forum

Tablet

posted
Total Posts
8
Topic Starter
Piteroso
Witam
Otrzymalem wlasnie nowiutki tablet bambbo wacom ctl 470 , i chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob go dostosowac do OSU.
Na myszce mialem czulosc 4.0 jaka teraz ustawic by bylo odczuwalnie tak samo?
I czy musze instalowac inne programy by to lepiej dzialalo?
Pozdrawiam
AmaiHachimitsu
Na myszce mialem czulosc 4.0 jaka teraz ustawic by bylo odczuwalnie tak samo?
1. Good Luck 4.0
2. Tabletem gra się totalnie inaczej, bo masz pozycjonowanie absolutne.
3. Musisz zainstalować sterowniki. I za ich pomocą zmieniasz obszar roboczy. Im mniejszy tym będzie się to odczuwało jako wyższą czułość

Also ProTip: Granie na bardzo małym obszarze (tak samo jak na bardzo dużej czułości) to samobójstwo, chyba że jesteś jakimś złotym dzieckiem Polskiej neurochirurgii i masz opanowane ruchy ręki co do milimetra. Rozumiem, każdy uznaje inne ustawienia za wygodne, ale niestety w 99% ludzie zwiększają czułość, bo myślą, że "nie sięgają" co tak naprawdę jest bujdą. Trzeba po prostu lepiej ręką manewrować, cała filozofia. Celowanie całą ręką jest o wiele lepsze niż samym nadgarstkiem, a w zasadzie samymi palcami (tak to się dzieje na b. wysokiej czułości)

Możesz posłuchać czy nie, ale wg mnie grając na czułości porównywalnej do 4.0 (szacuję, że nie masz rozdzielczości 4k+) to masz otwartą drogę do (po)zostania nikim w tej grze (szacuję, że Twoim marzeniem nie jest granie normali i tylko normali, bo to nawet nie jest zabawa jeśli chodzi o tę grę).
fartownik
Zbędne 'komentarze' usunięte, zostawiam tylko odpowiedź Amaia.
Tidek

fartownik wrote:

Zbędne 'komentarze' usunięte, zostawiam tylko odpowiedź Amaia.
Cholera, za późno tu przyszedłem a byłby idealny topic do trash talku dla mnie... ;<
WareHachimitsu

AmaiHachimitsu wrote:

Możesz posłuchać czy nie, ale wg mnie grając na czułości porównywalnej do 4.0 (szacuję, że nie masz rozdzielczości 4k+) to masz otwartą drogę do (po)zostania nikim w tej grze (szacuję, że Twoim marzeniem nie jest granie normali i tylko normali, bo to nawet nie jest zabawa jeśli chodzi o tę grę).
Nie koniecznie musi mieć 4k rozdzielczości, wystarczy, że będzie miał jakąś gównianą myszkę, jakieś 200DPI.
AmaiHachimitsu
Nie pamiętam, by w ogóle istniały myszy o stałym DPI 200. Szacuję, że koleś używa myszy o wartości DPI, która jest najpopularniejszym ustawieniem w myszkach o stałych DPI, czyli 800-1000. Uznałem, że on używa myszy o stałym DPI, bo gdyby mógł zmieniać DPI to by nie bawił się w czułości w osu! o.o
WareHachimitsu

AmaiHachimitsu wrote:

Nie pamiętam, by w ogóle istniały myszy o stałym DPI 200. Szacuję, że koleś używa myszy o wartości DPI, która jest najpopularniejszym ustawieniem w myszkach o stałych DPI, czyli 800-1000. Uznałem, że on używa myszy o stałym DPI, bo gdyby mógł zmieniać DPI to by nie bawił się w czułości w osu! o.o
Może ma taką myszkę jak Ty, ewentualnie także może mieć małą czułość w systemie Windows.
Advantan
Tablet
Please sign in to reply.

New reply