1. Hudonom - król 7K i polskiej topki Manii od praktycznie początku tego trybu w PL, i choć Dragon wydaje się mu już dorównywać na 7K ogólnym skillu, a na LNach może go już nawet przebił, jak i jest szansa iż go przebije w pp i przejmie #1 po 5 latach, to Hudy wciąż jest bardziej wszechstronny i poza LNami ma również niesamowite acc na 4K (FC Haelequina DŻEJ EJCZ LII PRZEBITY) i speeda ma też imo kozackiego (S na Eighto Wh1teha i na Trickstarz to też topka) no i choć może w >7K nie ma podjazdu do takiego _uja czy innych, ale ogólnie imo miszcz
2. Ciemny Smok 🐉(alias Darki) - najlepszy pochłaniacz noodli w PL i niesamowity progres, być może najlepszy w Kraju Kwitnącej Cebuli- 1. XII LN Tier (w TYDZIEŃ po XI WTF)w PL, pass Stigmy no i również w 7K Hudego na makaronie przebił być może (A na Blue Zenith Jindimensions HT, pierwszy X tier w PL 7K LN, A na Penguinie Cuppp'a) a obecnie nawet ma lepszą topke od #1 Hudonoma ale choć i speeda ma kozackiego, to acc troszkę meh, a to Hudonom ma i choć odstaje Dragonowi w LNach, to minimalnie i imo to jeszcze nie starczy do tytułu mistrza
3. Situś aka Struś Popierd*lacz, SitekIX, SitekX - największy r*chacz PMC jak możemy przeczytać na jego Twitchu, również jeden z największych all-rounderów Polski - z Tidkiem najlepsze LNy po Dragonie,kozackie 7K, #3 zasłużone PL w rankingu również w pi pi, mimo że troszkę słabszy speedowo w 4K od takiego Krola czy Hvb3rta, a w 7K od Hudego i Smoka, to dalej jeden z topowych graczy obu keymodów, a jego acc to miut na moje oczy podczas spectowania xD
4. _underjoy(_uj) - topowy gracz 9K, bardzo mocny w 7K, nieco słabszy rawskillowo w 4K choć acc powala i tutaj, a do tego najlepsze jacki w PL (FC na Chaserze 980K WUT)
5. Tidek - jego acc to prawdopodobnie jeszcze większy miut niż Sitka, czytaj najlepsze acc w 4K bezdyskusyjnie - jego ratio to kosmos xD Nawet na 4-5* potrafi robić cieszące oko SSki z ratio na poziomie rzędu mocnego 998K. Niestety tutaj znaczny spadek w 7K - jego poziom tam to (wynik dla porównania) - S na Manierze Jinjina,idk który Dan( może 2/ blisko 3?)
6. Kroly- - przez lata cesarz polskiego 4K w kwestii speeda,dzisiaj być może już przebijany przez KuboleXa (alias Hvb3rt) ale dalej masa kozak passów, clear Luminala i Bety no to jest coś
( nawet Hvb3rt nie ma Bety kappa) w 7K jednak na poziomie Tidka, a może troszkę niższym, a więc na pewno nie na poziomie topki Rzeczpospolitej, no i acc to już nie taki miut jak u Situsia czy Tidka, ale dalej nie jest ono takie tragiczne no i jego potężny skill w 4K jednak daje mu imo #6
7. Hvb3rt (dawniej KuboleX) - też niesamowity progres w 4K i zagraża dziś pozycji Krola- w tym keymodzie - top 10 anime deaths na Becie(95.99) Future Dominators 1.2 94% Quadraphinix 1.4 93%, również być może 2 najlepsze jacki po _uju, jednak acc gorsze od Krola no i jeszcze jednak troszkę niżej...Ale za rok może być wyżej, mam mocne przeczucie co do tego
8. Agonys - bardzo dobre 7K jak i 4K. Mistrz Sv e K(sory że tak krótko o Tobie,nie przeglądałem jakoś Twoich topek :c)
9. Lambard - Niestety choć w 7K dla mnie choć kozak dużo większy niż #5,6 7 i 8, to acc jego nigdzie nie powala raczej, no a w 4K nawet ja potrafię przebić niektóre jego scory, więc jeszcze #9( wiem 7K liczy się bardziej, no ale uznałem że 4K jednak trochę też a tu jest nisko i dlatego #9)- w 7K pewnie by był ciut wyżej
10. Arkitev(Arki) aka polski Arpia, człowiek vibro - szkoda bo rok temu pewnie by był wyżej
Straszny regres od czasu zaliczenia Alphy, i teraz choć oczywiście dalej nie mam podjazdu do jego scorów(tak myślę), to nie jest to to samo co parę miesięcy temu, no i 7K tez przeciętne (chyba coś jak u Tidka) ale wspomniane na początku vibro(pass Mario Painta DT bez PAUZ) i również acc prawie dorównujące np Tidkowi jeszcze bez problemu plasują go w Top 10.
PS Dziękuję za honourable'a senpai <3
Extra :
Miq - serio się długo zastanawiałem, choć też kozak acc, speed i trochę taki też all-rounder, to w sumie też złapał imo regres w 4K i trochę rzadziej gra, jednak zaczął cisnąć BMSy no i nawet progresuje c; Jednak dalej to jest chyba poziom trochę taki 1/2 dana :c (jeszcze c:)
Hlimak - też jedne z najlepszych vibro w Cebulandii, 94% na Beta Danie ale 7K trochę przeciętnie, niskie acc i mimo wysokiego progresu uznałem że mu trochę brakuje i to mimo kozak LNów(X tier)
Nick Wilde - mini Tidek xD Jego ratio na łatwiejszych mapach nieraz szokowało mnie przy jego ranku
W 7K zbliża się już nawet do topki PL (S na Reminscing np czy tam już nawet 97%) no i w 4K tez się zbliża chociaż i tu i tu nie jest w topce to nie odstaje no i może za rok...
Ale się rozpisałem xD Jak jakieś głupie błędy będą to przepraszam, w końcu rozpisałem się trochę nie? :c