forum

Sens życia, pożytkowanie swojego czasu

posted
Total Posts
13
Topic Starter
DeletedUser_613592

Co o tym myślicie? Każdy z was niech zada sobie takie pytanie.
Skoro czas jest pieniądzem, jak powinnismy go pożytkować by był on "cenny", a nie tylko marnowanym?
Czekam na wasze opinie.
CuteCurry
Skoro czas to pieniądz, to co jutro obstawiać adamqs?
zzqWilliam
Myślę, iż jest to bardzo ważny temat. Skoro czas jest cenniejszy od pieniędzy, to możemy za niego kupować bardzo drogie rzeczy, normalnie jak w filmie "Wyścig z czasem". Jeżeli czas jest taki ważny to należy go wykorzystać do czynności, które sprawiają nam przyjemność, a skoro komuś kto jest totalnym popierdolcem bo ta gra jest pojebana osu sprawia przyjemność, to to jest najlepsze spożytkowanie naszego "złota".
cyfra_old
Życie masz tylko jedno. Jeżeli robisz to co Cię uszczęśliwia, to nie jest to zmarnowany czas.
Advantan
Pytanie tylko, czy wciskanie dwóch klawiszy na klawiaturze jest czymś co daje nam szczęście? Myślę, że wielu może napisać, że tak. Co jednak jeśli to spisek, sprawka kogoś postawionego wyżej, a w najgorszym wypadku Iluminatów? Co jeśli jesteśmy tylko małymi chomikami do nakręcania wielkiej machiny oszustw?
AmaiHachimitsu
Tak bardzo prywatna ta wiadomość
WujekGrzyb

zzqWilliam wrote:

a skoro komuś osu sprawia przyjemność, to to jest najlepsze spożytkowanie naszego "złota".

Freszol wrote:

Jeżeli robisz to co Cię uszczęśliwia, to nie jest to zmarnowany czas.
Widzę pierwsze objawy płytkiego myślenia, współczuję najbliższemu otoczeniu.
Fenek Alfa
Wy się śmiejecie, ale czas to faktycznie pieniądz.

Założyłem się kiedyś z pewnym debilem, który twierdził że potrafi "zmieniać bieg czasu" o trzy dychy, że za 24h będzie ta sama godzina. Wygrałem.
Hirikoshi
może osu! to jest przyjemność, ale trzeba też pomyśleć o tym ile jest innych, ciekawszych rzeczy o zrobienia.
CuteCurry

Hirikoshi wrote:

może osu! to jest przyjemność

A no tak.
Qinec14
Adamqs, może lepszym pytaniem byłoby: Czy zrobisz z tym cokolwiek i zajmiesz się czymś pożytecznym jeśli ludzie się z tym zgodzą? Osobiście bezsensownie tracę tony czasu dzień w dzień, na granie, na oglądanie gównofilmików na yt. Imo póki czujesz się dobrze z tym co robisz, póty wszystko jest w porządku w tym temacie.W porządku dla Ciebie, w czasie teraźniejszym. Życie moim zdaniem polega na tym, żeby dążyć do celów które masz chęć osiągnąć, a klasyfikacja celów względem opłacalności jest chyba głupia, można mieć ambicje niczym gwiazda futbolu i aspirować do tytułu mistrza świata w tym sporcie, albo jak małe dziecko, które robiło cały dzień laurkę na dzień matki i było bardzo szczęśliwe po wręczeniu jej (każdy kiedyś robił, fajne uczucie). A przyjemność w obu przypadkach jest (w moim odczuciu) ogromna. Just HF&GL. Chcesz się wozić Ferrari za 1,5 mln. funtów? Nie widzę problemu, idź zarób pieniądze jeśli Ci tak zależy. Wolałbyś założyć rodzinę i żyć jak większość ludzi? Nie sądzę, żeby laski leciały na dobrego aima bądź umiejętność streamowania 250 bpm+(otakugirls300poundswhynotletsmakeloveonconvention).
Advantan
Tylko czemu funtów?
Qinec14
Bo w funtach czuć bogactwo.
Please sign in to reply.

New reply