forum

problem z osu! mania

posted
Total Posts
12
Topic Starter
koparka12
nie gram zbyt długo w osu, ostatnio miałam też sporą przerwę w tej grze
włączyłam przed chwilą, jak zwykle chciałam popykać w osu! mania i pojawił się pewien problem
mianowicie
kiedy lecą paseczki (sori za nazewnictwo, nie wiem jak poprawnie to się nazywa), widzę tylko te różowe, dlatego ciągle przegrywam. grałam wcześniej w mapki, w których miałam S czy SS, a teraz nie mogę nawet do B dojść, bo nie widzę znaczków (pasków, no). tak jakby gra myślała, że znam mapki na pamięć. nie mam pojęcia, czy młodszy brat coś tu majsterkował, czy coś się usunęło w grze, ale chciałabym jeszcze pograć, dlatego się tu rozpisuję XD
help ;;
CuteCurry
Wyłącz hiddena/fade-ina. Albo inaczej: w ekranie wyboru mapy naciśnij kolejno "f1" i "1".
Topic Starter
koparka12

spi wrote:

Wyłącz hiddena/fade-ina. Albo inaczej: w ekranie wyboru mapy naciśnij kolejno "f1" i "1".

to nic nie dało :/ grzebałam już w tych modach, szukałam w ustawieniach i nic
Marcin
uzywaj skina defaultowego tj. standardowego. Jak nadal sie dzieje to wywal wszystkie pliki *.dll w folderze osu! i wlacz osume.exe.
Anti Fun
Dołączę się do tematu żeby nie tworzyć nowego
Jaki skin polecacie pod manię?
Marcin
czemu podlaczasz sie do tematu ktory... jest na zupelnie inny temat?
Anti Fun
Bo wspomniano że problemem może być skin, a ja akurat skina do manii potrzebowałem
A zresztą, może i lepiej było by założyć osobny temat
Topic Starter
koparka12

Marcin wrote:

uzywaj skina defaultowego tj. standardowego. Jak nadal sie dzieje to wywal wszystkie pliki *.dll w folderze osu! i wlacz osume.exe.
nie jestem pewna, ale chyba mam włączony standardowy skin, nie wiem gdzie to się ustawia :/ a co do folderu, to wszystko wygląda tak
odinstalowanie i zainstalowanie gry od nowa pomoże?
Marcin
To nie jest folder osu!, kliknij prawym przyciskiem na ten skrot -> właściwości -> przejdź do lokalizacji. Tam będą pliki dll tj. osu!.dll, osu!gameplay.dll, osu!ui.dll, wywal te trzy a potem uruchom osume.exe.
Topic Starter
koparka12
chodzi o to?
piszesz o plikach dll, ale ja tutaj widzę tyle co na screenie i nie wiem, co mam usuwać
Advantan
Marcin to głupek.
Topic Starter
koparka12
ślepa, tak
dzięki za uświadomienie XD
Please sign in to reply.

New reply