forum

Jak naciskać?

posted
Total Posts
28
Topic Starter
Shadowsword_old
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Piku
Muah, ja naciskam myszką, mnie tak wygodniej :P
niedz
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
DarkSerge
Jakoś myszką było mi ciężko wyrobić niekiedy, teraz używam lewej "kontrolki".
niedz
fajnie sie robi God Knows tylko na myszce :D
Vic
Myszka. Tylko. I tylko lewy przycisk. Jestem hardkorowcem.
YoshiN_old
Witam wszystkich! Gram w osu od 15 czerwca z małymi przerwami na początku grałem myszą ale później jak tylko zmieniłem na z/x to dosłownie chwilę potem szło mi TYLKO LEPIEJ i tak jest do tej pory :P WIĘC Z/X RZĄDZI!

A tak pozatym to to jest wlasnie przewaga nad wersją dsową że można szybciej naciskać i mieć lepszy timing dzięki z/x tak mi się zdaje... grałem w wersje dsową ale dosyć dawno muszę wrzucić na kartę i zobaczyć jak się będzie grało po czasie spędzonym z osu! :P (dziwne ze jeszcze tego nie zrobilem) a pozatym nie ma tak że ekran dotykowy nie wykryje nacisku ja tak miałem więc sorry konsolowcy ale OSU! na komputer jest lepsze :P

Sorry za offtopa. Pozdrawiam.
Swistak
O nie wiedziałem, że są jakieś alternatywy co do naciskania myszka :D.
cinu_old
Ja myszka, próbowałem używać z/x, ale jakoś źle mi szło:F
NeC_old
Ja gram od wczoraj i do tej pory używam tylko i wyłącznie myszki :P jak w ogóle gra się na klawie? naciskając z/x?
cinu_old
Myszką najedź, na klawce naciśnij z/x.
hmm. Jednak się myliłem, pograłem trochę na z/x i dużo lepiej się gra;>
NeC_old
szczepu358
Lef
Link z postu wyzej to chyba wszystko w tym temacie ;D
niedz
cajklołn ma rzepną myszke,mój brat miał/ma taką,grałem na niej,lata straszliwie,i trudno wyczuć dla siebie odpowiednią prędkość :S
Ryohan
@UP
Mam taką samą i jakoś mi się dobrze gra :P IMHO kwestia przyzwyczajenia xD

Lef
To moja mysz. Zależało mi na tym żeby miała szybka reakcje (ćwiecze "Crazy motocycle chase [Crazy]" na hardrock) i dość wygodna.

Ale ogólnie polecam mysz optyczna: a4tech x700coś (kumpel pożyczył, poprawie jak odda) tylko jest troszke za mała i ręka się szybko męczy. Ale też ma szybką reakcje i jest precyzyjna.

EDIT:
Czego dałem zdjęcie myszy w temacie "jak naciskać?" ??? :?
Swistak
Moi koledzy stwierdzili, że mam gównianą myszkę do osu! kupili mi na urodziny w paru zawodową myszkę dla graczy i gra mi się 10 razy gorzej. Jest na niej napisane, że jest 2x razy bardziej precyzyjna od zwykłej. Na początku myślałem, że jak można niby precyzję myszki mierzyć. Wydało mi się to bzdurne. Choć jednak się myliłem. Tą myszką nawet na prędkości x1,8 co równoważy x4,0 na mojej starej myszka mi tak latała, celowałem może w 1 na 2 kółka, na beatmapach, gdzie starą celuję bez najmniejszego problemu :D. Starą gra mi się dużo, dużo lepiej :D.
Lef
Jak ustawisz sobie takie same DPI jak na tej starej to bedzie ci sie dużo lepiej gralo. Poza tym daj nawze myszki, bo "profesjonalna" to wiesz... Myszka nie musi być precyzyjna tylko jej reakcja musi być szybka, wtedy nie widzisz jak "muli" i możesz nawet magiczne jumpy wyrabiać :) pozatym spróbuj Crazy Motocycle Chase na Crazy! z HR i sprawdz czy dasz rade.
Swistak
Ja kiedyś na Crazy Motorcycle Chase [Boring] byłem pierwszy ;P. Ale wtedy za mną był 1 ziom xD. Ja nawet Boring nie potrafię na 1 combo przejść, to co dopiero Crazy ;P. Spróbuję zmienić tamto DPI i zobaczę, czy mi się lepiej gra.
Grabarz_old

Swistak wrote:

Ja kiedyś na Crazy Motorcycle Chase [Boring] byłem pierwszy ;P. Ale wtedy za mną był 1 ziom xD. Ja nawet Boring nie potrafię na 1 combo przejść, to co dopiero Crazy ;P. Spróbuję zmienić tamto DPI i zobaczę, czy mi się lepiej gra.
Ale gdybyś zobaczył jak SeymourLyon wyrabia w Crazy Motorcycle Chase [Crazy!] z HR, to byś padł na głowę.
Lef
:P
Kubu

Grabarz wrote:

Ale gdybyś zobaczył jak SeymourLyon wyrabia w Crazy Motorcycle Chase [Crazy!] z HR, to byś padł na głowę.
Potwierdzam :D Istny hardcor na HR tylko Lionek może przejść xD
Lef
Jeszcze z miesiąc będe musiał to poćwiczyć żeby dać radę... Mam caaaaałe ferie na trening to się poćwiczy.
Aha, właśnie. Od tygodnia (mniej więcej) co jakieś 2-3 dni zwiększam sobie DPI w myszce po 200 (czyli +200, teraz mam 2400). Po prostu co 2 dni włączając osu! zauważam że mysz chodzi za wolno. Max mam 3200, boje się co zrobię dalej :?
Zwiększanie w osu! odpada... w sumie mam jeszcze interpolowaną zmianę rozdzielczości w sterach myszy (jakieś max 2x szybciej) ale aż tak daleko chyba nie dojdę (OBY :cry: )

EDIT:
Aktualnie zmniejszyłem DPI do 2000 i gra mi sie dużo lepiej. Przyzwyczaiłem się do wyższego ale jak zmniejszyłem, to zauważyłem że celniej sie klika.
Astar
u mnie z i x, kiedys uzywalem myszy ale sie odzwyczailem
Lef
Zauważyłem że na wolnych stackach\ruchomych wolnych stackach\lubię pączki za szybko naciskam (dziwne, nie? :? ). Znalazłem na to 2 sposoby:
1. Kładę nadgarstek na biurko (nie klikam z nadgarstkiem w powietrzu), wtedy klikam trochę wolniej.
2.Gram jak zawsze (czyli nadgarstek nad biurkiem) ale przytrzymuje na chwile klawisz który już wciśłem.
WubWoofWolf
ShaggoN
Ja mam Logitech G5. Może nie najnowszy model, ale całkiem nieźle mi się jej używa. Zwłaszcza biorąc pod uwagę to że wcześniej miałem myszke Opticart z tesco. :lol:
Please sign in to reply.

New reply