forum

Jak moge nauczyć się wciskac perfecty w osu!manii?

posted
Total Posts
4
Topic Starter
Koharu-chan
Więc od dłuższego czasu irytuje mnie fakt iz zdobwam full combo na wiekszosci piosenek ale to nie zmienia faktu iz zawsze jestem ostatnio.
Poniewaz moje perfect ratio jest zerowe, a tym bardziej staram sie je zdobyc tym mniej ich zdobywam.
Przyklad.

Jak ktos ma jakies porady to chetnie sie do nich dostosuje. Dziekuje za uwage.

P.S

Moze sa jakies specjalne skiny, ktore ulatwiaja to, sam nie wiem jakiej porady tutaj sie moge doszukac ale zawsze warto sprobowac.
Advantan
Odpowiadając na pytanie z nazwy tematu. Bardzo szybko.

Tidek, albo niech może pogra trochę więcej. Ludzie oczekują, że nauczą się grać od razu. x-D
Poza tym on ma skin swój, odwiedziłem jego profil.
Tidek
1. Zmień skin, polecam skiny naszego rodaka -Kamikaze-.

2. Słuchaj muzyki, nie patrz na moment kiedy notki stykają się z tym polem gdzie trzeba nacisnąć przycisk (zapomniałem jak to się nazywa lol)

Ew. pobaw sie w opcjach z offsetem, ale wątpię że to jest tego wina bo twój przelicznik błędu (sądząc po screenie) jest ogromny.

EDIT: Jeszcze jest jedna opcja, może po prostu nie wiesz że jest takie coś jak scrolling speed (zmienia się na początku gry wciskając f3/f4), ja jakbym grał na bardzo wolnym to moje acc by było podobne do twojego, jak to nie jest to, to tak jak pisze Advantan, z czasem się nauczysz :P
Kamikaze
Polecam ten thread https://osu.ppy.sh/forum/t/146615, rozdział "Fine-tuning mania to suite your hit-timings"
Please sign in to reply.

New reply