forum

O wszystkim byle nie Osu!

posted
Total Posts
75
Topic Starter
DGrabarz_PL
Witam, właśnie dołączyłem niedawno i zauważyłem że nie ma tu takiego tematu. A więc go stworzyłem.

Pierwsze o czym chcę powiedzieć to <nie moje> radio Brukstacja. Działa przez Windows Media Player, Winampa, Foobara. U każdego jest inaczej. Oto link: http://unix.net.pl:8000/listen.m3u
Niewiem czy działa zawsze ale wiem że działa teraz. Miłego słuchania ;P
DarkSerge
Nie wiem czy działa w ogóle, bo teraz nie działa :)

A wg mnie najlepsze radio internetowe to Digitally Imported. http://www.di.fm/
Topic Starter
DGrabarz_PL
U jednych działa tylko na Windows Media Player, innym na Winampie, jeszcze innym na foobarze2000. Próbowałeś na wszystkich?
DarkSerge
Tak na wszystkich.

Unable to open item for playback (File Not Found (404)):
"http://unix.net.pl:8000/listen"

Ten sam błąd wszędzie.
Lef
Czyli o frytkach można? :) Oto przepis na GENIALNE frytki:
1. musicie być BARDZO głodni spedzając czas u kolegów (np. ogladając jakiś nudny film...).
2. Potem musicie wpaść na pomysł żeby chcieć zjeść frytki (np. "ale bym żjadł frytek... takych usmażonych i wogóle...").
3.Moje motto, a zarazem przysłowie brzmi: "Z braku raku i rak ryba" więc nie posiadając własnych ziemniaków, gotowych frytek, etc. musicie iść do sąsiada na pole po młode ziemniaki (prosto z pola, oczywiście polecam nocne pory...)
8.Ten punkt służy... Nie służy do niczego.
4.Przyniesione ziemniaki należy obrać, lub zachęcić do tego koleżanki które z wami przebywają (zachęcanie polega na wymuszeniu pracy, poprzez wypowiedzenie magicznego zaklęcia: "to nie będziecie jadły...")
5.Wielką patelnię zalać olejem i wstawić na dość mocny gaz (piekarnik czy co tam też sie nada, ale nie polecam mikrofalówki).
6.Obrane ziemniaki wrzucić bezczelnie i arogancko na skwierczący na patelni olej i odsunąć się (koniecznie). Zakryć patelnię (znalezioną w zlewie) pokrywką.
7.Odczekać około 1-20 minut. (Polecam zaglądanie pod pokrywkę w odstępach czasu nie większych niż 15 sekund)
9.Zciągnąć prawie gotowe frytki z patelni, osuszyć (czymkolwiek), posolić (sól musi być widoczna na frytkach) i przed zjedzeniem upewnić się czy są jadalne (znaleźć "szalonego łeksperymantatora").
10.Zjeść frytki, część rozsypując grubiańsko na podłogę.

Życze smacznego (na pewno się przyda to życzenie :? )!
Kubu

SeymourLyon wrote:

(znaleźć "szalonego łeksperymantatora").
Po pierwsze jestem obecnie na emeryturze, więc nie zajeżdżajcie w moje skromne progi...

A po drugie co jak żaden sąsiad nie ma ziemniaków :!: ??
3 primo - co jak nie będziemy mieli czym obrać ziemniaka (jeśli wogóle będziemy go mieli)? xD
niedz
ależ buraku,ziemniaka można równie dobrze obrać zębami gołymi rękami
mnie kiedyś zrzucili na pustynie pozostawiając 3 cytryny i szczoteczke do zębów i przeżyłem xD
Lef
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Lef
Jestem legendą...

Calom

SeymourLyon wrote:

Jestem legendą...
[attachment=0:7c09a]imlegend.PNG[/attachment:7c09a]
Raczej nolajfem D: .

Przy okazji , jak już tu piszę to może niedługo coś nowego narysuję , to tu umieszczę :P .
skratch
ziemniaka (jeśli wogóle będziemy go mieli)? xD
lajon zapomniał dopisać, że ziemniaki możemy zastąpić burakami :roll:
Kubu

skratch wrote:

Nie jestem kanibalem... Jeszcze xD
Calom

kuburaczek wrote:

skratch wrote:

Nie jestem kanibalem... Jeszcze xD
Frytek nie znalazłem , ale to tak :P :
skratch
burak chowaj się pod stół i uważaj, bo cię potną i zamrożąąą ; o
Calom
WubWoofWolf
Ty to narysowałeś Calom? Jeszcze nie widziałem twoich umiejętności ale to jest zaje***te
skratch
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
WubWoofWolf
Calom

White Wolf wrote:

Ty to narysowałeś Calom? Jeszcze nie widziałem twoich umiejętności ale to jest zaje***te
Ta , ja narysowałem .
WubWoofWolf
No to gg ja bym tak w życiu nie narysował xD
Ryohan
WubWoofWolf
spox to nawet dobrze xD zaspamował bym swoim gadaniem cały polish ^^
darkmanga333
a to jest moje
http://darkmanga333.bahu.com/member/hom ... ery=489062
i jak bo tak se mysle zeby se konto na deviantart otworzyć :oops:
WubWoofWolf
Nice ;)
darkmanga333
skratch
rafalpero
Bass
Ktoś z was gra może w Half Life 2: Deatchmatch??
Jak tak to możemy się spotkać na steamie, nick: Bassmastar
:P
skratch
mam, za free był na steamie ;< moj nick steam: skracz
Calom
Za kij nie idzie was znaleźć :P . Jak chcecie do friendów mnie dać , to szukajcie - Calom z avkiem Z Haruhi , bo mam dwa konta :P .
Bass
Ja mam za to problemy z HL z pobraniem ale się ściąga :P.
niedz
ja mam niedzwiedz1124 (właściwie to standard,wszędzie tak mam xD)
i tyż mam HL2:DM,dostałem z CSS D:
rafalpero
niedz
*facepalm*

Kod Producenta 471846200-9696
Nazwa producenta karty Gainward HD 4650 1024MB
Nazwa producenta chipsetu ATI
Typ Chipsetu Radeon HD4650
Złącze PCI-Express 2.0 x 16
Wielkość pamięci 1024MB
Typ pamięci DDR II
Szerokość magistrali pamięci 128bit
Procesory strumieniowe 320
Taktowanie procesora 600MHz
Efektywne taktowanie pamięci w 3D 800MHz
Technologia wykonania 55nm
RAMDAC 400MHz
Low Profile Nie
Chłodzenie chipsetu Aktywne
Chłodzenie (opis) wentylator
Wyjścia D-Sub na karcie 1szt.
Wyjścia DVI na karcie 1szt.
Obsługa wielu monitorów 2
Wyjście HDTV Gniazdo HDMI
Wyjście standard TV Brak
Wejście Video Nie
Cross Fire Tak
SLI Nie
Zgodność programowa OpenGL 2.0, DirectX 10.1
Dodatkowe oprogramowanie brak
Dodatkowe funkcje Wymagany zasilacz minimum 400 W (550 W trybie ATI CrossFireX Dual mode)
Informacje dodatkowe Karta podwójnej grubości, podwójny sledź.

Producent
POWERCOLOR
Producent chipsetu
ATI
Model chipsetu
3850
Wielkość pamięci
512MB
Typ pamięci
DDR3 256BIT
Taktowanie rdzenia
668 MHz
Taktowanie pamięci
1400 MHz
Typ złącza
PCI-E
Wyjscia/wyjścia
Dual DVI, HDTV, TV-OUT
Chłodzenie
Cooler
Wersja produktu
BOX
Obsługiwane standardy
OpenGL 2.0
DirectX 10
Technologie
Pixel Shaders 4.0
Vertex Shaders 4.0
HDTV
HDR
AVIVO
Dodatki
okablowanie, oprogramowanie, instrukcja
Wymagany zasilacz
350W

przede wszystkim,jakie masz złącze?(co prawda obie są pod pci-express)ddr'y,czy pci express ?jak niewiesz to sie nawet nie tykaj,poproś specjaliste bo wydasz pieniądze w błoto -_-'
rafalpero
wejście mam PCI Expres x8
to którą bardziej opłaca sie kupić
@down
ok
niedz
1,ale poczekaj niech sie inni wypowiedzią
Lef
Daliście lefowi zagadkę... Qrde musze więcej czytać o kartach ATI. Zacznijmy od tego że Ati nie robi tak w konia jak Nvidia. Jeśli masz karte o "100\200 numerów" słabszą nie będzia to tak bardzo odczuwalne jak u Nvidii (vide 8800 vs 8600 :cry: ) ale tu nie jestem pewien. Zaraz poszukam jakichś benchmarków... <szuka> Mam. W tym zestawieniu http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html karta 4650 wygląda blado ale nie jest to podkręcana i pewnie ulepszona wersja Gainwarda (jednak przetaktowanie karty jest coś słabe lub nawet jego brak :? ). Taktowanie teoretycznie słabszej karty jest szybsze, taże wydajność MOŻE(nie musi) być lepsza. Tylko nie wiem czy to tyczy się tych wersji. Sprawdze dokładniej troche. Brakuje tylko liczby potoków renderujących... <szuka> Nie znalazłem :( Na obu stronach producentów brakuje o nich informacji. Gdybym ja miał kupić którąś z tych kart też bym miał dylemat :|

Ps. Nie sugerujcie się numerkami kart ani tym bardziej pojemnością ich pamięci (raczej żadna gra jeszcze nie wykorzystuje 1gb ramu). Ani tym bardziej magistrala przesyłu danych pamięci (gddr3) dobry chwyt reklamowy zwiększa cenę a nie zwiększa wydajności (raczej). Ale musisz być 100% pewny co do szyny na karcie (AGP\PCIE). Masz PCI-E więc nie kup przez przypadek AGP bo leżysz :o

Nie znam się na kartach graficznych (lef sux) :|

EDIT: Aha, i liczby potoków renderingu (nie w wyżej wymienionych wersjach tylko oryginalnych ATI) - 4650 - 8 ROP; 32 TMU a dla 3850 - 16 ROP; 16 TMU (nie wiem co to znaczy ale wiem że od czasu wymyślenia tego nasze karty są o wiele szybsze :roll: )
rafalpero
Thx wam postanowiłem że kupie PCI-E POWERCOLOR RADEON HD 3850 512MB 256BIT DDR3 troche poczytałem i ta karta jest dobra bo ma 256BIT a tamta karta (GAINWARD ATI Radeon HD4650 1GB 128BIT 600/800 HDMI) ma tylko 120BIT i te 1GB jest wogóle niepotrzebne
A chcem kupić nową karte bo wygrałem:Devil May Cry 4 ,COD4,Need For Speed Undercover,F.E.A.R 2 i Fallout 3 i żadna nie chodzi tylko chodzi Devil May Cry
Astar
a ja popylam na konsolce i starczy 8-)
Brass the Hedgehog

rafalpero wrote:

Thx wam postanowiłem że kupie PCI-E POWERCOLOR RADEON HD 3850 512MB 256BIT DDR3 troche poczytałem i ta karta jest dobra bo ma 256BIT a tamta karta (GAINWARD ATI Radeon HD4650 1GB 128BIT 600/800 HDMI) ma tylko 120BIT i te 1GB jest wogóle niepotrzebne
A chcem kupić nową karte bo wygrałem:Devil May Cry 4 ,COD4,Need For Speed Undercover,F.E.A.R 2 i Fallout 3 i żadna nie chodzi tylko chodzi Devil May Cry
NFS: U najplepiej wyrzuć przez okno ;O
Lef

CatOnKeyboard wrote:

a ja popylam na konsolce i starczy 8-)

Tyż mam qnsoolen a popylam na PieCyku. Bo na piecyku mam Osu! a na trzecim piesku same przeszente gry jusz mom :cry:
niedz
rafalpero

niedzwiedz1124 wrote:

SeymourLyon wrote:

a na trzecim piesku

a nie mówiłem że molestuje zwierzęta?xD
Nom
Ale doradcie którą karte kupić
Ryohan
jakiegoś GeForce'a xD
Astar
a mnie się już w osu nie chce, wyinstalowałem :(
xD
Calom

Ryohan wrote:

jakiegoś GeForce'a xD
Chciałem to samo napisać :P .
rafalpero

Ryohan wrote:

jakiegoś GeForce'a xD
Ale z tych 2 bo GeForce'a niechce
Lef
Calom
EEe klanowy , wtf ? Tracę wiarę w ludzi coraz bardziej ....
skratch
show more
Please sign in to reply.

New reply