forum

Polski (Polish) [RANDOM]

posted
Total Posts
4,960
show more
Aki Evans

twupack wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=eFlrNiBjKzQ

jak było, to sorry, ale to było silniejsze od mnie xD
Ku.... nie no nie mogę rycz ze śmiechu.
krzychu0700
Sory za offtop ale mam problem i pomyślałem że Wy możecie mi dać odpowiedź gdyż co do spraw anime znacie się bardziej ode mnie, a więc gdzie można kupić wejściówki na konwent (wiem że głupie pytanie ale pierwszy raz bym się chciał wybrać a wujek (czyt. google) mi jakoś nie chce pomóc mimo licznych próśb)
Galkan

krzychu0700 wrote:

Sory za offtop ale mam problem i pomyślałem że Wy możecie mi dać odpowiedź gdyż co do spraw anime znacie się bardziej ode mnie, a więc gdzie można kupić wejściówki na konwent (wiem że głupie pytanie ale pierwszy raz bym się chciał wybrać a wujek (czyt. google) mi jakoś nie chce pomóc mimo licznych próśb)
Użytkownik ShaggoN mówi (09:49):
*głownie na ramiel.pl
Użytkownik ShaggoN mówi (09:50):
*ale to różnie bywa. na stronie konwentu jest zawsze napisane xD
Ryohan
Najczęściej wejściówki na konwent kupuje się na samym konwencie albo rezerwujesz bezpośrednio u nich, czyli na bank na ich stronie będzie to klarownie ogarnięte :D
krzychu0700
Oka :3 Dzięki
twupack
Mio Akiyama (No, thank you!) Rainmeter skin

*Link do skórki - mediafire.com*

http://www.mediafire.com/?fjcdo33rx5fr8z7

No więc, postanowiłem podzielić się z Wami moją dzisiejszą twórczością. Będąc szczery, to działałem na gotowym skinie, podkręcając nieco rozłożenie obiektów oraz uzupełniając go swoimi obróbkami graficznymi. Nie chciało mi się rozhepiać dokumentnie tego programu, toteż skórka ma parę błędów (jak choćby chmurka z tekstem za daleko od buźki Mio) Fanom, korzystającym z dóbr miernika, powinno się spodobać... reszta, cóż... jest wiele innych, lepszych skórek ;) Wrzucam info o skinie tutaj, żeby nie zostać zruganym... dopóki, ktoś nie postawi śmielszych korków, zakładając wątek poświęcony działalności graficznej, do upiększania innych rzeczy, poza osu!

Link do skórki będzie tkwił przez dłuższy czas pod moją sygną, więc loozik ;p

Enjoy :3

A tak prezentuje się skin "w akcji" xD

MLGnom
To że chmurka jest za daleko to nie problem poprawić. x3
Już nie raz bawiłem się w zmianę wyświetlanych informacji czy robienie małej korekty.

twupack wrote:

Nie chciało mi się rozhepiać dokumentnie tego programu, toteż skórka ma parę błędów
Nie czepiam się o nic ale muszę to napisać . "Jak już coś robisz, rób to dobrze albo w ogóle" :>

Ogólnie nie wygląda najgorzej :3
twupack
W takim wypadku Gnomie drogi, masz może X-fire, GyGy, albo MSN'a? :D Na zgłębianie wiedzy od strony technicznej, w tego typu projektach, nigdy nie mam dość. "Jak już coś robisz, rób to dobrze albo w ogóle" stwierdzenie słuszne, jak najbardziej! W wolnej chwili poodkręcam nazewnictwo plików png... także Mio to nie będzie Haruhi a Mio xD Co do grafiki głównej... jej lekkie postrzępienie wynika z popieprzonego BG, które niemalże pochłaniało postać. Kiedy odznaczenie progowe zawodzi, pozostaje zabawa szybkim zaznaczaniem (różdżka suksi, bo jest szybka ale gówno dokładna!) i dlatego wyszło, jak wyszło. Dodać pewnie 2h do czasu pracy i byłoby niebo lepiej. Wybrnąłem z tego (już nieco później) poprzez dodanie niewielkiej poświaty bijącej na zewnątrz... taką i inne poprawki będzie można uświadczyć przy wersji 0.02 ;p

I wielkie dzięki za słowa uznania! "Nie wygląda najgorzej" w ustach osoby mającej do czynienia z pracami graficznymi, jest dla mnie po stokroć bardziej motywujące, niźli 'super!' 'zajebiste!' a nawet 'ale urrrwał!' wypowiedziane przez laika. Widzę, że również jesteś osobą aktywnie działającą w programach graficznych. Może kiedyś udałoby się rozpowszechnić (pierw zrobić) dział ze skórkami nie tylko do osu! ale różnych programików ^^' to byłoby dosyć ciekawe... i na pewno umiejętności przy tym zdobyte nie poszłyby na marne.

Nie chce wazelinować, ale przy okazji napiszę - zajebistego skina z Flandre zrobiłeś! Normalnie fuckin' masterpiece... nie zmienię go na żaden inny. Klimatyczny, przejrzysty, ładnie wykonany... czego chcieć więcej?!

Chociaż gracz ze mnie mierny, to mogę się nie znać.... xD

btw. Tak kuburaczku, pracuję... tylko nie można porównywać takiego zlepka paru graficzek do Rainmetera do tego, co Ty tam chciałeś... to wymaga czasu + kod CSS (which I hate!) :3
Kubu

pff pomoże ktoś? jestem nabzem w takich sprawach D:

edit. zapomniałem napisać że nie chodzi o rozwiązanie tego problemu tylko o to, że jak ustawię głośniki jako domyślne to mi dźwięku nie nagrywa (tak samo fraps i pare innych D:)
Galkan
twupack
Chodzą słuchy, że grając w ctb i jedząc misę owoców zarazem, ACC wzrasta dwukrotnie!
klubek
Nie dość, że ACC wzrasta to jeszcze porządnie odejmuje ilość A! Wynik -2 nieźle nas zabezpiecza! ^^

@kuburaczek
co Ty używasz tam D:?
Kubu
dobra tam, mniejsza z moim błędem D:

doom mnie rozjebał... + w +
Mr Gaddy
Fajnie się czyta strony 3X-4X tego tematu. :p
twupack

Mr Gaddy wrote:

Fajnie się czyta strony 3X-4X tego tematu. :p
gosz, cóż za nieprofesjonalny spam... podczas tasowania tych stron czułem się, jakbym gościł na swej poczcie ;p
Galkan

Ryohan wrote:

Popłakałem się z radości, że tyle osób nie życzy mi śmierci xD Dziękuję obiecuję, że kiedyś będę #1 :D
HIT IT! GO! GO! GO!

A co powiecie na to? Lubicie FanDuby?

twupack
Oshii ma znakomity głos (ten power!) i należy do tego jakże wąziutkiego grona dobrych fanduberów. IMHO, wersja z powyższego linka nie umywa się do polskiej alternatywy, gdzie sama wokalista czuła się pewniej (nie drżał jej głos a słuchacz otrzymywał czystą bombę muzyczną) Chociaż, że japoński język ciężki... każdy zaznajomiony z tematem o tym wie.

Kiedyś sam zrobiłem drobny rekonesans w tej sprawie, więc dzielę się odkrytym dobrem:
http://chomikuj.pl/hopelessthings - fanduby w mp3 do ssania
http://www.lastfm.pl/user/hopelessthings - profil Oshii na lastcie... nie ryjcie jej za bardzo xD
CzekoMisiek
Ja dalej mam uraz po tym, wolę nie słuchać.
http://www.youtube.com/watch?v=j8xCSgjJAa8
Aki Evans
Misiek własnie odebrałeś mi chęci do życia... przez to muszę zacząć kuracje, by odbudować moją psychikę ( a usłyszałem tylko 5 sek...)
niedz
o jezu,pamiętam to D:
miałęm wtedy ochote powiesić siebie + tego pacana za to że dał do tego link :<
jak można było tak zbeszcześcić toroadore T.T
twupack
Toradore bezcześcić jak najbardziej można... w końcu to rasowy przeciętniak ;)

Ja zdaję inne pytanie - jak można "pokazywać" się światu z takim głosem?! Ano, niemożna... zabić dziewuchę.

tylko Jimmy Urine może tak śpiewać, ale on jest bogiem.
MLGnom

twupack wrote:

Toradore bezcześcić jak najbardziej można... w końcu to rasowy przeciętniak
Jak uważasz że Toradora! to "rasowy przeciętniak" to może lepiej żebym tego nie komentował. :<
(każdy ma swoje zdanie ale nie przesadzajmy :3)
twupack

MLGnom wrote:

(każdy ma swoje zdanie ale nie przesadzajmy :3)
Dlatego postanawiam wykorzystywać dane mi "swoje zdanie" w 100%... kto odbiera MOJĄ wypowiedź jako prawo konstytucyjne IV RP jest... nie będę komentować ;) a że parę serii udało mi się zobaczyć i odpowiednią opinię co do niektórych "rozdymanych kotletów" sobie wyrobić to nie moja wina - takie moje zdanie. Anime może być dobre dla tsundere-boysów... dla przeciętnego widza - niczym ono nie świeci... za to wnerwia nieprzeciętnie.

I jeszcze jedno. Warto się zastanowić, czy anime jest dobre, czy popularne... bo te cechy, stety niestety, nie zawsze chodzą parami ;)
Galkan
Nie nazwałbym Toradora!'y rasowym przeciętniakiem, ale nie jest to też jakiś totalny masterpiece ;p
IMO: Dobrze, ale bez większych rewelacji.

Edit: Gadkę o Anime możemy kontynuować tu.
Kubu
albo tu... w końcu to random D:
twupack
Ok, po parominutowej debacie z buraczkiem na tematy wszelakie (własnych poglądów, komercji, zaślepienia, rugania opinii...) postanawiam się uspokoić i nie napierać dalej w ten deseń... jeśli ktoś poczuł się urażony moimi słowami - przepraszam najmocniej. Jeśli jednak nadal, czuje się nie usatysfakcjonowany - zapraszam do debaty. Mój adres na MALu jest powszechnie znany :D nie ma co wylewać prywatnych brudów, nawet tutaj ;)
Ryohan
KURWA OMG JA JEBIE TORADORA ANIME KOX!!!!

PS AJKFBHSJKDVBJKSDVBJKSV
Lef

AkiEvans wrote:

Misiek własnie odebrałeś mi chęci do życia... przez to muszę zacząć kuracje, by odbudować moją psychikę ( a usłyszałem tylko 5 sek...)
^ Sonotori. Miałem dokładnie to samo.

@Łedit abałt Toradora:

Ja zawsze anime oglądam jak już traci na popularności (nie oglądam on going bo dochodzę do sytuacji gdzie się wciągam a tu brakuje epków). Ktoś mi tam gadał że fajne itp. ale nikt mnie szczególnie nie zachęcał z tego co pamiętam, więc nie spodziewałem się za wiele. Ale wyrażając własne zdanie było ZAJEBISTE. "Nic szczególnego"? Pfff... Moim zdaniem to was zaślepiają anime "przereklamowane" itp. Bo wy znacie zdanie innych i podchodzicie w mniej-więcej ten sposób "Ooo wszyscy to chwalą, musi być dobre" i macie zawód lub "znowu coś przereklamowanego, pewnie shit... (po paru epkach) Aaa wiedziałem że shit" itp. To oczywiście moje własne zdanie ._.

Łedit Łeditu Łeditu:

Oczywiście anime z Lisiczkami i tak miecie wszystko. Bezkonkurencyjnie.

Łedit Łeditu poprzedniego:

I to jest na pewno także wasze zdanie. Nie oczekuję zaprzeczeń.

No to jeszcze jeden Łedit:

Na koniec zagnę was kolorkami.
klubek

twupack wrote:

Toradore bezcześcić jak najbardziej można... w końcu to rasowy przeciętniak ;)
O.O
WHAT!

Toż to prawdziwy masterpiece w swoim gatunku, wyróżniający się ze wszystkich, z zajebistymi postaciami i ogólną zajebistością, my fav, z moją fav female zaraz po Shanie czyli Taigą!

/me jest bardzo zdenerwowany

SeymourLyon wrote:

indeed
twupack

SeymourLyon wrote:

AkiEvans wrote:

^ Sonotori. Miałem dokładnie to samo.

@Łedit abałt Toradora:

Ja zawsze anime oglądam jak już traci na popularności (nie oglądam on going bo dochodzę do sytuacji gdzie się wciągam a tu brakuje epków). Ktoś mi tam gadał że fajne itp. ale nikt mnie szczególnie nie zachęcał z tego co pamiętam, więc nie spodziewałem się za wiele. Ale wyrażając własne zdanie było ZAJEBISTE. "Nic szczególnego"? Pfff... Moim zdaniem to was zaślepiają anime "przereklamowane" itp. Bo wy znacie zdanie innych i podchodzicie w mniej-więcej ten sposób "Ooo wszyscy to chwalą, musi być dobre" i macie zawód lub "znowu coś przereklamowanego, pewnie shit... (po paru epkach) Aaa wiedziałem że shit" itp. To oczywiście moje własne zdanie ._.

Łedit Łeditu Łeditu:

Łedit Łeditu poprzedniego:

I to jest na pewno także wasze zdanie. Nie oczekuję zaprzeczeń.

No to jeszcze jeden Łedit:

Na koniec zagnę was kolorkami.

^^

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH... W KOŃCU TO CZAS SPRZYJAJĄCY PRZEPROSINOM ^^ proszę o wybaczenie, bo mama siadła mi na kompa, kiedy porwali mnie kosmici i zrobili pranie mózgu wszczepiając trefny chip z jednostką "indywidualizmu" ooooł!
Ryohan
Słuchajcie już starogreccy rzymianie wiedzieli, że "de gustibus no est disputantum" czyli o gustach się nie dyskutuje, a dlaczemu? Bo każdy ma inne kurwa. Szanujmy się nawzajem, zamiast wjeżdżać na anime jakie to nie było, to powiedzieć nie podobało mi się bo: blablabla i chuj. Z zaznaczeniem, że jest to nasze własne odczucie i nie narzucając swoich poglądów innym.

Wracając do Toradory, słuchajcie ja nie jestem jakimś wymiataczem animcowym dodatkowo jestem bardzo poszukiwanym typem "konsumenta" ponieważ wszystko mi się podoba jeżeli jest schludnie zrealizowane. Właśnie te wszystkie powtarzające się historie miłosne, dramaty, akcje to jest to czego potrzebuje taki prosty człowiek jak ja. Nie mówię, że nie lubię również ambitnych produkcji. Ale te lekkostrawne, przecież powstały po to, żeby w jakiś sposób poprawić nam humor albo dać nam coś do myślenia, nie wszyscy w końcu chcą przebijać się przez skomplikowane metafory i miliony wieloznaczności, niektórzy lubią mieć wszystko podane na tacy i nie możemy ich za to ganić, ani ludzi którzy im coś takiego podają.

Dlatego Toradora jak kolejna szkolna historia o miłości i nieporozumieniach otuloną atmosferą humoru z domieszką dramatu jest idealnym romansidłem dla wielu!

Nie rozumiem czemu wraz z byciem specjalistą w jakiejś dziedzinie ludzie często tracą przyjemność z robienia tego co kochają. Lubisz anime? Wiele historii to masówka, komentuj ale niech krytyka nie będzie krzywdząca dla ludzi, którym się dana produkcja spodobała :)
klubek

Ryohan wrote:

Słuchajcie już starogreccy rzymianie wiedzieli, że "de gustibus no est disputantum" czyli o gustach się nie dyskutuje, a dlaczemu? Bo każdy ma inne kurwa. Szanujmy się nawzajem, zamiast wjeżdżać na anime jakie to nie było, to powiedzieć nie podobało mi się bo: blablabla i chuj. Z zaznaczeniem, że jest to nasze własne odczucie i nie narzucając swoich poglądów innym.

Wracając do Toradory, słuchajcie ja nie jestem jakimś wymiataczem animcowym dodatkowo jestem bardzo poszukiwanym typem "konsumenta" ponieważ wszystko mi się podoba jeżeli jest schludnie zrealizowane. Właśnie te wszystkie powtarzające się historie miłosne, dramaty, akcje to jest to czego potrzebuje taki prosty człowiek jak ja. Nie mówię, że nie lubię również ambitnych produkcji. Ale te lekkostrawne, przecież powstały po to, żeby w jakiś sposób poprawić nam humor albo dać nam coś do myślenia, nie wszyscy w końcu chcą przebijać się przez skomplikowane metafory i miliony wieloznaczności, niektórzy lubią mieć wszystko podane na tacy i nie możemy ich za to ganić, ani ludzi którzy im coś takiego podają.

Dlatego Toradora jak kolejna szkolna historia o miłości i nieporozumieniach otuloną atmosferą humoru z domieszką dramatu jest idealnym romansidłem dla wielu!

Nie rozumiem czemu wraz z byciem specjalistą w jakiejś dziedzinie ludzie często tracą przyjemność z robienia tego co kochają. Lubisz anime? Wiele historii to masówka, komentuj ale niech krytyka nie będzie krzywdząca dla ludzi, którym się dana produkcja spodobała :)
nie wiem jak on to robi, ale ryo zawsze musi to jakoś ładnie ogarnąć i ująć,
+ i herbatka
twupack
dlatego już lepiej się zamknę... dla dobra ogółu... nie mam zamiaru srać tutaj moją ideologią związaną z pojęciem zwanym "żywa dyskusja" bo tutaj nie ma to sensu... odpowiednie osoby wiedzą, jakie mam podejście do tematu i to mi wystarcza ;)

sumimasen deshita
Ryohan
Dobra zacznijmy nowy temat bo już się rozgrzało towarzystwo! Co wy na to, żeby jakoś na wakacje zrobić zjazd #polish osu! gdzieś w środku naszego kochanego kraju? :D Wtedy byśmy mieli pełno czasu, żeby dyskutować przy wódeczce/herbacie/soku pomarańczowym/wodzie z jeziora xD
twupack
Jeśli po tym wszystkim nikt nie ma zamiaru dokonać zamachu na moją skromną osobę, to się na to piszę :D

a jak ktoś nadal chce mnie ubić - od razu dodaję, nie warto. Szkoda naboju :3
Ryohan
Wyluzuj nikt Ci przecież nie zabrania mieć swojego zdania, jedyne co to trzeba być mniej ofensywnym :D

Ale na temat, gdyby się parę osób pisało to jakoś po sylwku możemy zacząć się dowiadywać gdzie można jechać :D
twupack

Ryohan wrote:

Wyluzuj nikt Ci przecież nie zabrania mieć swojego zdania, jedyne co to trzeba być mniej ofensywnym :D

Ale na temat, gdyby się parę osób pisało to jakoś po sylwku możemy zacząć się dowiadywać gdzie można jechać :D
Dużo wymagasz od starego dyskutanta, który na parę serii napsioczył a inne starał się obronić... ze swojego punktu widzenia, rzecz jasna xD lekko nie wpasowuje się w tutejszą delikatność, dlatego spasuję :D

Ok, zgadam z sąsiadem Shaggiem i po sylwku wyrazimy swoje propozycje :D liczyć na to można!
klubek
no jakieś spotkanko jak najbardziej można, napiłbym się herbatki ze wszystkimi :3 co do miejsca to mi obojętne, no może tylko żeby nie był to drugi koniec Polski ;p

@2pack
spokojnie, z Tobą to herbatę chciałbym wypić nabardziej ^^
Lef
Nie pijam herbat. Ale jak najbardziej moglibyśmy gdzieś pojechać całą ekipą w jakieś ciekawe miejsce (jakieś gorące źródła itp.) ewentualnie przyjedźcie do mnie. Mam duży telewizor i wolny internet (czyli nie-szybki).
Galkan

SeymourLyon wrote:

Nie pijam herbat.
Nie wiesz co tracisz!
Lef

Galkan92 wrote:

SeymourLyon wrote:

Nie pijam herbat.
Nie wiesz co tracisz!
Pieniądze podgrzewając wodę? O.o
Kubu
też nie piję WOGÓLE herbaty =3
CzekoMisiek
Pijcie herbatę, kiedyś nie będzie niczego! Zostanie tylko herbata, ona doprowadzi ludzkość do wielkich rzeczy!
twupack
No, na przykład to herbopodobne cuś z Biedronki, jest wprost genialnym betonem! Z taką zaprawą nic niestraszne ;)

a w dodatku, jest niezłe smakowo!
Mr Gaddy
TopChipsy z biedronki, no i te chrupki bekonowe są zajebiste.
fartownik

Mr Gaddy wrote:

Sądze iż hitem biedronki jest Tortilla i batonik marcepanowy, wyśmienite.
Galkan
Uważam, że avatar tópaka jest fajny.
twupack
Galkan jako pierwszy rozwiązał zadanie, gratz ;p

a oto nagroda: http://www.bankfotek.pl/image/792127.jpeg ^^

ale i tak najlepsze avki mieli/mają Bitter i Shagg (MirindaXCola a potem HaruhiXKyon) mega i za pomysł + :3
Ryohan
Chyba muszę zrobić sobie nowy avatar bo nikt mi już nie mówi, że mój jest epic :<
Kubu
Wow Ryo jaki ty masz epicki avatar ! dopiero teraz zauważyłem :D
...
CzekoMisiek

Mr Gaddy wrote:

Ha! Myślimy tak samo : 3
I jeszcze te Zapiekanki z Biedrony, one też są zajebiste tylko że podrożały na wakacje były za 1.99 a teraz są za chyba 2.39 ._.
twupack
Ryo:

A ja nałogowo wpierdzielam tamtejszy popcorn... no a dzisiaj trafiłem na PRYNCYPAŁKI! Normalnie uczta dzisiaj murowana :D
klubek
Nadal jest promocja tigera 1l po 2zł? z chipsami również za dwójkę to porządny posiłek! :)
Ryohan
PLOX PLOX PLOX powiedzcie mi co to za animu!!!!~!~!1111oneoneeleven D:

twupack
A Little Snow Fairy Sugar

:D
CzekoMisiek
Tak w ogóle to "Wesołego Halloween" D: oraz miłej przechadzki jutro lub dzisiaj po cmentarzu. D:
Galkan

Miodzio nutka <3
klubek

Galkan92 wrote:

Miodzio nutka <3
No to do roboty! Za tydzień widzę to ranked ;)
Galkan
Jestem najebany i jest mi z tym fajnie (3 Komandosy na cztery osoby + Kranczips I JEST IMPREZA!!1)
Ryohan
aha.
Galkan

Ryohan wrote:

aha.
No i chciałbym jeszcze powiedzieć, że lubię placki.

Edit: Spoko, wyjebiesz potem te posty.
fartownik
http://osu.ppy.sh/b/1147

wat, Rucker 4 setki
klubek

fartownik wrote:

http://osu.ppy.sh/b/1147

wat, Rucker 4 setki
woah o.o
a ja nawet tych streamów nie wykonam ^^
Keita_old
Te streamy sa fajne :)
ale i tak nic w trudnosci chocobo nie przebije ^^
http://osu.ppy.sh/s/4392
Kubu
przebije przebije ; )
Galkan

Madness.
Bass

Galkan92 wrote:

Madness.

MADNESS?

THIS

IS

SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Keita_old
Ok, nawet nie wiem jak można tak szybko klikać...

@edit
wiedziałem że ktoś ze spartą wyskoczy
Galkan
Wszystkim mającym problem z naszym przewspaniałym językiem polecam przeczytanie tego demota. Może akurat popełniacie błąd, a o tym nawet nie wiecie?

twupack
Ja tam wolę anglika sobie doszlifować... te 3 lata spędzone na humanie, to mój życiowy fail, ale co kto lubi :3

szkoda, że autor demota nie dobrał się do interpunkcji... przedłużyłoby to tabelkę o parę ładnych komórek xD

EDIT: Patrzę i nie wierzę! http://osu.ppy.sh/s/21130 - mógłbym przysiąść, że tą nutkę wysyłałem na dniach klubkowi co do planów mappowania :D
Kubu
http://allegro.pl/touhou-perfect-cherry ... 08064.html

:D:D:D:D chyba przez pół roku co tydzień sprawdzałem czy na allegro jest cokolwiek z touhoua... =P
klubek
Keita_old
Ja pierdzielę, żeby to jeszcze była japońska wersja CT to nawet chwili bym się nie wahał...
NTSC za bardzo zniszczyli, no cóż, w końcu to USA.
ale niezłe itemki na gościu, trzeba częściej allegro sprawdzać dla takich perełek

@edit
no i znalazłem kolekcjonerską edycję Shakugan no Shana, jak miło, że mnie zachęciłeś tym linkiem ^^
CzekoMisiek
twupack
I lol'd... jak zwykle nasza telewizja, nie dość, że do tyłu, to jeszcze mocno kłamie.

- --koment z yt----

Alboskiem
4 godz. temu

I didn't know they have television in Poland, how peculiar
---------------------------------------
Porando fakku za łord!! ^^
CzekoMisiek
Ale w ogóle dziwi mnie to że mówią coś o Miku. ;d
Ciekawe ile przy tym ludzi zaczęło ją słuchać. : )
krzychu0700
Ja się od matki dowiedziałem dzięki okrzykowi "Kurwa Krzysiek, Miku w telewizji!!!". Do tej pory zastanawia mnie skąd Ona o niej wie o.0 Ale mniejsza słyszałem za to że to nie hologram a że tam szyba jakaś była i to był obraz z jakiegoś rzutnika, ale chuj to wie (nie za dobrze się znam w tych sprawach).
twupack
Technika luster, używana właśnie w teatrach, czy na tego typu scenach. Na 2-3 lustra, ustawione w odpowiednich miejscach są rzucane obrazki (2D ofkaz), tak szybko, by widz odbierał obraz za płynny. Ustawienie luster ma wpływ na odbiorcę, który odbiera Miku już jako przestrzenną postać (obiekt) Technika, wykorzystana przez "staruszków" z Gorilaz, która bazuje na tej samej zasadzie, się do tego nie umywa... no, ale nie ma co się dziwić. Ktoś dobrze to ujął "Japan is not a country, it's other planet!" ^^

Fajnie wszystko, ale czas zejść na ziemię... Od dziś obowiązuje zakaz palenia WSZĘDZIE! Można jarać tylko w domu, w kiblu (jak kto ma osobno) i na balkonie (jak nikt nie patrzy) Normalnie gorsze restrykcje jak przed publiczną onanizacją!
Aki Evans
i kur... dobrze... Choć nie mieszkam w Polsce od 3 lat to sie ciesze bo tu u nas na wyspach też tak nie można od ponad roku i jest dobrze. Nie pale i mnie fajki wkurzają + szkodzą mojemu zdrowiu... ale nie chce wywołać większej kłótni to dam ciekawostkę:
Tu na wyspach rok temu można było palić w autobusach xD
Lef

twupack wrote:

Fajnie wszystko, ale czas zejść na ziemię... Od dziś obowiązuje zakaz palenia WSZĘDZIE! Można jarać tylko w domu, w kiblu (jak kto ma osobno) i na balkonie (jak nikt nie patrzy) Normalnie gorsze restrykcje jak przed publiczną onanizacją!
ŻE QRWA WHAT?

Screeny albo nie było.

EDIT:
Oczywiście mówię o tekście pogrubionym, żeby nie było że mam na myśli część końcową...

EDIT EDITU:

AkiEvans wrote:

i kur... dobrze... Choć nie mieszkam w Polsce od 3 lat to sie ciesze bo tu u nas na wyspach też tak nie można od ponad roku i jest dobrze. Nie pale i mnie fajki wkurzają + szkodzą mojemu zdrowiu... ale nie chce wywołać większej kłótni to dam ciekawostkę:
Tu na wyspach rok temu można było palić w autobusach xD
Jutro wbijam spalić ci chatę.
j/k ofkoz
Ale ogólnie chętnie się przeprowadzę tam gdzie mieszkasz.
twupack
CZYTAJ TU!

Żegnaj dymku - witaj ćmago i haszkomoro domowa :/

Natomiast, miejsce, do którego będę usilnie starał się migrować... cholera, chyba już wszyscy znają cel mej wędrówki xDD
Lef
Łopatą w łeb i do rowu.
klubek

twupack wrote:

shit yeah
dzisiaj wracam do domu a tu listonoszka jara w mojej klatce, wtf is this shit gtfo z tej klatki!
no ale współczucie dla palaczy :<

dzięki bogu, że herbata jest
Galkan
No wreszcie! Palacze, znajdźcie sobie zdrowsze nałogi (jak klubek, +1), a nie środowisko i znajomych zatruwać! :>
Ryohan
A ja mam to gdzieś, ale moim zdaniem to trochę krzywdzące dla palaczy, no ale ok jest jak jest mi to tam ani nie przeszkadza, ani przeszkadza. Najbardziej to mnie śmieszą teksty milionów nowych ludzi, którzy to popierają, jakoś kiedyś było cicho jakby się bali wpierdol dostać. U nas hipokryzja to chleb powszedni D:
twupack
W gruncie rzeczy, nie ma tego złego... Jestem teraz po 4 papierosie i liczę na jeszcze dwie szlugi do północy ;) Także, istnieje spora szansa, że w niedługim czasie ograniczę ten syf, który stał się moim nałogiem... nie będę zatruwał zdrowia sobie i innym no i (co najważniejsze) z człowieka bogatego stanę się obrzydliwie bogaty... a miź będzie prawą ręką w mojej mafii :) Także, po namyśle, dziękuję "idiocie", który to wprowadził, za danie mi możliwości polepszenia statusu swojego życia... przynajmniej z palenia mnie państwo nie okradnie :D

Współczuć należy die-hard palaczom, którzy jarają już parę ładnych lat... i raczej z tego nie wyjdą. Smutne, ale prawdzie.

BTW. Wybiera się ktoś na WFKJ? Więcej info na http://wfkj.pl :3 ja będę na 100% :D
krzychu0700

twupack wrote:

BTW. Wybiera się ktoś na WFKJ? Więcej info na http://wfkj.pl :3 ja będę na 100% :D
Ja może się wybiorę bo w wawie mieszkam to nie muszę daleko jechać więc pewnie będę.
Galkan

Ryohan wrote:

jakoś kiedyś było cicho jakby się bali wpierdol dostać. U nas hipokryzja to chleb powszedni D:
Nie, po prostu był inny rząd :F to w sprawach państwa, a jak chodzi o innych ludzi to cóż, ja np kuzynowi łamałem papierosy na pół, żeby nie palił przy rodzinnych spotkaniach, itd xD
klubek
czemu te konwenty są zawsze dalekooooo~~ stąd :<
@$%^$@ shit
twupack
Noo... ja mam 160km do zrobienia, żeby dostać się do Wawy. Tam znowu, żeby się gdzieś dostać potrzeba kolejnych 30 minut... ale czego się nie robi dla dobrej zabawy :D Ja z Shaggiem jesteśmy już pewniaki. Jak się ktoś wybiera, niech daje znać. Krzychu, wybierz się, zapewne nie pożałujesz :3

klubek, głowa do góry... nejiro3 będzie nasze :D
Galkan
Dajcie mi kasę, to przejadę z Wami na koniec świata i dalej >.<
Bass
Ja zrobilem smutna mine gdy Shagg mi powiedzial ze na konwencie byly plakaty z Mio.
K o t o m i
Aaa! Ja tez chce jechać na WFKJ!!! :) :) :) :)
Galkan

Bass-chan wrote:

Ja zrobilem smutna mine gdy Shagg mi powiedzial ze na konwencie byly plakaty z Mio.
Ja bym chciał taki bajer:

twupack
imho, to jest bardziej moe dla mnie ;p

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT
K o t o m i
Co wy macie z tą Mio :o
twupack
Absolutnie nic... no może poza tym, że jest moją obsesją od dwóch lat :p
Aki Evans

klubek wrote:

czemu te konwenty są zawsze dalekooooo~~ stąd :<
@$%^$@ shit
Ty masz daleko O.o :roll: to co ja mam powiedzieć (Wyspy Kanaryjskie) xD

Wy macie manie Z Mio (sam bym miała ale jeszcze nie doszedłem do tego stopnia), za to ja potrafiłem wydać 80 euro na 3 orginalnę płyty z muzyką Macross F xD
Ale na figurkę Mio chyba się skusze po świętach xD
twupack
Ja tą figurkę będę mieć ściąganą po Styczniu, bo szykuje się niezły boom zaraz po premierze...

a jeden z najlepszych soundtracków ever wart jest tej ceny :D
Lef

dwópak wrote:

Współczuć należy die-hard palaczom, którzy jarają już parę ładnych lat... i raczej z tego nie wyjdą. Smutne, ale prawdzie.
Smutne ale i tak nie wychodzę z domu więc nadal będę palił O.o
show more
Please sign in to reply.

New reply