forum

Historia waszego nick'u

posted
Total Posts
367
show more
Timotei
Mój nick kojarzy się chyba z bardzo znaną sceną z Lucky Star'a. Macie racje. Właśnie te scenę pokazała mi moja koleżanka i od niej wziął się mój nick. Dodatkowo reklama tego szamponu podkręciła to wszystko.
Yasumi-nee
Yasumi - wakacje. :D Pomysł na nick wpadł mi podczas przeglądanie mojej książki do japońskiego. :oops:
Chociaż ostatnio zaczęłam używać nick'u Taemi od Taemin'a z SHINee. : 3
Hydra
http://www.youtube.com/watch?v=GpvD4rLM2Rg - własnie od tego filmiku ^^
404_name_not_found

madlittlebunny wrote:

mad - > jestem szalona, little - > nie znaczy, że jestem niska... po prostu KOCHAM słodkie, malusie rzeczy, bunny - > ubóstwiam króliczki~

Ale jest to jeden z garstki moich nicków. Najczęściej używam Tusia.
kojaży mi sie z 'My Little Pony'

A jeśli chodzi o mój nick to nie było go wgl w planach. Kumpela zapodała mi raz osu, ale jak chciałam zrobić sobie nick to wszystkie jakie chciałam użuć były zajęte.. no i taka zdemotywowana zaczęłam rozmyślać i po paru minutach doszłam do wniosku że wstawie sobie nick znanego nam dobrze erroru ^^ tyle że przerobiony, zamiast '404 picture not found' to 404_name_not_found.
Koniec~~
AmaiHachimitsu
Mój nick? dałbym screena skąd wziął się mój nick, ale zdjęcie odbytu by nie było smaczne. W Luźnym tłumaczeniu AmaiHachimitsu => słodki miód D:
Pandemoniusz

AmaiHachimitsu wrote:

Mój nick? dałbym screena skąd wziął się mój nick, ale zdjęcie odbytu by nie było smaczne. W Luźnym tłumaczeniu AmaiHachimitsu => słodki miód D:
Ale że jak? Miód z doopy? O_O
xceremonialsx
emm... mój nick wziął się z najnowszej płyty florence + the machine 'ceremonials'. jeszcze jej nie przesłuchałem, ale ma ładną okładkę :}.
Afazeria
Cadwalader po walijsku znaczy "przywódca bitwy". Ukradłam imię mojej postaci z rpg xD
rafalon
Rafalon, w wieku 12 lat próbowałem sobie wymyślić średniowieczny nick, a żem głupi był myślałem że jak dodam "on" na końcu mojego imienia będę pro koksu, i tak zostało.
Piotrekol

rafalon wrote:

Rafalon, w wieku 12 lat próbowałem sobie wymyślić średniowieczny nick, a żem głupi był myślałem że jak dodam "on" na końcu mojego imienia będę pro koksu, i tak zostało.
D: Piotrekol
/me runs
CzekoMisiek
A teraz historia nicku, CzekoMisiek. :D
Jeszcze w Podstawówce, była zajawka na serial który puszczali na Comedy Central "Hoży Doktorzy".
Kto oglądał to wie że główni bohaterowie mówili na siebie "Waniliowy Miś" i "Czekoladowy Miś", ja oczywiście przyjąłem sobie ksywę Czekoladowego Misia, później cała klasa wymyślała sobie jakieś smaki i wychodziły "Jabuszkowy Miś" (Tak, specjalnie napisane zostało z błędem, bo tak właśnie wymyśliliśmy to). Z czasem Czekoladowy Miś, przerodził się w CzekoMisia aż na końcu przekształcił się w CzekoMisiek.
Ciunek
Ja wielkiej historii nie mam. Milion lat temu (w 1szej klasie podstawówki) ludzie skrócili/przerobili mi nazwisko i wyszło Ciunek. Używam wszędzie do dziś.
Gento_old
Moje wzieło sie tak szczerze znikąd, ponieważ ogromnym fartem wymyśliłam go gdy rejestrowałam sie na pierwszą strone internetową w mim życiu xD. Pewno to była 4 klasa podstawówki CX
shizuaki_old
Pewnego późnej nocy nie mogłem spać coś mnie zadręczało. W pewnym momencie zobaczyłem białą świecącą kulkę lewitującą w powietrzu była niczym płatek śniegu. Jednak po kilku sekundach ukazała się postać która powiedziała :
- Od dziś będziesz nazywał się "Shizuaki".
-Oczywiście..-Odpowiedziałem.

Tej niesamowitej nocy wiedziałem ,że w każdej grze będę się tak zwał.

^ . ^ <Joke>
rsx78re
Historia nicku jest prosta: "Było wesoło, był alkohol, no i tak wyszło" :D
Na poważnie jest to mocno okrojona wersja mojego konta na youtube które miałem dawno temu (i niestety go nie ma już bo usunęli)- RobertSonicX78(RE) (RE daję jak nick za krótki)
koki_old_1
.
rsx78re

evol wrote:

rsx78re wrote:

Historia nicku jest prosta: "Było wesoło, był alkohol, no i tak wyszło" :D
Na poważnie jest to mocno okrojona wersja mojego konta na youtube które miałem dawno temu (i niestety go nie ma już bo usunęli)- RobertSonicX78(RE) (RE daję jak nick za krótki)
o boze sonick ale biegasz to szybko?

synu jestem z ciebie dumny.
Kiedyś biegłem szybko, dziś to szybko biegam jedynie na dworzec ;D
Astar
.
Ai_Chan_old
A mój nick powstał od ai = miłość, na wielu innych grach mam taki sam, bądź podobny : >
DarkStoorM
Moja historia jest dosyć dziwna, długa i nudna, to troszkę skrócę xD

Jeszcze w podstawówce, kiedy grało się w Hirołsów III uwielbiałem grać lochami. Tam był taki hero Darkstorn bodajże, nie pamiętam dokładnie. I tak powstał Darkstorm :( (spodobał mi się ten nejm :3)

Później grało się w Diablo II <3... Ten sam nick oczywiście. Później zresetował się komp podczas wychodzenia z gry i zepsuł się save :[
I ja głupi zamiast usunąć postać, to zrobiłem nową dodając kolejne o, hah...
I do dnia dzisiejszego wszędzie używam jednego nicku 8-)

To już chyba 9 lat :!:
Shaburase
Moja historia jest przebanalna :D
potrzebowałem zrobić konto na youtube , lecz nick który baardzo pragnąłem był już zajęty , tak więc mam na imię Dominik, i od tego wykminiłem jakoś dominopongo ;D
Shayia
Niahahahaha, historia mojego nicku jest beznadziejna.
Wszystko zaczęło się na nk, fikcji. Miałam dość imienia " Hina ", więc postanowiłam zmienić.
Bardzo lubiłam wtedy imię Shina i Shatya [ Wymyślone przeze mnie ] . XD
Więc nie mogłam wybrać któregoś z nich, połączyłam je i wyszło Shayia. . ;3
Maquinas_old
Moj nick jako jmeno jednoho hercá, secret otkud.Ale ja jako Erbium už 5 roký v internetu :D
Ale promínte, že pišu česky, ja neznám polský, a temy pro češi nikde nemá :<
Pandemoniusz

ErbiumKusse wrote:

Moj nick jako jmeno jednoho hercá, secret otkud.Ale ja jako Erbium už 5 roký v internetu :D
Ja wszystko zrozumiałem ;]

Witamy :3
Hydra
EribiumKusse Witamy Witamy :3
Ryohan
EribiumKusse witaj :D Pisz kiedy tylko chcesz, czeski w miarę z nami spokrewniony język xD
Katsu_old_1

ErbiumKusse wrote:

kurwa, "že pišu česky, ja neznám polský" tylko to zrozumiałam. ;_;
Wilcz3k_old

Katsu-nyan wrote:

ErbiumKusse wrote:

kurwa, "že pišu česky, ja neznám polský" tylko to zrozumiałam. ;_;

To kiepsciusienko xD. Czas się czeskiego nauczyć o.o...

Moj nick pochodzi stąd, że azaliż gdyż... ładnie brzmi ;P.
Neko Vi
been there, saw that.
Wilcz3k_old
Nekosuchar brzmiałoby genialnie xD.
Neko Vi
been there, saw that
Ciunek
suchar-nyan
Neko Vi
hahaha!

editing test by Galkan
OverKiller_old
Mój nick wywodzi się od pseudonimu znanego hakiera: OverKiller. Jako że jestem programistą-amatorem i "zaliczyłem" testy penetracyjne mojej siecie wi-fi uznałem że mogę sobie przywłaszczyć ten oto nick.
Kleerup
A mój nick pochodzi od DJ'a, który nie przesadza z utworami - są ciche i spokojne.
Przykładem jest na przykład Kleerup ft. Lykke Li - Until We Bleed :3
Yusuzu
Zaczęło się od deformowania różnych moich nicków na potrzeby Youtube. Po kilku kombinacjach powstało Yusuzu. I tak już się przyjęło i zostało :3
livu_old
siedzę, siedzę.. jeb w klawiaturę livu.. spontan;*:*;p;pxDxDxD:D:D:D^^ ;** :)
WinglessAngel_old
Kolejny pokemon z minkami :(
Pandemoniusz

WinglessAngel wrote:

Kolejny pokemon z minkami :(
Chyba wiem co to za pokemon ;3
Bass

livu wrote:

siedzę, siedzę.. jeb w klawiaturę livu.. spontan;*:*;p;pxDxDxD:D:D:D^^ ;** :)
cześć ciastek
Fapfrit
Hi D:
Katsu_old_1

Fapfrit wrote:

Hi D:
hi o:
ReVeNg3r
no kurva :D...moj nick je už ani neviem ako ma to napadlo/skade ho mám ,viem len že sa mi zapáčilo a všade mám také...a przepraszam ze slowacki :P )))
Ryohan
@UP
Nie ma sprawy XD Ważne, że da się zrozumieć (ruscy mają przeklętą cyrylicę D:)
Kiyori_old
Mój nick nie ma żadnej historii. Zwykle podpisuję się Kyoukatsu, ale ten nick był już zajęty, więc wybrałam coś innego. Mam słabość do nicków na literę K, jak widać. xD
Raito_old_old
Mój nick powstał od moich dwóch ulubionych postaci z Death Note , a dokładniej od wymieszania formy wymowy imienia Kiry - Light = Raito i nazwiska Mello - Mihael Keehl . :3
konfucjusz_old
No to może ja : Kiedyś prowadząc wykład na skype na temat gier mmo ktoś kazał mi przestać pieprzyć jak konfucjusz *Konfucjusz - 10+ żon na raz :D) No i jakoś tak zostało..A tak na poważnie to zawsze na mnie konfu mówiono.. więc (konfu)cjusz samo przyszło.
Mrozius
Zrób o Mnie!
Mrozius
OK Powiem! Bo nie wiedziałem xD. Moja nazwa jest pamiątką z mojego dzieciństwa. Miałem 7 lat. Byłem na wakacjach w Chorwacji. Był kot i zrzygał xD. Tak powiem że zrobił kłaczka xD. To mi wpadło do głowy przygody kłaczków xD. To zrobiłem kłaczka o nazwie Mroziuś i Ogniuś. Wiem nazywam się Mrozius bo się nie da Polskich znaków. W niektórych stronkach się nazywam Ognius chyba wiecie xD. Bo się nie da tych znaków xD. Ale planuje zrobić konto na YouTube Będę się Pan Mrozek.
.
Bass
ok
Gotori
win
MLGnom
Just wow...
Advantan
A mój nick jest wymyślony, albo znaleziony przechodził milion pięćset transformacji i jak nie mogłem dać Advantan to dodałem sobie _96 dla BASSA bo lubi mnie od gimbazy powyzywać.
Mrozius
Advantan masz żal skin :O
konfucjusz_old
Eh.. jak nie #polish to będzie nam forum ciołek zaśmiecał.
Katsu_old_1

konfucjusz wrote:

Eh.. jak nie #polish to będzie nam forum ciołek zaśmiecał.
konfucjusz Ty wcale lepiej nie robisz, ale ok, przemilczę.
Galkan
Normalnie combo autoironii się tutaj robi :-/ Dajcie se siana, ludzie...
Advantan

Galkan wrote:

Normalnie combo autoironii się tutaj robi :-/ Dajcie se siana, ludzie...
Wystarczy nic nie pisać wtedy nie będą mieli na co odpowiadać :D
konfucjusz_old
Katsu wybacz, ale to ty srasz buzkami :)
PS: Nie piszę na polishu za często.. więc księżniczce nie mogę przeszkadzać :*
Hushu_old
Hue/Saturate w programach takich jak photoshop czy gimp! 8-)
Bo tak ogólnie to wszystko sie zaczelo od Hue a potem Hush a potem jakos z Hush do Hushu.
Kingsays_old
Mama tak na mnie mówi
fartownik
KINGSIZE
mthhf123
wonsy :c.
Sonny9393
NFS : Most Wanted za malucha. Spodobał mi się i tak jakoś zostało.
Sachikonatsu
Połączenie żeńskiego imienia japońskiego i 5 pierwszych liter od męskiego imienia Natsume (inspiracja Natsume Yuujinchou) ;p
Pandemoniusz

Sachikonatsu wrote:

Połączenie żeńskiego imienia japońskiego i 5 pierwszych liter od męskiego imienia Natsume (inspiracja Natsume Yuujinchou) ;p
Nieźle. Też lubię tę bajkę :D
AmaiHachimitsu
Połączenie żeńskiego imienia japońskiego
Sachiko, fajne imię.

dla psa znaczy się.

Sachi Konatsu już ładniejsze D:
Uninika
Mój nick wzial sie od tego ze moja rodzina mowila o Unii Europejskiej .. no i pomyslalam ze dodam do tego 'nika' i tak powstala Uninika :D
MrDorian
Moja historia

nick MrDorian wziął się od mojego imienia Dorian. Dodałem przedrostek angielski Mr i wychodzi MrDorian
Geenu
Ja kiedyś założyłam konto fikcyjne na nk, a moja postać nazywała się Gen. Po kilku latach ( 5 xd ) koleżanka dała mi link do jakiegoś tam forum. Tam też się nazwałam Gen, a użytkownicy forum myśleli, że to jest skrót od Generation bądź Generacja. I Jakos tak mi zostało :)
DeletedUser_613592
z
Fapable
Nie wiem co napisać, chyba jedyne co mam na swoją obronę, to to, że chciałam coś niecodziennego i ze zdrobnieniem.
mikitoff
Siema, witam wszystkich :)
"Mikitoff" od nazwiska - Mikitów.
Co do avataru- inspirowany przekozacznym Banem z ostatniego filmu Nolana.
Od 12 lat (środek 2000 roku) gdzie tylko mogę używam "Blizzard" (zaczęło się od milosci do Diablo2 i firmy ktora diabełka wypuściła), ale postanowilem użyć tutaj czegoś "oryginalniejszego"
Nymphetamine_N91
Kiedyś, kiedyś, kiedyś zaczęłam słuchać Kredków, (Cradle of filth ~~) i z racji, że ulubiony kawałek nazywa się Nymphetamine chciałam mieć taki nick... ~~
Ale był zajęty D:<

.
.
.

.
.
.

I stało się Nymphetamine_N91 c:
Arczii
Od imienia, a że śmiesznie przeciągano ostatnią samogłoskę, podkreśliłem ją podwajając zapis.
Raito_old_old

Arczii wrote:

Od imienia, a że śmiesznie przeciągano ostatnią samogłoskę, podkreśliłem ją podwajając zapis.
Masz nick jak mój pies imię D:
Salonax
Moje powstało w dosyć haniebny sposób, a dokładniej w wyborze nicku w Tibii, jeszcze za czasów jej świetności (popularności?)
WareHachimitsu
Od wiłkołaka. A, że zapamiętałem WareVolf zamiast WereWolf no to się mówi trudno xD
Alex_Kureji
Angielska wersja mojego imienia (Alex) i nazwisko mojej OC (Kamila Kureji) na początku pisałam "Kurezi" lecz "Kureji" jest poprawniejszą formą. Znaczy słowo "Crazy" z japońskim akcentem.
Krfawy
Łuhuhu, czas na mUa - zdzirę śFFFiatoFFFego czegoś tam! X3

No to...

Daaawno daaawno teeeemuuu... Kiedy byłem młodszy o... <myśli> ... <2x myśli> ... Kurde kiedy to było... XD ... Chyba jak byłem w piątej klasie podstawówki to grałem w grę Blood Rayne. No i byłem takim sÓitaśnym zdzirownikiem który nazwał się jakże oryginalną nazwą Blood Kam. Kam - ofc skrót od mojego jakże sÓitaśnego imienia jakim jest...? Kamiiiileeeek! X3 O Boże, to takie słodkie! X3 Dobra, na chwilę stop z głupotami. XD

No i byłem Blood Kam, ale od dwóch czy trzech lat wołają na mnie w internecie "Krfawy" albo "Blady", no bo "blood" czyta się "blad", no to "Blady". Ew. zwą mnie "Krfawy", bo "Krwawy" to przeżytek! Jestem biczeXowaty i pamiętać o tym ZdzireXy kochane! :3

No i tak na mnie wołają znajomi w necie: Krfawy.

Aaaaach, czyż to nie wspaniałe!? Historia mego życia opowiedziana FFFÓaśnie FFFam! Nie no, dobra, historia życia to nie, ale jak znajdę temat z takimi pierdołami to wam napiszę, żeby tu nie offtopować. XDDD
Ciunek
Can't tell if serious...
MLGnom

Ciunek wrote:

Can't tell if serious...
Just kill it already, with fire!
SteRRuM

MLGnom wrote:

Just kill it already, with fire!
Please, nooo.
Kapsel96
A mój nick wziął się z uzależnienia od tymbarków :D
A dokładniej od tego że kiedyś nie umiałem ich otwierać ( zawsze miałem pocięte palce od kapsla) :D
NoodleFromHell
Noodle wzięło się od mojej ulubionej postaci z zespołu Gorillaz. Musiałam wcisnąć swoje 2 grosze i wyszło groteskowo...
oskkii
Moja historia mojego nicku zaczeła się od mojego imienia: Oskar, a że Oskar było zjęte to koleżnka która ma bójną wyobraźnię wymyśliła "oskkii" : D
Lesiu442
Mój nick wziął sie od imienia Jan. Znalazłem zdrobnienie Ivan, lecz nick był zajęty, wiec dodałem jeszcze 123.
:)
Bl4NC1K
Hmmm... chyba jak jarałem wymyśliłem to do CS'a (kiedy jeszcze maniaczyłem ^-^) No i cóż teraz w każdej grze mam albo Bl4nc1oR albo Bl4NC1K, l3l4NC1K, Bl4NT3K, itd ;p Czysty przypadek, teraz już tego gówna nie palę, ale nick został :)
marchewka_old
Hmmm cóż.. xD Kiedy zaczynałam grać w osu wgl. nie wiedziałam, że to jest gra multi nawet, jak mi to gdzieś tam pisało hahahahahaha .. Kiedy zakładałam konto tutaj, myślałam, że później w grze nick ten nie będzie potrzebny :D Że konto jest wymagane tylko do pobierania mapek .. Uhmm.. I wzięłam taką najbardziej randomową rzecz chyba jaka mi przyszła do głowy xD .. marchewka .. Było wolne, więc okay, czemu nie xD .. That's all :P
Kyoshinku
(´・ω・`)
Pandemoniusz
Chciałem znaleźć nick, który opisywałby najbardziej żałosnego człowieka na świecie i wtedy wpadłem na "Pandemoniusz".
mthhf123
zajebalem komus
DeletedUser_613592
z
Fenek Alfa
Adamqs, ten avatar zawsze mnie rozjebuje.

Żeby nie robić offtopu: Kumple nazywali mnie Frankiem(jestem Tomek btw), a potem Fenkiem. Alfa wzięła się z tego że w jakiejś grze sam fenek był już zajęty.
ZuKoR_old
A tak sobie wymyśliłem ^^
lilila_old
Mój nick którym posługujesie w osu! powstał po sluchaniu koley, teraz posługuję się raczej nickiem Mio
Tamako Lumisade
Lubię psy.
Fapable
A ja Twój nick <3
r E s P
Hmmm pewnego dnia grałem w TF2 i był jakiś camper i cały czas ktoś umierał więc tak powstał
eusiphera
Tak samo przyszło, chociaż pierwotną wersją była: eusifera.
show more
Please sign in to reply.

New reply