forum

Problem z singletapowaniem

posted
Total Posts
11
Topic Starter
Anti Fun
Żeby singletapować powyżej 190 bpm muszę usztywnić palec i podnieść pozostałe palce z klawiatury żeby ustabilizować rękę. Niestety, gdy usztywniam palec to inne mięśnie też się usztywniają, co doprowadza do tego, że trudno jest dokładnie poruszać myszką. Oprócz tego nie potrafię streamować, gdy stream występuje po jumpach, ponieważ zanim zbliżę palec wskazujący do klawisza, to jest już za późno. Kilka dni temu jeszcze ledwo potrafiłem singletapować, dzisiaj kompletnie mi nic nie wychodzi. Niedawno potrafiłem passnąć tą mapę: http://i.imgur.com/Vx8EKTq.jpg , a teraz failuję po minucie. W jaki sposób powinno się trzymać palce podczas singletapowania z dużą prędkością, żeby zachować przyzwoitą celność?
zzqWilliam
Co Ty kurwa jednym palcem 200bpm?! To nawet ja tak nie umiem xD
Topic Starter
Anti Fun
Oczywiście nie na streamach, tylko jumpach zmapowanych na 1/2 beatu
zzqWilliam
Aaaaaa... Już myślałem że jakiś mutant xD Pamiętam te dawne czasy, kiedy dla mnie pass kokou no sei na insane to były godziny rozgrzewania singletapu xD Z czasem samo się wyćwiczy, nawet nie zauważysz.
Topic Starter
Anti Fun
O prędkość to się nie martwię, miesiąc temu 160 bpm wychodziło mi tak jak teraz 210 bpm. Najgorsze jest to, że kiedyś potrafiłem w miarę singletapować, a teraz wcale mi to nie wychodzi.
zzqWilliam
Mi do rozgrzania bardzo pomaga ściskacz ;)
Topic Starter
Anti Fun
Mam jeszcze jedno pytanie, do graczy używających myszki zamiast tableta. Czytałem, że lepiej używać całej ręki do przesuwania myszki niż nadgarstka i palców. Czy to prawda? Warto poświęcić trochę czasu na przyzwyczajenie się do używania całej ręki? Moje ustawienia to 500 dpi, 6/11 w windzie, 1,0x w osu i rozdziałka 1024x768
AmaiHachimitsu
Ustawienia są ok i przy nieco rozleglejszych jumpach ręka powinna pójść w ruch automatycznie.

co do singletapa - albo naucz się grać singletappując nadgarstkiem (ciężko się w streamy wchodzi) albo zacznij ćwiczyć palce. Tj. staraj się singletapować TOTALNIE bez użycia nadgarstka. Ten trening pomaga ogólnie poprawić kondycję Twoich palców. Trenuj to na nieco wolniejszych mapach z dużą ilością singletapu. Byle byś pamiętał, by nie ruszać w ogóle nadgarstkiem, tylko paluszki.
Fenek Alfa
Singletap jest przereklamowany, nawet jak będziesz takim n0tashym czy valem robiącymi ponad 190bpm 1/4 jednym palcem to i tak kiedyś będziesz musiał użyć drugiego palca. Równie dobrze możesz go zacząć używać przy ok. 120 bpm 1/4(jak ja) czy nawet niezależnie od prędkości(jak np. SiLViA).
Topic Starter
Anti Fun
A czy ja powiedziałem że mam zamiar wszystko singletapować? Przy 240 bpm albo 120 na 1/4 co najwyżej trafię 3-4 kółka, a większość tych trafień to setki i pięćdziesiątki. Przyzwyczaiłem się do singletapowania bez nadgarstka, i teraz idzie mi znacznie gorzej. Mam taką prędkość jak miesiąc temu gdy postanowiłem nauczyć się szybkiego singletapu, accuracy jest teraz jeszcze gorsze. Szybkie jumpy kiedyś robiłem bez żadnych missów czy setek. Teraz nawet nie potrafię wciskać tak szybko klawisza, mowa tu o jumpach z 190 bpm. Tylko łatwiej mi się zaczyna streamy.
Barciok
Full alternate ftw
Please sign in to reply.

New reply