forum

Problem z lewą dłonią podczas grania w osu!.

posted
Total Posts
9
Topic Starter
Advantan
Cześć, na początku chciałbym zauważyć, że problem jest naprawdę poważny i wolałbym żeby śmieszkowanie tutaj było zabronione.

Od czterech lat próbuję klikać w te kółka (no, hehe, z przerwami) i niestety mam problem. Jako, że jestem praworęczny i gram na myszy, to znaczy, że klikam z/x lewą ręką. No i tutaj jest problem, moja dłoń, nadgarstek, nie umie wygodnie leżeć przy klawiaturze.

Tutaj moje ułożenie ręki:

Zaznaczone miejsce to miejsce nacisku na biurko. Problem polega na tym, że to boli.
Próbowałem podkładać szmatkę, gąbkę, poduszkę, ale wtedy nie umiem klikać, bo jest różna wysokość wtedy.
Ja jednak muszę mieć wszystko ustawione tak jak zawsze, ta sama wysokość, kąt nachylenia. Też tak macie?

Liczę na szybką odpowiedź.

Aha i proszę nie śmiać się z mojej dłoni, wcale nie jestem taki gruby.
Aha i jakość słaba, bo nie dysponuję dobrym sprzętem do fotografowania.
exoNeric

Ja sobie poradziłem z tym problemem w ten sposób.

Daj SOGa jak pomogłem.
Topic Starter
Advantan
Czym jest ta rzecz pod Twoją ręką?
exoNeric
Mój portfel z cennymi dla mnie przedmiotami.
maikuroPoni
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
sables
Miałem już nie pisać ponieważ mam ładną liczbę stu postów na forum, dążyłem do tego jakiś czas z myślą, że jak w końcu dotrę do tej sumy to będzie to równoznaczne z tym, że to moje ostatnie tchnienie w tej społeczności. Niemniej, cenię sobie Twoją osobę i uznałem, że powinienem Ci pomóc, nie byłoby to koleżeńskie gdybym zasłaniał się jakąś głupią liczbą. Liczę na to, że to docenisz - po prostu nie graj. Mam nadzieję, że pomogłem.
-Maus-
Czy tylko mi się wydaje że ta dłoń jest dziwnie skurczona :F
Topic Starter
Advantan
Taki mam po prostu styl.
DarkStoorM
A grałeś na wyższych klawiszach? Wiem, że taiko ma się nijak do standardu, ale ja się opieram o biurko mniej więcej jak ty, tylko moja ręka jest wysunięta do przodu jeszcze o jakieś 3-4cm, czyli nadgarstek jest u mnie w powietrzu.

Moja lewa ręka jest na klawiszach ER, klawiaturę mam dosyć wysoką, leży 9-10cm od krawędzi biurka, a opieram się o biurko częścią przedramienia zaraz za nadgarstkiem (nie mam jak zrobić zdjęcia w tej chwili). Gram tak od jakichś dwóch lat i nie czuję żadnego zmęczenia ani dyskomfortu grając nawet po 4 godziny z DT, ale to pewnie już kwestia przyzwyczajenia. Nie streamuję samymi palcami, "balansuję" nadgarstkiem dociskając klawisze co nie wymaga o wiele mniej staminy. Ale ja tam mam małe łapy to ustawienia i tak będą inne dla każdego. O ile się nie mylę, to chyba gram prawie jak Wolf (jak jeszcze grał na tych numpadach) to ustawienie ręki skojarzysz.

Próbowałem kiedyś grać opierając nadgarstek o biurko, ale szybkość drastycznie u mnie spadła, ale to pewnie też od osoby zależy (a być może właśnie tutaj leży problem).

Zrobiłbym zdjęcie, ale mam rozładowany telefon. Na moich filmikach to też niezbyt dobrze widać.
Please sign in to reply.

New reply