerzy i nieudacznicy, nie zadawaj się z nimi), nie wiem czym tutaj się dzielić.
fixd, teraz naprawdę możesz czuć się dyskryminowany :D

Hmm, wydaje mi się, że większość ludzi gra z klawiaturą, bo z tego co zauważyłem ktoś kto gra tylko na myszce, to w większości przypadków:
a) Nowy gracz który nie odkrył magii grania z klawiaturą,
b) Doświadczony gracz który po prostu chce "spróbować czegoś innego niż reszta" (Marcin? :D).

Może i jest ich jednak więcej, ale teraz chyba bardziej jako standard przyjmuje się klawiaturę.
Acrith

Kosmacz wrote:

Witam!

Temat dla ludzi którzy chcą się podzielić swoimi sposobami na grę, ja osobiście korzystam z myszki i "X"

Aż mi się przypominają ludzie, którzy się mnie pytali "No ale czemu w tajko są cztery klawisze, skoro mamy tylko dwa kolory?" - odp. identyczna jak wyżej. D:
Topic Starter
Kosmacz
myszką ciężko cokolwiek nakręcić na spiralach.
Marcin
Spinnery są najmniej ważne.
r0ck

Kosmacz wrote:

myszką ciężko cokolwiek nakręcić na spiralach.
Z tego co wiem to myszką kręci się najszybciej (jak się wyćwiczy oczywiście).
Topic Starter
Kosmacz
z innej beczki pytanie, jak zaczynaliście? Katowaliście normale czy easy? I po jakim czasie już bez problemowo przechodziliście np Easy/Normal itd?
Marcin
Mnie kolega zmuszał do grania hardów :(
CuteCurry
Dwa dni grania normali, a potem insane'y z dt na multi. Polecam ten styl, tylko zostawiłem gdzieś po drodze moją celność.
Advantan
Zaczynałem grać od razu CTB. Tutaj podobnie jak Marcin, tylko, że to koleżanka zmuszała mnie grać. Hard/Insanse od początku.
Kiedy zaczynałem grać w standard to też od razu jakieś lekkie hardy.
r0ck
A ja nie.
Grałem w sumie to co umiałem, czasami coś trudniejszego, czasami jakiegoś big blacka z HT i NF (tak, grałem to jak miałem 30 lvl, dlatego teraz tyle gier na tym mam:D). Po prostu były momenty typu: "wow ja już umiem to zagrać", najpierw był to jakiś normal, później hard itd.
Raito-
O ile się nie mylę to jest już taki temat, no ale ok.

Standard: tabciu i C/V
Taiko: ZX i ./

reszta standardowo.
Galkan

Raito wrote:

O ile się nie mylę to jest już taki temat, no ale ok.
Ano jest.
t/61283&start=0
Please sign in to reply.

New reply