Cth 460 ma jedynie dodaną funkcje dotyku, więc działa tak samo jak ctl, jeśli ma być używany do osu .
Powinieneś xD To normalne. Musisz się przyzwyczaić. Sam po przesiadce na tablet na początku grałem dużo gorzej niż na myszce. Sporo czasu straciłem grając na małym obszarze, dopiero po zmianie na pełny zacząłem się rozwijać. Dlatego pamiętaj, żeby jak najszybciej znaleźć odpowiednie ustawienie dla siebie.Novalogic wrote:
okay... a powinienem kaleczyć tak jakbym pierwszy raz grał w osu? xD Bo właśnie po raz pierwszy próbuję i wygląda to tragicznie.
Błąd w wypowiedzi i w sygnaturze.MrBlOoDcrew wrote:
Mam pytanie. Kupiłem 2 dni temu tablet HUION H610 i pytając jednego z graczy osu o konfigurację tableta powiedział że wystarczyło wziąść ustawić "wymuś obsługę tablet pc" i zmienić szybkość kursora by tablet zachowywał się jak myszka. Problem w tym że podczas gdy nie mam odpalonej wymuszonej obsługi tableta to osu odbiera mi z całego obszaru roboczego tableta a jak włączę obsługę to odbiera mi z ZAZNACZONEGO pola roboczego z ustawień tabletu i przy jednym i drugim przypadku czułość myszki nie zmienia nic więc praktycznie cały czas mam to samo pole manewru i muszę poruszać piórem w określonym miejscu na polu roboczym ;/. Na 25x15 cm obszaru roboczego jest strasznie nie wygodne takie poruszanie a zmniejszanie obszaru roboczego mija się z celem według mnie. Czy wie ktoś jak ustawić by kursor zachowywał się jak myszka i odbierał ustawienia "czułości myszki" do tabletu nie zmieniając przy tym obszaru?;/
Ekhem.MikroKucyk wrote:
ps na twoim poziomie to tablet to tylko strata pieniędzy, chyba że rysujesz
Przypominam że nie istnieje coś takiego jak "sprzęt na dany poziom umiejętności"MikroKucyk wrote:
ps na twoim poziomie to tablet to tylko strata pieniędzy, chyba, że rysujesz
Dopowiem jeszcze do posta powyżej, że sam mówiłeś, że gówno z dobrym sprzętem to tylko trochę mniejsze gówno.Nadger wrote:
Przypominam że nie istnieje coś takiego jak "sprzęt na dany poziom umiejętności"MikroKucyk wrote:
ps na twoim poziomie to tablet to tylko strata pieniędzy, chyba, że rysujesz
Oczywiście że mówiłem, i zdanie podtrzymuję, ale nie wiem co to ma do rzeczy. Jeśli ktoś chce grać na tablecie, to pieprzenie w stylu "ale masz za słaby poziom na tablet" jest zwyczajnie głupie, bo jak ktoś chce się uczyć grania na myszce, to gra na myszce, a jak ktoś chce się uczyć grania na tablecie, to gra na tablecie, i tyle, to są dwa różne urządzenia.Transformau5 wrote:
Dopowiem jeszcze do posta powyżej, że sam mówiłeś, że gówno z dobrym sprzętem to tylko trochę mniejsze gówno.
A jasność monitora jaka ma być?Advantan wrote:
Klawiatura mechaniczna nie jest tylko do kółek. Tak samo tablet.
Ludzie przychodzą i od razu pytają jaki tablet, albo jaką klawiaturę pod osu! kupić.
Czekam nadal na monitory i fotele, na daną wysokość biurka.
A tak w ogóle to ma ktoś config WWW, albo Niko? (-:
w osu nic nie zmieniasz obszar taki zeby bylo ci wygodnie, włącz tylko skalowanie do proporcji ekranubananowyrogal wrote:
Przegrałem trochę w osu! na samej myszce. Niedawno zakupiłem tablet graficzny - CTL-470. Męczę się z mapowaniem, ustawieniem czułością i dupcia. Mógłby mi ktoś pomóc? Czy raczej ustawiać mniejszy obszar na tablecie, jaką wrażliwość w grze ustawić, itp.
imo mija się z celem, bo tylko marnuje się czas na stopniowe przyzwyczajanie się do innych obszarów cały czas, od razu się zaczyna trenować na takim obszarze jaki się chce mieć docelowoSSulejman wrote:
Zacznij od obszaru, którego wielkość podczas używania będzie odpowiadała czułości twojej myszki, później ten obszar stopniowo sobie powiększaj co jakiś czas, aż na końcu będziesz lecieć full area.