forum

Efekty dźwiękowe

posted
Total Posts
4
Topic Starter
khristal
Witam. Chciałbym się pozbyć domyślnych efektów dźwiękowych. Usunąłem z folderu osu wszystkie pliki dźwiękowe (np. normal-hitclap.wav), a na niektórych mapach nadal są dźwięki drumów i whristle. W Osu zacznaczyłem aby ignorować wszystkie efekty dźwiękowe, a mimo to nadal się one pojawiają. W folderze osu nie mam żadnego podstawowego dźwięku, czy ich nie da się pozbyć?
rEdo
Jeśli chcesz się pozbyć domyślnych hitsoundów (tak to się nazywa), to wyrzucenie ich z folderu nic nie da, bo osu! zastępuje brakujące pliki właśnie tymi domyślnymi. Możesz pozbyć się ich nawet z poziomu opcji (https://osu.ppy.sh/ss/1381880).

Jeśli to nie działa, albo zależy Ci na wyrzuceniu konkretnych dźwięków, to musisz wrzucić do swojego skina puste pliki .wav zastępujące każdy hitsound po kolei. Miej też na uwadze to, że są trzy typy hitsoundów, oznaczane trzema przedrostkami: normal, soft i drum. Później w zakładce skin upewnij się, że opcja Używaj dźwięków skórki (pierwsza od góry) jest zaznaczona.
Topic Starter
khristal
Dziękuje wielkie za odpowiedź, taka mi wystarczy. Chcę zostawić jedynie jeden dźwięk więc pobawię się podmienianiem pustych plików .wav. Wcześniej grałem bez efektów dźwiękowych, ale postanowiłem właśnie włączyć.
CuteCurry
Możesz jeszcze wyciszyć efekty dźwiękowy w osu!

Trzymając alt w menu, lub innym miejsc, u gdzie scrollem możesz wyciszyć głośność, rusz rolką myszy komputerowej.
Please sign in to reply.

New reply