forum

Idee na Poland Tourament

posted
Total Posts
33
Topic Starter
Kubu
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Elvan_old
Podział na 100% się przyda, bo nie wyobrażam sobie żeby taki WW miał za przeciwnika kogoś z top10k :/

Ja nic nowego do tematu nie wnoszę, żeby Ryo miał co robić. xD
fartownik
Turniej 32 osobowy... maksymalnie, bo więcej raczej się tutaj nie uzbiera... chyba, że weźmiemy ludzi z poza Polski, co byloby calkiem dobrym pomyslem... Podzial to chyba też dobra idea. 16 osob rozstawionych i 16 osob 'slabszych' (nie wiem jak to okreslic). Osoby rozstawione graja mapy wylacznie +5 stars, a 'slabsze' (zero dyskryminacji) ponizej +4,5/+4 stars. Turniej na dwie drabinki (rozstawionych i nierozstawionych), z pierwszej drabinki wychodzi 8 osób, z drugiej także, grają dwie mapy: jedna wybrana przez jednego gracza, druga przez drugiego lub poprzez eliminacje, do 2 wygranych (ofc. przechodzi osoba z większą iloscia pkt.), a jeśli nastąpi sytuacja remisowa grają trzecią mapę. Do 1/8 finalow przechodzi razem 16 osób. Wtedy przestaje istniec podzial na rozstawionych i 'ekhem ekhem', losowane są pary i wszystko się moze zdarzyc! :P To tyle ode mnie. Moge pomoc w org.
Ryohan
Farto dobrze gada, a co do graczy tylko z polski to chyba nie jest jakiś tam obowiązek ew. nakaz powiedzenia conajmniej 3 słów po polsku (tak na faze xD). Nie bawmy się w drabinki bo to wyklucza udział wszystkich, proponowałbym najpierw jakieś eliminacje kiedy będzie za dużo osób, a potem dopiero formowanie jakiegoś laddera.

Trzeba określić formę pojedynków, czy ma to być tak, że np. 8 osób gra jedną mapę i 4 z nich przechodzą dalej, czy może 1 vs 1 co zajmnie o wiele więcej czasu i trzeba będzie pełno sędziów bo tacy muszą być xD

Ok narazie to na tyle xD
niedz
ja bym radził,żeby grać w tyle osób w roomie,żeby liczba po podzieleniu przez ileśtam (cienki z matematyki jestem D:) wyszła 8,żeby mogło zagrać 8 osób w finałowym meczu~

powiedzmy że zapisały by sie 32 osoby,czyli grać w 4 osoby w roomie,co dało by 8 meczów,i przechodziła by tylko 1 z 4 osób D:
Swistak
Najpierw zapisy, a potem wszystko zalezy od liczby uczestników. Losujemy grupy, najlepiej po 4 osoby, a jak nie wyjdzie równo, to się jakoś sensownie porozdziela. Potem jakos to pójdzie, wszystko zależy do liczby uczestników. Ja się mogę tym rozdzielaniem zająć, mam doświadczenie i predyspozycje do takich rzeczy. Jak będzie jakieś losowanie potrzebne, to mogę jakiś programik w C++ napisać :o . Tylko najchętniej chciałbym mieć jeszcze jakich 2 pomocników do brudnej roboty, ala robienie tabelek w Excelu ]:->.
Zasady pojedynku najlepiej coś takiego. Najpierw jeden gracz wybiera co chce, potem drugi gracz wybiera co chce, a jak będzie remis, to sędzia bierze funkcję random w swoich mapkach. No i jakieś ograniczenie, żeby ta 3 mapka nie była za łatwa. Mody zakazane, żeby nie było tak, że ktoś sie nauczy na pamięć mapki, a potem weźmie flasha albo hiddena. Remisy na pojedynczej mapce dość mało prawdopodobne, ale jeżeli by się zdarzyły np. gdyby ktoś wziął mapkę, na której da się zrobić SS-a i nie ma żadnych spinnerów, to raczej i tak nie sprawiają problemu.
fartownik
Programik w C++? ;o Zrobię losowanie na kartkach i nie będzie żadnych problemów. Ja oraz Ryohan także chcemy byc w organizacji, dochodzi jeszcze kubu, czyli jak narazie wychodzi 4 osoby.
paink1ller_old
też chętnie wziął bym udział :)
twupack
Ja jestem nie w formie, dawno nie grałem i w dodatku pijany... no i poza tym leszczyk over 4 thousand

więc, jak by co, to piszę się na turniej 1-3 gwiazdkowy xDD
paink1ller_old
ja moge grac obojetnie jakie , nawet 5*
ale takich hardcorowych mapek na 5# za ch*ja nie przejde : D
Ryohan
Nie będziemy brać total hardcore'ów,wktórych radę daje np. tylko WW, to będzie w miarę stonowane i do przejścia, lecz przt 5+ gwiazdek trzeba będzie już umieć w miarę grać xD
SteRRuM
ja sie zapisuje do tych 'suabszych' D:
Blackiris
Noo pomysł fajny - chętnie wezmę udział - w 4,5* (chyba, że będą jakieś strasznie udziwnione te mapy :3)

Myślę, że granie map z modami też złym pomysłem by nie było...
Ryohan
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
fartownik
Na początek najlepiej schludnie wylonic wszystkich organizatorow, po czym oni na IRCu/konferencji gg (xD) omowia wszystkie sprawy zwiazane z turniejem (przynajmniej ja zawsze tak robilem :P).
CrazyBanana
Ja moglbym zagrac :p
ShaggoN
Mi się wydaję, że mapy które będą grane podczs turnieju powinny zostać ogłoszone wcześniej.
Przykład:
Może zostać wylosowana taka mapa, którą jeden gracz zna dobrze, a drugi nie wie nawet o jej istnieniu.
Wydaje mi się, że szanse byłyby bardziej wyrównane, gdyby gracze mogli przygotować się z poszczególnych bitmapek.
Poza tym w finale mogłaby być wybrana jakaś sławna, epicka, legendarna etc. mapka :D
Lef

ShaggoN wrote:

Poza tym w finale mogłaby być wybrana jakaś sławna, epicka, legendarna etc. mapka :D
Np. Marisa? XD

Ja nie biorę udziału więc się nie udzielam~

*SeymourLyon runs
nazenaze
niech to bedize turniej bez map djpopa ;p
fartownik
A może zrobimy turniej międzypaństwowy TAG4? :S
Topic Starter
Kubu

nazenaze wrote:

niech to bedize turniej bez map djpopa ;p
True
Ryohan
na TAG4 przyjdzie jeszcze pora. ten turniej ma być 3fun, a lef jeśli nie grasz to przynajmniej rzuc jakies pomysły :D

@ShaggoN
Oczywiście, że będzie lista wcześniej - tylko mapki finałowe będą niewiadomą :D
ShaggoN
Co wy tak z tym DJPopem wyskoczyliście? :lol: Przecież nic takiego nie powiedzałem. Ja wiem, że mogę się z nim kojarzyć od czasu numerka z Marisą, ale bez jaj :lol:
A co do TAG4, to póki co jestem przeciw, gdyż ten tryb ma denerwujący mnie mankament:
Kiedy wciśniesz swój pierwszy beat w combo przed tym jak twój komp otrzyma sygnał że gracz, który jest przed tobą wcisnął swój ostatni beat, to masz missa. Przy stackach/streamach człowieka szlag trafia.
Aha i można by jeszcze zagadać z peppy'm o odznake do profilu dla zwycięzcy.
Topic Starter
Kubu
Mam pomysł...
Max BPM 180 (Max snap divisor 1/4) D: (Max stream 16?/32?)
SteRRuM

kuburaczek wrote:

Mam pomysł...
180?! 200 min. a najlepiej 220 1/4 bo tak to troche nupsko D:
Topic Starter
Kubu

SteRRuM wrote:

kuburaczek wrote:

Mam pomysł...
180?! 200 min. a najlepiej 220 1/4 bo tak to troche nupsko D:
Już cię nie lubię... do lodówki! : (
SteRRuM

kuburaczek wrote:

Już cię nie lubię... do lodówki! : (
/me hides in lodówka
Gabi
1.Tourament only for Poland ;s
racism, ok i get it im not welcome here
Topic Starter
Kubu

Gabi wrote:

1.Tourament only for Poland ;s
racism, ok i get it im not welcome here
Its fix...
Elvan_old
Blackiris
nazenaze
ale najebales tych przecinkow.. man, tu nie ma jakichs statystyk dlugosci posta, za ktore jest jakis bonus przewidziany. :D
wystarczylo napisac, ze to byloby zwykle tournamentowe drzewko :D

mi tam nie robi, co bede gral, nawet watpie, ze by mi sie chcialo wczesniej sprawdzac :P
nawet wolalbym byc zaskoczony, jakby ktos nagle wrzucil mape jjj'a, cos starego od larto lub mape Agenta, lol.
nawet luzne approved/pendingi dobrze zrobione moglbym pykac :P
Ryohan
Dobra, za 2h założę tematy dotyczące zapisów i tematy dotyczące organizacji. Teraz nie bo babka się czepia na lekcji xD
Please sign in to reply.

New reply