forum

własna beatmapka

posted
Total Posts
20
Topic Starter
rafalpero
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
niedz
próbować aż wyjdzie?
Topic Starter
rafalpero
niedzwiedz 1124 niezrozumiales mego pytanie chodzi mi o to co zrobić żeby ją zacząć robić xD
skratch
ściągasz piosenke w mp3, wrzucasz ją przeciągając do osu, wchodzisz w edit i otwierasz, ustawiasz dane w pierwszym oknie które się pojawia. wychodzisz z tego okna, pokazuje się timing. masz u góry po prawej przycisk "tap here", klikasz zgodnie z muzyką, a później jeszcze regulujesz "pokrętłami". jesli uwazasz ze jest dobre przechodzisz do zakladki po lewej - compose. włączasz po prawej grid i distance snap i możesz jechać, nie jest to wcale trudne. jak masz dobry timing to mozesz zmienic sobie beat snap divisor na mniejszy, to tez bedzie latwiej robic, ale musisz miec dobry timing. jak skonczysz mapowac to wstaw jakies tlo ladne, kolorki itd :)
DarkSerge
http://www.tucows.com/preview/371806 Tu masz program do wykrywania tempa w utworach ale działa on z różnymi efektami.
Jeżeli chodzi o forum to cały proces masz tutaj http://osu.ppy.sh/forum/viewtopic.php?f=6&t=944
skratch
według mnie zaczynając nie powinno się używać tego rodzaju programów. Moim zdaniem na początku trzeba sobie wyrobić nawyk i słuch do dobrego timingu. Ale program jest też bardzo dobry, tylko dla leniwych :)
Topic Starter
rafalpero
Jak przesuwam plik mp3 do osu w edicie to wyskakuje błąd odinstalowywałem i nic dalej ten błąd
DarkSerge
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Lef
Może podaj screena z błędem czy coś? To by troche pomogło. Próbowałeś różne pliki mp3? Może spróbuj też ogg?
Topic Starter
rafalpero
Topic Starter
rafalpero
ok wszystko działa nie wiem jak to zrobiłem że błąd nie wyskakuje

ok zrobiłem już beatmapke i jak ją teraz dodać????

Sory za doublepost
DarkSerge
Topic Starter
rafalpero
dobra tylko jak coś napiszą to pod tłumacz bo z angielskim ciężko
jak chcecie zagrajcie troszke gówniane ale co tam pierwsza w końcu
viewtopic.php?t=9440
Topic Starter
rafalpero
skratch
jedna rada: używaj distance snapa
Topic Starter
rafalpero
a co zrobić żeby mapka była ranked ????
skratch
zrobic dobrą mape
Lef

rafalpero wrote:

a co zrobić żeby mapka była ranked ????
Hehe, genialne pytanie... Gdybym znał odpowiedź bym był legendą wśród mapperów :) *dżołk* Aby dostać rank mapa musi zostać "przebadana" przez modów (BAT) czy jest pozbawiona wad. Nazywa się to moddingiem. Mody sprawdzają całą Twoją mapę + wszystkie poziomy trudności i wytykają błędy które musisz\powinieneś poprawić. Jeżeli mapa jest gotowa do bycia Ranked, dostajesz Bubble (Babelki :? ) które oznaczają że mapa jest gotowa do bycia ranked. Jeśli dostaniesz takie 2 to bardzo prawdopodobne że następny mod ranknie mapke ale nie zawsze się tak dzieje. Podam przykład: na mojej mapie "power this techno" James modnął moją mapę i postawił bąbelek, wszedł peppy, postawił bąbelek, wszedł m980 - coś mu nie pasowało, poprawił i dał z powrotem gwiazke (która oznacza że mapa ma coś jeszcze do poprawy).
bocher
Nie rozumiem tego timingu? Jak to, klikać w rytm muzyki?
WubWoofWolf
No przydałoby mi się też zrobić jakąś beatmapę
Please sign in to reply.

New reply