forum

Acc a poziom mapy

posted
Total Posts
10
Topic Starter
Salami
Witam.

Zastanawia mnie pewna rzecz, mianowicie ściągam piosenkę "A" która posiada 3 poziomy trudności. Załóżmy że na poziomie Easy i Medium uzyskałem słabe acc (np poniżej 50% acc) a na Hard, który jest najwyżej punktowany 100%. Jak mi policzy to do głównego acc ?
a) Doda te słabsze i lepsze
b) Policzy najlepszy z danej piosenki

Bo nie wiem czy poprawiać acc na mapach easy, gdzie grałem byle jak i mam bardzo słabe acc
Ryohan
Prawdopodobnie liczy się tak, że przemnaża acc przez liczbę punktów, robi tam jakąś średnią. Więc jeżeli dużo masz takich map to może to mieć jakiś wpływ.
Galkan
Zlicza wszystko (o ile jesteś w top500 na danym diffie), z tym, że wysoka celność na trudniejszych mapach jest lepiej punktowana. Ale słabe wyniki też opłaca się poprawiać.
Xantis

Galkan wrote:

Zlicza wszystko (o ile jesteś w top500 na danym diffie), z tym, że wysoka celność na trudniejszych mapach jest lepiej punktowana. Ale słabe wyniki też opłaca się poprawiać.
Eee? Czyli mając przykładowo na easy acc 50% a na hardzie czy nawet insance 100%, to ten easy prawie nie wpłynie na mój ogólny acc? Coś mi się nie chce wierzyć, tak samo jak to, że acc z mapy liczy się jak jesteś w top 500... Acc liczy się zawsze, sprawdzałem i widziałem efekt, zrobiłem mapkę dowolną na 50% acc, prawie w ogóle pkt nie miałem i byłem na kilkutysięcznym miejscu, a jednak acc mi spadło. Tylko PP liczy się od top 500, chociaż nawet na wiki jest napisane, że będąc poniżej też możesz coś dostać, jak i również zdobyte acc w mapie wpływa na ilość dostanego pp, ale nie na % acc ogólnego.
Marcin

Xantis wrote:

Galkan wrote:

Eee? Czyli mając przykładowo na easy acc 50% a na hardzie czy nawet insance 100%, to ten easy prawie nie wpłynie na mój ogólny acc? Coś mi się nie chce wierzyć, tak samo jak to, że acc z mapy liczy się jak jesteś w top 500... Acc liczy się zawsze, sprawdzałem i widziałem efekt, zrobiłem mapkę dowolną na 50% acc, prawie w ogóle pkt nie miałem i byłem na kilkutysięcznym miejscu, a jednak acc mi spadło. Tylko PP liczy się od top 500, chociaż nawet na wiki jest napisane, że będąc poniżej też możesz coś dostać, jak i również zdobyte acc w mapie wpływa na ilość dostanego pp, ale nie na % acc ogólnego.
Galkan ma racje /me hides, Od nie dawna accuracy jest kalkulowane tak samo jak pp (z tą różnicą że to są procenty, a pp to punkty).
Xantis

Marcin wrote:

Galkan ma racje /me hides, Od nie dawna accuracy jest kalkulowane tak samo jak pp (z tą różnicą że to są procenty, a pp to punkty).
To czemu w zeszłym tygodniu, zajmując kilkutysięczne miejsce, spadło mi acc?
MLGnom

peppy wrote:

Yes, I am making constant changes to the calculations. Your pp might drop or rise, but so will everyone else's. For more specifics on what I am working on, you can check this changelog.
To samo się tyczy nowego acc.
Xantis
Teraz jużchyba widzę, tylko czemu przy podliczaniu pokazuje stare acc, a nie nowe?
Marcin
Bo peppy tego nie naprawił?
Xantis
No i to mnie zaczęło mylić, sorki. :E
Please sign in to reply.

New reply