forum

Problem z większością beatmap.

posted
Total Posts
22
Topic Starter
xxmaciekaxx
Mam problem z beatmapami , jak już przejdę , to nie może wysłać wyniku do serwera. Tak więc , stoję cały czas na 17 poziomie , i 12 mln punktów.
Może być dziwnie napisane , lecz niedawno przyszedłem ze szkoły.
Xantis

xxmaciekaxx wrote:

Mam problem z beatmapami , jak już przejdę , to nie może wysłać wyniku do serwera. Tak więc , stoję cały czas na 17 poziomie , i 12 mln punktów.
Może być dziwnie napisane , lecz niedawno przyszedłem ze szkoły.
Wyloguj się i zaloguj ponownie.
Topic Starter
xxmaciekaxx
Cóż , nadal nic. Może to wina beatmap?
Xantis
A grasz w rankingowe mapy czy to są nierankingowe?
- Yumiko -
Mam taki sam problem, dołączam się do pytania >.< Przeinstalowanie osu nic nie daje..
Marcin

Xantis wrote:

A grasz w rankingowe mapy czy to są nierankingowe?
- Yumiko -
Te i te, chociaż rankingowych mam o wiele więcej.
Marcin
A twój internet działa normalnie..?
Hydra
Mialem to samo, jakas aplikacja wam dostep blokuje do serwera
- Yumiko -
Weszła aktualizacja, i wszystko (przynajmniej u mnie) ok :>
DeeeeDeee
Czy to normalne że niektóre mapki z paczek achievementowych nie zapisują się na serwerze? Czy tylko u mnie tak jest? Przez to nie mogę zdobyc wielu achievementów :( Cały czas pokazuje się error i tylko przy tych niektórych mapkach
r0ck

DeeeeDeee wrote:

Czy to normalne że niektóre mapki z paczek achievementowych nie zapisują się na serwerze? Czy tylko u mnie tak jest? Przez to nie mogę zdobyc wielu achievementów :( Cały czas pokazuje się error i tylko przy tych niektórych mapkach
Chodzi Ci o paczki map typu "Rhythm pack vol. 1" itd.? (np. ""Rhythm Game Pack vol.4" achievement.""?)
Jeżeli tak to nie wiem czemu, bo ja dzisiaj zaliczyłem 2 achevementy tego typu i wszystko było dobrze.
DeeeeDeee
Tak, ale nie we wszystkich paczkach są takie felerne mapki, np. Anime Pack 1 i 2 dasz radę zaliczyc?
r0ck

DeeeeDeee wrote:

Tak, ale nie we wszystkich paczkach są takie felerne mapki, np. Anime Pack 1 i 2 dasz radę zaliczyc?
Podaj dokładnie chociaż 1 mapkę która Ci nie chodzi, bo teraz nie chce mi się wszystkich po kolei sprawdzać ;p .
DeeeeDeee
anime 1
pokemon - pokerap
access - doubt & trust
haruhi - god knows

np te, pokazuje mi się "error! this beatmap is not available for online ranking"

__
Teraz spróbowałam Rhytm Game 3 i Banya - Phantom stwarza taki sam problem... Nikt poza mną tak nie ma?
r0ck

DeeeeDeee wrote:

anime 1
pokemon - pokerap
access - doubt & trust
haruhi - god knows

np te, pokazuje mi się "error! this beatmap is not available for online ranking"

__
Teraz spróbowałam Rhytm Game 3 i Banya - Phantom stwarza taki sam problem... Nikt poza mną tak nie ma?
Nie wiem. Patrzyłem tą: "access - doubt & trust" i u mnie jest wszystko dobrze.
Galkan
Wywal tamte z paczki i pobierz je jeszcze raz ręcznie.
DeeeeDeee
Pomogło, ale nie na wszystkie.. Np. Shuntaro Okino - Cloud Age Symphony z Anime pack 3 i Dudelstudios - Angry Video Game Nerd Theme [MATURE CONTENT] z Internet 1 nawet po ręcznym pobraniu maą ten error. Da się jeszcze coś z tym zrobic?
Marcin
Wypakuj to jakbyś wypakowywał zip'a , i wrzuć folder piosenki do folderu songs w osu!, jak rozpozna to ok, jak nie to nic innego sie nie da :( .
DeeeeDeee
Nic to nie dało, Doubt & Trust który inny user sprawdzał u mnie jest też inavailable for online ranking, chociaż próbowałam wszystkich podanych przez was sposobów :(
MLGnom
Ten topic znalazłem. /p/850219 ale raczej za dużo nie pomoże

Tak dodatkowo, jak pobierałaś mapki na nowo (nie z packa) to usunęłaś kompletnie poprzednią wersję?
DeeeeDeee
Tak, od tego zaczęłam. Najpierw usuwałam, potem pobierałam ręcznie, ale nic to nie dawało
Please sign in to reply.

New reply