forum

Streamy itp.

posted
Total Posts
14
Topic Starter
r0ck
Cześć to znowu ja ;p .

Mam pytanie. Czy jak np. jest stream i jest w nim 10 kółek, klikacie dokładnie 10 razy, czy może więcej? Chodzi o to, że dajmy na to, mamy 5 szybkich kółek na sobie, klikacie dokładnie szybko 5x, czy może trochę więcej. Bo dla mnie ciężko się połapać jak jest dużo szybkich kółek na sobie, ile ich tam w sumie jest.
Marcin
Widac to po tym ile jest approach circle (bez hidden'a)
Topic Starter
r0ck
No tak, ale jeżeli one lecą bardzo szybko i są ciasno, to chyba ciężko określić tak szybko, ile ich tam jest.
Marcin

r0ck wrote:

No tak, ale jeżeli one lecą bardzo szybko i są ciasno, to chyba ciężko określić tak szybko, ile ich tam jest.
Rytm muzyki + refleks? D:
klubek

r0ck wrote:

Po tylu zagranych mapach i przejściu mnóstwa wszelakich patternów wbijasz to automatycznie, nawet nie będziesz się zastanawiał. Popij herbatą jak coś nie będzie szło.

Topic Starter
r0ck

klubek wrote:

i przejściu mnóstwa wszelakich patternów
Tzn?
Marcin
Pattern - ang wzor np. Trojkaty, Kwadraty, i inne tego typu scierwa D:
Topic Starter
r0ck

Marcin wrote:

Em. Wiem, że to znaczy wzór, ale nadal nie rozumiem :D .
Marcin

r0ck wrote:

Marcin wrote:

Em. Wiem, że to znaczy wzór, ale nadal nie rozumiem :D .

mapa http://osu.ppy.sh/b/108998
diff [Insane]
Popatrz na auto bota, to jest pattern z kwadratami :x
Albo [Lunatic]

Mapa http://osu.ppy.sh/b/65233
Topic Starter
r0ck
No teraz rozumiem. Tylko, że to jest po prostu szybkie przemieszczanie myszki + klikanie. A mi chodziło jak jest dużo szybkich "kółek" w jednym miejscu, albo z lekkim przemieszczeniem.
Tidek
Je*ać long distance snap streamy.

Topic: Przywykniesz, czasami kliknie się za dużo przy dłuższych stackach (stacki - gdy kółka nakładają się na siebie) ale to tylko w sytuacjach gdy streamy są podstawiane pod "powietrze". Jedyne co mogę powiedzieć, czyli tak jak każdy: więcej grać i słuchać rytmu w piosence.
Ryohan
A odpowiadając na twoje pytanie, tak klikamy taką ilość ile trzeba i nikt tego nie liczy bo w miarę grania i przy odpowiednim wyczuciu rytmu robisz to całkowicie intuicyjnie, czasami zdarza się że klikniesz więcej razy, ale z reguły naraża Cie to na błędy przy wejściu w resztę piosenki tzn. wybija z rytmu.
AmaiHachimitsu
Jedni liczą te kółka, inni nie. Jeśli jest ponad 10 to po prostu jedziesz na wyczucie i starasz się skupić "kiedy przestać klikać" Lepiej klikać więcej niż za mało, bo zazwyczaj po długich streamach jest slider (a slider np. przy mistiming'u nadal można zagrać na 300, bo slidery mają większy "zasięg" błędu) albo krótka przerwa. Narazie skupiaj się na klikaniu odpowiednio do bpm (na chłopski rozum - do rytmu).
Hydra
a ja podpowiem tylko .. trening trening spanie trening i wszystko sie wyjasni ..
Please sign in to reply.

New reply