forum

Wybór tabletu

posted
Total Posts
9
Topic Starter
Mustafa_old
Zastanawiałem się nad kupnem taniego tabletu, takiego, żeby był też pod osu!
Wybrałem ten.
http://allegro.pl/item1063410959_ultrac ... _fvat.html
I tu jest problem
są bamboo pen
i są bambo touch
czyli jak kupie pen, to nie będzie wykrywał ręki, a jak kupie touch, to nie będzie wykrywał pióra?
i 2 sprawa:czy opłaca mi się go wogóle kupować do osu!
SteRRuM

Mustafa wrote:

czy opłaca mi się go wogóle kupować do osu!
WIELKIE nie
Kubu
ogólnie na tablecie gra w tej chwili sporo osób i zajebiście kokszą, ale jak tylko do osu... stanowczo nie D:
twupack
Tablet służy do rysowania, nie do grania (to tylko taka alternatywa... która w przypadku osu! sprawdza się całkiem nieźle) To prawie tak jakbym kupił elektryka, żeby łapać skilla na Guitar Hero ;p
ShaggoN
Ja mam Bamboo Pen. Fajnie się gra na mapkach Easy i Normal. Ale to tak dla jaj sie czasami bawię. I tak Logitech G9 forever <3
Ale jeśli tylko do osu! to się nie opłaca moim zdaniem.
P.S.
Mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych kolesi, którzy myślą "Na tablecie się lepiej gra, kupie se tablet i będę wymiatał" >.<
Topic Starter
Mustafa_old

ShaggoN wrote:

Mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych kolesi, którzy myślą "Na tablecie się lepiej gra, kupie se tablet i będę wymiatał" >.<
NieeEEE
I jeszcze jedno
NIE KUPUJE TABLETU TYLKO DO OSU >.<
chodzilo o to, czy ten tablet będzie dobry do gry w osu!,ale to jest tylko jeden z wielu celów jego użytku '.'
a jednak nie, kupuje bamboo touch&pen

http://allegro.pl/item1068806491_wacom_ ... oznan.html
=D
Krycha na takim gra, choć nigdy nie wymiatała ;d
twupack
Gra, nie gra w osu! się na nim dobrze... nvm. Ważne, że jest to najlepszy tablet na polskim rynku (jeśli chodzi o cenę poniżej 500zł...) Dlaczego? Bo sam z niego korzystam ^^
Lef
Nie wiedziałem że istnieją takie tanie tablety ._. Kupiłem za 500 i był zbugowany bo wykrywał dotyk po 3 sekundach to kupiłem inny za ~800zł.
Specjalnie do osu. Nie używam go teraz wcale. :|
ShaggoN

Mustafa wrote:

a jednak nie, kupuje bamboo touch&pen
Dobry wybór. Ja ze swojego Pen jestem bardzo zadowolony.
Przyjemnie się go używa, opóźnienie nie istnieje. Jakość wykonania super, no i do tego całkiem ładnie wygląda i nie jest drogi. Warto dla porównania sobie poczytać recenzje tudzież testy różnych tabletów.
Jedyna wada to to że się powierzchnia troche rysuje piórkiem i po pewnym czasie to widać, ale można położyć cienką folię, albo kartke i będzię git. Nie spowoduje to żadnego opóznienia reakcji itp. tylko że już się wtedy nie przesuwa tak idealnie płynnie.
A z funkcji Touch zrezygnowałem, bo i tak bym jej niewiele używał, a nawet jeśli to miałbym naodbijanych paluchów na tablecie, czego bardzo nie lubię. No i poza tym stówkę trzeba dopłacić...
Please sign in to reply.

New reply