Foxbox.io üzerinden satın alabilirsin fakat dolar üzerinden satın alındığı için neredeyse bir tablet fiyatına satıyorlar.
Benim tavsiyem kendin yapmandır.
Örnek olarak benim kendim yaptığım tablet cover:
Tablet cover yapmak için kendine uygun bir fotoğraf bulup tabletin ölçülerine göre photoshop vb. bir yazılımla çözünürlüğünü ayarlamalısın. Atıyorum tabletin 600 x 400 büyüklüğünde ise veya 12cm x 18cm gibi bir şey ise ona göre fotoğrafın çözünürlüğünü ayarlamalısın. Bu ölçümü tableti cetvelle ölçerek veyahut tabletin kendi boyutunu internet üzerinden araştırarak(ki genelde kutusunun üzerinde yazar) bulabilirsin. En kötü kırtasiyeye götür onlar ölçüm yapsın.
Şimdi gelelim tablet cover'ı nasıl yapabilirsin, kendi yaptığımı anlatarak başlıyorum.
Ben tabletin çözünürlüğüne göre fotoğraf hazırlayıp kırtasiyeye gittim ve dedim ki: "Tableti şu şu boyutlarda(643 x 413 gibi bir şeydi) arkası yapışkanlı bir nevi stickerliymiş gibi çıkartmak istiyorum." dedim.
Oradaki çalışan ise daha iyi bir fikri olduğunu söyledi ve bir cetvel alarak tabletimin boyutunu ölçtü(tableti oraya götürmüştüm ne olur ne olmaz diye) o da doğru ölçümleri yaptı ve 1-2 başarısız seferden sonra halletti. Çıkarttıktan sonra dediğim şey
"Ben bunun üzerine jelatin gibi bir şey kaplattırmak istiyorum, hani bazı kağıtlarda olur ya kolay kolay yırtılmasını engeller; ayrıca kusursuz bir şekilde etrafındaki beyaz A4'lerin kesilmesini istiyorum bunlar mümkün mü?"
dedim
ve o da
"Evet, mümkün dedi bunları yapabilirim" dedi bir 5-10 dakika bekledim ve hazır oldu.
Daha sonrasında eczaneden alkollü mendil satın aldım(3-4 TL bir şeydi 5 tanesi) tabletimin arayüzünü onunla sildim maksadım hava boşluğu kalmasın diyeydi, daha sonra da peçete ile kuruladım hemen arkasından coveri yapıştırdım.
Yaptığım işlemin videolu hali için
buraya tıklayabilirsin. Dakika 2:40
Şimdi ben bunu yaptım ama tavsiye ediyor muyum?
Hayır, etmiyorum çünkü tableti ilk aldığım anda coveri yaptığım için tableti nasıl kullanacağımı bilmiyordum ve kalemi bastırıyordum bu coverde aşınmalara sebep oldu ve çok kötü bir his vermeye başladı. Kalemde de sürtünme çok fazla oluyordu anlayacağın kalemin ucu yağ gibi kaymıyordu bundan da rahatsız oluyordum. Bende gidip üzerine bant yapıştırdım maksadım yine "acaba nasıl olacak" idi fakat yine bir şey değişmedi ve çıkarayım derken daha çok hasar almasına sebep oldum.
Peki ne yapacağım şimdi?
Yeni bir tablet cover yapmaya karar verdim daha güzel ve daha iyi olacak şekilde üst kısımda belirttiğim videodaki cover yapımının aynısını yapmaya çalıştım.(
Video)
Videoda yine çözünürlükleri ölçüp, usbye fotoğrafı atıp matbaaya gitmemizi söylüyordu ardından matbaadaki bir çalışana "Laminant kağıt üzerine vintil sticker çıkartmak istiyorum ve şu, şu boyutlarda olmasını istiyorum." dememizi söylüyordu ama ben 5-6 matbaa gezdim hepsine bunu sorduğumda "Laminant kağıt ne?" diye cevaplar aldım yani anlayacağın bu da işe yaramadı belki başka bir şey demem gerekiyordu fakat o ne idi bilmiyorum.
Bende çözümü şöyle buldum kalemi bazı şeylerin yüzeyine sürtüp kayıp kaymadığına bakıyordum kullandığım area'da küçüktü zaten bende kredi kartının üzerine kalemi sürtmeye başladım ve o şekilde oynamayı denedim ve çok rahat idi, ne çizilme aşınma vardı ne de çok fazla sürtünüyordu bende gidip kredi kartımı tabletin üzerine yapıştırdım ve artık o şekilde oynuyorum eğer arean küçükse bu şekilde bile yapabilirsin.
Tabletin son hali:
Ek olarak, bazıları arabalarda kullanılan Kaput Koruma Filmi denilen bir kaplama malzemesini tablete yapıştırıp o şekilde kullanıyor ve bundan memnun olduklarını söylüyorlar onu bile yapabilirsin.
Veya herhangi bir telefonda satılan cam koruyucuyu tablete yapıştırabilirsin.(denemedim, deneyeni görmedim sadece fikir)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.