Czeeeeść wszystkim!
Oficjalnym imieniem jest w moim przypadku Ewa, jedno z bodajże trzech najkrótszych żeńskich imion polskich z jakimś tam dłuższym rodowodem, stąd mój rozwlekły nick - jego przedłużenie. Rocznik '94, we wrześniu zaczynam drugą klasę liceum na profilu mjuzycznym.
Gra w Osu! przykuła mnie do monitora na tyle mocno, że od pół roku nie puszcza, i prawdopodobnie łatwo nie zwróci wolności. W nic więcej jeśli mowa o grach się specjalnie nie zagłębiam, więc cały wolny czas gram w jedno.
Inne hobby? Muzyka, nieustannie próbuję czegoś nowego i z zacięciem scrobbluję.
Fotografię lubię tylko jako "miłośniczka sztuki", na podjaranych "fotografów" z nikonami występują u mnie niespodziewane reakcje wymiotne.
Czytam też i książki, ostatnio preferuję H. Murakamiego, powieści z akcją umiejscowioną w Japonii jarają mnie wprost okrutnie.
Tłumaczę też i piosenki :S z pomocą dwóch kont na tekstowie, bowiem do nazwanego tym samym nickiem, co tutaj straciłam dostęp, i mimo, że niedawno odzyskałam, częściej korzystam z drugiego.
W przyszłości zamierzam stawać w szranki z bardziej zapewne wybitnymi ode mnie uczniami o indeks na UW na japonistyce - nie, żebym była zadeklarowanym mangomuotem, albo uczyła się japońskiego dzień i noc, po prostu tak jakby wstałam pewnego dnia z myślą "japonistyka! tak, tak, tak! to kierunek dla mnie! podbiję świat po nim!" i bum. Determinacja w dążeniu do zdawania matury z polskiego, matematyki i angielskiego zaczęła się powiększać.
Względem wyglądu, wzrostem mieszczę się z wahaniami jakoś przy metrze siedemdziesiąt, włosy farbuję na ciemne kolory, mam niebieskie oczy, jasną cerę, masę pieprzyków i trochę piegów. Nienawidzę spodni, najczęściej noszę sukienki i spódnice.
Wątpię, by było to wszystko komukolwiek przydatne do egzystencji, zwykle omijam podobne tematy, ale tym razem postanowiłam w drodze wyjątku trochę się naprodukować ^^'