forum

Mysz+klawiatura = lag

posted
Total Posts
11
Topic Starter
Adorek
Witam, jestem nowy w tej grze, i dowiedziałem się, że aby na prawdę dobrze grać nie można cały czas klikać myszą, tylko przerzucić się na klawiaturę. A więc zrobiłem tak, i tu pojawia się mój problem - podczas gry, niekiedy myszka "zacina się" na moment, dzieję się to tylko przy klikaniu na klawiaturze, sprawdzałem sporo klawiszy, na każdym z nich występuję ten problem. HELP?
klubek

Adorek wrote:

Witam, jestem nowy w tej grze, i dowiedziałem się, że aby na prawdę dobrze grać nie można cały czas klikać myszą, tylko przerzucić się na klawiaturę
Wrong. Można grać na kilka sposobów, a to JAK dobrze grasz zależy tylko od Twoich umiejętności.

Adorek wrote:

A więc zrobiłem tak, i tu pojawia się mój problem - podczas gry, niekiedy myszka "zacina się" na moment, dzieję się to tylko przy klikaniu na klawiaturze, sprawdzałem sporo klawiszy, na każdym z nich występuję ten problem. HELP?
Trochę to dziwne, że klawiatura miałaby w jakiś sposób zacinać Twój kursor. Czy "zacina się" niekiedy kursor na moment przy kręceniu spinów albo przy szybkich jumpach? Bo miałem takie coś na jednej starej myszce i problem leżał w samej myszce. Może jednak ktoś miał tu podobny problem i Ci pomoże~
Gotori
ja tam gram samą myszką ^^ więc nie zrażaj sie bo jak lubisz klikać myszką to nie przerzucaj sie na klawiature :P
tylko wg. mnie do grania mouse only nie wystarczy myszka za 10zł z tesco. musisz wydać chociaż z 50zł na taką x7 żeby jako tako sie klikało. swego czasu grałem na takiej z tesco właśnie i nic kompletnie osiągnąć sie nie dało skoro przycisk naciska sie po nacisku o masie 0,5kg -.- w sumie tylko tyle chciałem Ci powiedzieć bo co do Twojego problemu to nie mam pojęcia. :P
Topic Starter
Adorek
HMmm, właściwie, to juz przyzwyczailem się do klikania na klawiaturze, i lepiej idzie ;p
Wcześniej tez myślałem, że to kłopoty z myszą, więc podłączyłem starą - było tak samo, kupiłem więc nową 1000DPI za 50 złotych, i problem sie powtarza. Myślałem, że to jakieś lagi, czy coś, powyłączałem opcje w grafice, nawet włączyłem opcje "słaby komputer" NIC!
Ciągle to samo...
Powiem tak, najczęściej zacina się przy sliderach i spinach, ale przy zwykłych klikach też się zdarza. A co najdziwniejsze, na jednej piosence, laguje często, na innej rzadko :/
Tidek
Ja mam chyba podobny problem, ale nie jest aż tak uciążliwy jak twój. (tak myślę)
Otóż na wielu mapach zawsze w tym samym momencie potrafi mi się lekko gra zaciąć, nie przeszkadza to aż tak bardzo jak jest to w jakiejś łatwej sekcji, ale przy takich streamach/jumpach można oszaleć gdy wpadają "oszukane" 50 czy missy, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, ale nie utrudnia mi to za bardzo gry.
Jeśli u Ciebie dzieje się to co chwila na mapie, to tym bardziej Ci nie pomogę :x
Advantan
Nie znam się na tym, ale skoro w tym samym momencie zawsze to może wyskakuje pełno kółeczek i laguje. Ja przywykłem do "mini-lagów" jak mi fpsy spadają :)
Niko

Advantan_96 wrote:

Ja przywykłem do "mini-lagów" jak mi fpsy spadają :)

derp
Yusuzu
Up@
Nie znam się, ale.. Moim zdaniem problem leży w ''spadkach fpsów''. Lub też procesów w tle.
Advantan

Niko- wrote:

Advantan_96 wrote:

Ja przywykłem do "mini-lagów" jak mi fpsy spadają :)

derp
Na tym laptopie maks 120 i to często spada do 30-70
Kubu
w jakim sensie zacina się?

jeżeli nie możesz nawet ruszyć kursorem - to wina leży w fps'ach.

jeżeli możesz nim ruszać, ale nie możesz klikać bo był tak jakby cały czas na kliku - w osu jest tak, że jak klikniesz lewy przycisk myszy, to nie możesz wcisnąć lewego na klawie (domyślnie Z, w sumie prawego też) - "dzieje się tak tylko przy klikaniu w klawiaturę" - czyli raczej problemem jest klawiatura, zmiana myszki nic da - klawisze na klawie mogą się po prostu wciskać i zanim odskoczą trochę mija, a ty w tym czasie chciałbyś klikać myszką. Po prostu pożycz od kogoś klawę i spróbuj.

Taka moja diagnoza, zapewne błędna D:
AmaiHachimitsu
tak jak kubu napisał. Jeśli kursor idzie płynnie ale się jakby "nie klika" to może być błąd klawiatury albo niechcący wciśnięcie klawisza myszy, co w połączeniu z równoczesnym wciśnięciem klawisza x tworzy laga.

Jeśli jednak jest to czysto graficzny problem, to po prostu coś z Twoim sprzętem jest nie tak. Możesz oczyścić komputer ze śmieci, ustaw jak najkorzystniejszy tryb graficzny - jeśli jedziesz na directx (NIE OpenGL), to w trakcie gry wciśnij F7 tyle razy, by wyskoczył Ci vertical sync, albo chociaz 120fps limit. U mnie jeśli mam no limit to też mi laguje, w identyczny sposób jak Tobie. A F7 jest łatwo wcisnąć przez przypadek gdyż jest obok F8 odpowiedzialnego za pojawienie się chatu. Jeśli są problemy ze zrozumieniem tego posta, to możesz PM w grze.
Please sign in to reply.

New reply