10. TheFalek - od MP4K3 zauważalny duży progress, szczególnie rawskill na 4K. Sam turniej też elegancko mu poszedł. 10-te miejsce w tej liście zawdzięcza także przez granie 7K oraz bycie top12 na MP7K. Był w stanie nawet zabrać punkta w fazie grupowej Kamikaze, który uplasował sie na drugim miejscu w turnieju. Jeśli utrzyma takie tempo to na najbliższe MP4K chłopak może być w stanie nawet powalczyć o top3 turnieju, a także powalczyć o miejsce w składzie MWC
9. szuncoll - bardzo udany 2019 rok, doszlifował swoje acc na 4K do stopnia, w którym może rywalizować z Tidkiem, mną i stawia wysokie progi dla paprocia. Znajduje sie tutaj jednak też dzięki dużej poprawie rawskilla. Turniejowo też wygląda na solidnego gracza, filar drużyny na MWC4K dla 4digitów, w niedalekiej przyszłości mam nadzieje, że będzie tak samo na oficjalnym MWC4K
8. Kamikaze - Bardzo udany rok dla niego. Po paru latach stagnacji w końcu przebudził sie z wielozimowego snu. Druga połowa roku obfitowała w powrócenie do poziomu rawskilla sprzed lat oraz szybkie poprawienie tego. Acc myśle mniej więcej na tym samym poziomie co wcześniej, jednak nadal bez większych problemów przechodził wczesne fazy MP7K, aby później pokazać na co go stać pokonując Karen w finale drabinki przegranych, a dzień później walczyć na równi z równym z -gero-. Jeśli będzie w stanie utrzymać takie tempo rozwoju i żadne czynniki irl mu nie przeszkodzą, to całkiem możliwe że po 3 latach albo i 4 (jeśli dobrze pamiętam) w końcu zobaczymy go znowu w top3 PL. Chociaż to będzie bardzo trudne
7. Power_LendzeR - Jest i nasz uciemiężony all-rounder. Top6 MP4K3, który na sam koniec trafił na dwóch finalistów tego turnieju (chociaż pomiędzy pokonał Falka do zera). Groźny na każdej płaszczyźnie 4K oprócz acc (chociaż na trudniejszych mapach jak widac nie jest mu to tak potrzebne). Według mnie zapomniany przez wielu graczy, bądź niedoceniany a szkoda, bo jego wyniki powinny być dla nich motywacją. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to drugi najlepszy gracz SV w Polsce na 4K. Mam nadzieje, że znajdziesz troche czasu za pare miesięcy dla kolejnego MP4K i uda Ci sie w końcu pograć na MWC.
6. Paprotka - Prawdopodobnie najlepszy zauważalny progress w naszym kraju. Na 4K jest obecnie najlepszy rawskillowo i wierzę, że jeszcze w tym roku bez problemu passnie Gamma Dana i zaskoczy nas ładnym wynikiem na Delcie. MP4K3 niestety dosyć słabo, jego umiejętności grania blokuje mu brak taktycznego myślenia przez co w turniejach 1v1 potrafi nas zaskoczyć naprawde głupimi krokami, które go po prostu wyrzucają z turnieju. Jednak okazał sie solidnym filarem na MWC4K, a najlepszym dowodem na to jest mecz z Koreą Południową, który przegraliśmy 6:3 ale dwa punkty zdobyte były z nim w wychodzącym składzie. Na innych meczach również pokazał że można na niego liczyć i stresik mu nie przeszkadza w zdobywaniu mocnych wyników. Szkoda, że na MP7K nie dał rady sie pojawić ponieważ jego 7K również bardzo szybko stało sie konkurencyjne dla sporej ilości osób w kraju. Na jego miejscu skupiłbym sie teraz na 4K i sprawił, że moje słowa o Gammie i Delcie nie są mylne
5. _underjoy - Forma na 4K utrzymana, trzecie miejsce na MP4K3 zajęte i nawet powrót na 7K bardzo udany. Szkoda, że to ostatnie stało sie dosyć późno. Szkoda, że akurat w 2020 MWC7K sie nie odbędzie, bo mielibyśmy jeszcze lepszy skład niż na początku 2019. Bardzo duża poprawa LNów na 7K, co czyni go już na dobrą sprawe allrounderem nie tylko na 4K ale i na 7K. Klasycznie najlepsze jacki w kraju, staminowo i speedowo również na bardzo wysokim poziomie. Był zmuszony grać SV na MWC4K hehe
4. Benzopirene - Podobnie jak w przypadku Kamikaze, druga młodość w niego wstąpiła i w troche innym wydaniu. Skończyły sie memiczne smęty oraz ciągłe narzekania, a zamiast tego narodził sie pewny siebie Benziak który zaczął niszczyć każdego na swojej drodze i zawitał do top3 w Polsce pod względem pp. Utrzymując takie tempo myśle, że w końcu dosięgnie poziomu gdzie Darki będzie miał z kim ryzalizować na lnówkach i będzie to ciężka walka. Oprócz LNów znacząco poprawił także swoje ryżowe umiejętności, przez co pokonanie go na BMSach jest teraz także bardzo problematyczne.
3. Hudonom - Dosyć cichy rok dla niego, jednak był okres w których rywalizował łeb w łeb z Darkim. Po tylu latach doczekał sie w końcu kogoś z kim może regularnie bić sie na bardzo trudnych mapach i ma polską flage. Na polskich turniejach nie był obecny, jednak zagrał na MWC4K i pokazał sie z bardzo dobrej strony (jak każdy w sumie). Druga połowa roku praktycznie nieaktywna bym powiedział, jednak nadal jego wyniki luźno starczają na top3 w tej liście.
2. Tidek - Zwycięzca MP4K3 (dał solidny wpierdol mi aż dwa razy, 6:1 w finałach i 7:3 w wielkim finale), zaskakujące nieco top6 MP7K, bardzo dobry występ na SOFT4 i przede wszystkim zaliczenie paru wyników na solo sesjach, których dosłownie każdy mu zazdrości. Najstarszy typ tutaj a i tak dalej rozpierdala każdego na 4K. Mówiłem, że Paprotka jest najlepszym graczem 4K ale jest nim tylko rawskillowo. Na Tidka trzeba znacznie więcej, niewiele mu brakuje do Paprocia pod tym względem, ale jego SV, Acc oraz jak sie okazuje LNy też są bezwzględne. Kapitan drużyny na MWC4K, która miała w tym roku bardzo ciężką drabinke a i tak dawała rade zabrac punkty każdemu przeciwnikowi oraz w końcu po tylu latach pokonać reprezentacje Indonezji.
1. DaDarkDragon - Jednak pierwsze miejsce na tej liście idzie do Darkiego. Doskonała postawa na MWC4K, wyrównana rywalizacja z Hudonomem no i przede wszystkim niemożliwe do przebicia dla nas wyniki na LNowych mapach na 4K jak i 7K. Gościu nadal sie nie zatrzymuje ze swoim progresem, a jeszcze sporo przed nim mi sie wydaje. Pierwsze miejsce zawdzięcza tutaj dzięki znacznie lepszemu 7K od Tidka. Udowodnił także, że nie ma już problemów z turniejowym graniem i każdy mecz dla niego dodaje mu pare bestów do lokali.
HONOROWE WSPOMNIENIA TUTAJ:
SitekX - sam nie wiem na którym, miejscu bym tutaj siebie dał, na pewno coś pomiędzy 4-6. Bogu dzięki nie musze na siebie głosować i najtrudniejszy wybór (według mnie) mnie ominął. O sobie mogę powiedzieć tak: Bardzo dobra postawa na MWC4K (szczególnie podczas meczu z Koreą w RO16 i Tajlandią w grupach), do półfinałów MP4K3 również bardzo dobrze grałem, niestety potem napotkał mnie nagły spadek formy, ale na szczęście udało mi sie to zniwelowac i chociaż troche powalczyć z Tidkiem i _ujem. Na SOFT4 również bardzo dobrze zagrałem, szczególnie mecz z AFOTHERem, który przegrałem 5:6 ale było to widowisko którego nigdy nie zapomne. Przez większość robiłem wyniki na których mało kto był w stanie sie zbliżyć, niestety tylko na 4K. Moje 7K od 2 lat jest tak samo dobre/słabe, zależy od skillsetu. Dziwi mnie tylko to, że ludzie nadal uważają mnie za bardzo dobrego na SV, to sie zmieniło koledzy i koleżanki ponieważ nie gram już SV praktycznie w ogóle.
-gero- - wygrana MP7K, bardzo dobre LNy, jednak za mało tutaj siedzisz i nie wiem co więcej mógłbym powiedzieć. Trzymajcie sie tam na muzycznej planecie.
Karen-chan - no dała rade zgarnąć trzecie miejsce na MP7K, bardzo dobre LNy na 7K.