Selam herkese!
Peppy oyunu diğer dillere çevirebilmek için Crowdin'de proje başlatmış. Aramızdan bir kaç kişi Türkçe çevirileri doldurmaya başlamış bile! Şu anda çeviriler 19%'da. İngilizce bilen herkesin çevirmesi çok güzel olur. Çevirmek isteyenler buraya tıklayarak çevirmeye başlayabilirler!
Ayrıca çeviren arkadaşlar çevirdikleri terimleri bu postun altına yazarlarsa süper olur. Herkesin farklı farklı çevirmesi boşu boşuna karmaşa yol açacak çünkü.
Benim çevirdiklerim şu şekilde:
Peppy oyunu diğer dillere çevirebilmek için Crowdin'de proje başlatmış. Aramızdan bir kaç kişi Türkçe çevirileri doldurmaya başlamış bile! Şu anda çeviriler 19%'da. İngilizce bilen herkesin çevirmesi çok güzel olur. Çevirmek isteyenler buraya tıklayarak çevirmeye başlayabilirler!
Ayrıca çeviren arkadaşlar çevirdikleri terimleri bu postun altına yazarlarsa süper olur. Herkesin farklı farklı çevirmesi boşu boşuna karmaşa yol açacak çünkü.
Benim çevirdiklerim şu şekilde:
- Supporter - Supporter'ı olduğu gibi bıraktım çünkü artık herkes support'ın ne olduğunu biliyor. Bunu "destekçi" olarak çevirmek güzel durmuyor.
- Beatmap - Bunu da aynı şekilde bıraktım malum Türkçe'si yok.
- Weighted pp - Bunu ağırlıklı pp olarak çevirdim ama kullanıldığı yerde ağırlıklı pp biraz garip duruyor. Top plays'de pp'nin üzerine gelince "weighted: 426pp (95%)" yazıyor. Bu "ağırlıklı: 426pp (95%)" olunca garip geldi bana.
- Ranked & Approved - Dereceli & Onaylanmış. Aynı zamanda ranked ve ranks kelimesini de dereceli ve dereceler olarak çevirdim.
- 's eki için de çok kullanılan 'ın ekinin kullanılmasından yanayım. Bunun için yapabileceğimiz pek bir şey yok çünkü bazı kişiler için doğru bazı kişiler için yanlış olmak zorunda. Sistemde bunun önüne geçebileceğimiz bir şey yok. Yani örnek olarak ":username's" olan bir kelimeyi ":username'ın" olarak çevirin. "heyronii'ın kudosu geçmişi" falan oluyor ama yapacak bir şey yok.
- Ban, Silence - Bunları da olduğu gibi bıraktım artık herkes biliyor.
- Global rank - Bunu Satella Dünya sıralaması olarak çevirmiş. Bence uygun, Dünya sıralaması olarak bıraktım.
- Hit accuracy - ?? (vuruş isabeti? wtf)