forum

Licencja

posted
Total Posts
7
Topic Starter
oskkii
Hej chciałem się zapytać czy osu ma licencję na instalację. Bo chciałem w szkole zorganizować szkolony turniej osu i chce w szkole zainstalować , a pni dyrektor się pyta, że problemu nie ma tylko czy osu ma licencję bo jak ma to nie zainstaluje (Proszę o prawdziwe odpowiedzi)
Novalogic
Osu jest typowym freeware. Nie musisz płacić żeby w to grać, ergo twoja dyrektorka nie ma się czego bać w związku z instalacją.
Topic Starter
oskkii
Ok dzięki wielkie.
Piotrekol

Novarythmic wrote:

Osu jest typowym freeware. Nie musisz płacić żeby w to grać, ergo twoja dyrektorka nie ma się czego bać w związku z instalacją.
dobrze dobrze. osu! może samo w sobie jest legalne... ale co do pobieranych map i mp3 z nimi związanymi już można mówić o piractwie ;).
AmaiHachimitsu
Bo chciałem w szkole zorganizować szkolony turniej osu
Nie ma to jak robić turniej w grę, którą zna tylko owy gospodarz turnieju +1/2 osoby.

Trzeba poczytać regulamin, tam jest na bank na kogo odpowiedzialność spada jeśli chodzi o muzykę w mapkach (ofc to my jesteśmy odpowiedzialni).

Jednakże to jest tylko muzyka na komputerze, nikt nie wie czy zapłaciłeś za nią czy nie i nikt Cię nie sprawdzi. + azjatycka muzyka w większości nie jest licencjonowana w Polsce, póki będziesz puszczał azjatyckie utwory to będzie ok. Zresztą, ty nie rozpowszechniasz tej muzyki po szkole tylko jest na Twoim kompie. W takim momencie Ty jesteś piratem i nikt inny, więc powiedz pani w Gimnazjum, że bierzesz odpowiedzialność na siebie. gl
Tidek
^hejt musiał być xD
fartownik
Wyjaśnione, close.
Please sign in to reply.

New reply