forum

E-sim, czyli sŚwiat, sPolska i sŻycie w sKraju.

posted
Total Posts
4
Topic Starter
Acrith
Myślę, że ten temat będzie skierowany do dość wąskiego grona osób, które w wolnych chwilach lubią pogrywać w aplikacje dostępne w oknie przeglądarki. A sama gra nie zajmuje z początku tak dużo czasu i tylko na pozór jest tak skomplikowana, na jaką wygląda:)

Pokrótce przedstawię Wam eSima, jest to gra podobna do znanego eRepublik, jednak czerpiąca wszystko co najlepsze z wcześniejszych wersji tej produkcji.

W eSimie cały gameplay wiąże się z szeroko pojętymi aspektami militarnymi, politycznymi, ekonomicznymi i prasowymi. W skrócie - możemy być przedsiębiorcą, najemnikiem, redaktorem, wojskowym, dosłownie kim chcemy w ramach możliwości silnika gry.

Oczywiście, tak jak wcześniej napisałem eSim jest symulatorem eŚwiata, także mamy community i państwa z całego globu.

Napisałem ten temat nie dlatego, żeby zyskać korzyści z zarejestrowania się z reflinka (de facto jest to jedyna możliwość rejestracji, oraz gracz rejestrujący się zyskuje znacznie więcej), lecz Polacy aktualnie są na dość przegranej pozycji. Zostaliśmy całkowicie podbici przez Litwinów, którzy należą do najpotężniejszej koalicji w świecie eSima. Jednakże tej nocy rozpoczęliśmy powstanie i staramy się wyrwać naszą stolice spod litewskiego zaboru. Promuję tą grę w ramach akcji BB - Baby Boomu, każdy gracz, który aktywnie będzie uczestniczył w grze polepszy losy ePolski.

Pozdrawiam i zapraszam do rejestracji z mojego refa:)

http://e-sim.org/lan.43459/

Rozkazy Ministerstwa Obrony Narodowej na dzień 109 e-sim:

http://e-sim.org/article.html?id=10693

W razie problemów, chwytajcie poradniki zamieszczone w aktualnych rozkazach Ministerstwa Obrony Narodowej (są za każdym razem na dole rozkazów), jeżeli będziecie potrzebować pomocy - musicie zapytać o mentora, albo pytajcie na IRC'u. (webchat.quakenet.org - kanał #e-sim).
Hydra
Gralem sporo czasu w erepublik, ale co tam sie zaczynalo dziac to porazka *.*

Dzieki za polecenie gry sprawdze i mozliwe, ze zostane na dluzej:)

p.s moge liczyc na pomoc z twojej strony w razie potrzeby? ;>
Topic Starter
Acrith
Jasne, jasne. Pisz PW na osu!, albo na IRCu który podałem wyżej.

@Edit - Odzyskaliśmy Mazowsze oraz naszą stolicę! Zaczęło się powstanie na mazurach, odzyskujemy sPolskę:)
@Edit2 - Mamy już całą sPolskę i odzyskaliśmy niepodległość. Zapraszam do rejestracji:)
Salonax
Się zobaczy, również grałem w e-republik, ale tam się dzieje, co się dzieje (schodzi na psy i jeszcze niżej)

PS. Do e-republik też doszedłem w czasie BB - nieświadomie, ale zawsze.
Please sign in to reply.

New reply