forum

O wszystkim byle nie Osu!

posted
Total Posts
75
show more
darkmanga333
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
skratch
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
rafalpero
Bass
Ktoś z was gra może w Half Life 2: Deatchmatch??
Jak tak to możemy się spotkać na steamie, nick: Bassmastar
:P
skratch
mam, za free był na steamie ;< moj nick steam: skracz
Calom
Za kij nie idzie was znaleźć :P . Jak chcecie do friendów mnie dać , to szukajcie - Calom z avkiem Z Haruhi , bo mam dwa konta :P .
Bass
Ja mam za to problemy z HL z pobraniem ale się ściąga :P.
niedz
ja mam niedzwiedz1124 (właściwie to standard,wszędzie tak mam xD)
i tyż mam HL2:DM,dostałem z CSS D:
rafalpero
niedz
*facepalm*

Kod Producenta 471846200-9696
Nazwa producenta karty Gainward HD 4650 1024MB
Nazwa producenta chipsetu ATI
Typ Chipsetu Radeon HD4650
Złącze PCI-Express 2.0 x 16
Wielkość pamięci 1024MB
Typ pamięci DDR II
Szerokość magistrali pamięci 128bit
Procesory strumieniowe 320
Taktowanie procesora 600MHz
Efektywne taktowanie pamięci w 3D 800MHz
Technologia wykonania 55nm
RAMDAC 400MHz
Low Profile Nie
Chłodzenie chipsetu Aktywne
Chłodzenie (opis) wentylator
Wyjścia D-Sub na karcie 1szt.
Wyjścia DVI na karcie 1szt.
Obsługa wielu monitorów 2
Wyjście HDTV Gniazdo HDMI
Wyjście standard TV Brak
Wejście Video Nie
Cross Fire Tak
SLI Nie
Zgodność programowa OpenGL 2.0, DirectX 10.1
Dodatkowe oprogramowanie brak
Dodatkowe funkcje Wymagany zasilacz minimum 400 W (550 W trybie ATI CrossFireX Dual mode)
Informacje dodatkowe Karta podwójnej grubości, podwójny sledź.

Producent
POWERCOLOR
Producent chipsetu
ATI
Model chipsetu
3850
Wielkość pamięci
512MB
Typ pamięci
DDR3 256BIT
Taktowanie rdzenia
668 MHz
Taktowanie pamięci
1400 MHz
Typ złącza
PCI-E
Wyjscia/wyjścia
Dual DVI, HDTV, TV-OUT
Chłodzenie
Cooler
Wersja produktu
BOX
Obsługiwane standardy
OpenGL 2.0
DirectX 10
Technologie
Pixel Shaders 4.0
Vertex Shaders 4.0
HDTV
HDR
AVIVO
Dodatki
okablowanie, oprogramowanie, instrukcja
Wymagany zasilacz
350W

przede wszystkim,jakie masz złącze?(co prawda obie są pod pci-express)ddr'y,czy pci express ?jak niewiesz to sie nawet nie tykaj,poproś specjaliste bo wydasz pieniądze w błoto -_-'
rafalpero
wejście mam PCI Expres x8
to którą bardziej opłaca sie kupić
@down
ok
niedz
1,ale poczekaj niech sie inni wypowiedzią
Lef
Daliście lefowi zagadkę... Qrde musze więcej czytać o kartach ATI. Zacznijmy od tego że Ati nie robi tak w konia jak Nvidia. Jeśli masz karte o "100\200 numerów" słabszą nie będzia to tak bardzo odczuwalne jak u Nvidii (vide 8800 vs 8600 :cry: ) ale tu nie jestem pewien. Zaraz poszukam jakichś benchmarków... <szuka> Mam. W tym zestawieniu http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html karta 4650 wygląda blado ale nie jest to podkręcana i pewnie ulepszona wersja Gainwarda (jednak przetaktowanie karty jest coś słabe lub nawet jego brak :? ). Taktowanie teoretycznie słabszej karty jest szybsze, taże wydajność MOŻE(nie musi) być lepsza. Tylko nie wiem czy to tyczy się tych wersji. Sprawdze dokładniej troche. Brakuje tylko liczby potoków renderujących... <szuka> Nie znalazłem :( Na obu stronach producentów brakuje o nich informacji. Gdybym ja miał kupić którąś z tych kart też bym miał dylemat :|

Ps. Nie sugerujcie się numerkami kart ani tym bardziej pojemnością ich pamięci (raczej żadna gra jeszcze nie wykorzystuje 1gb ramu). Ani tym bardziej magistrala przesyłu danych pamięci (gddr3) dobry chwyt reklamowy zwiększa cenę a nie zwiększa wydajności (raczej). Ale musisz być 100% pewny co do szyny na karcie (AGP\PCIE). Masz PCI-E więc nie kup przez przypadek AGP bo leżysz :o

Nie znam się na kartach graficznych (lef sux) :|

EDIT: Aha, i liczby potoków renderingu (nie w wyżej wymienionych wersjach tylko oryginalnych ATI) - 4650 - 8 ROP; 32 TMU a dla 3850 - 16 ROP; 16 TMU (nie wiem co to znaczy ale wiem że od czasu wymyślenia tego nasze karty są o wiele szybsze :roll: )
rafalpero
Thx wam postanowiłem że kupie PCI-E POWERCOLOR RADEON HD 3850 512MB 256BIT DDR3 troche poczytałem i ta karta jest dobra bo ma 256BIT a tamta karta (GAINWARD ATI Radeon HD4650 1GB 128BIT 600/800 HDMI) ma tylko 120BIT i te 1GB jest wogóle niepotrzebne
A chcem kupić nową karte bo wygrałem:Devil May Cry 4 ,COD4,Need For Speed Undercover,F.E.A.R 2 i Fallout 3 i żadna nie chodzi tylko chodzi Devil May Cry
Astar
a ja popylam na konsolce i starczy 8-)
Brass the Hedgehog

rafalpero wrote:

Thx wam postanowiłem że kupie PCI-E POWERCOLOR RADEON HD 3850 512MB 256BIT DDR3 troche poczytałem i ta karta jest dobra bo ma 256BIT a tamta karta (GAINWARD ATI Radeon HD4650 1GB 128BIT 600/800 HDMI) ma tylko 120BIT i te 1GB jest wogóle niepotrzebne
A chcem kupić nową karte bo wygrałem:Devil May Cry 4 ,COD4,Need For Speed Undercover,F.E.A.R 2 i Fallout 3 i żadna nie chodzi tylko chodzi Devil May Cry
NFS: U najplepiej wyrzuć przez okno ;O
Lef

CatOnKeyboard wrote:

a ja popylam na konsolce i starczy 8-)

Tyż mam qnsoolen a popylam na PieCyku. Bo na piecyku mam Osu! a na trzecim piesku same przeszente gry jusz mom :cry:
niedz
rafalpero

niedzwiedz1124 wrote:

SeymourLyon wrote:

a na trzecim piesku

a nie mówiłem że molestuje zwierzęta?xD
Nom
Ale doradcie którą karte kupić
Ryohan
jakiegoś GeForce'a xD
Astar
a mnie się już w osu nie chce, wyinstalowałem :(
xD
Calom

Ryohan wrote:

jakiegoś GeForce'a xD
Chciałem to samo napisać :P .
rafalpero

Ryohan wrote:

jakiegoś GeForce'a xD
Ale z tych 2 bo GeForce'a niechce
Lef
Calom
EEe klanowy , wtf ? Tracę wiarę w ludzi coraz bardziej ....
skratch
SteRRuM
no clans pipyl! dys gejm mast bi fan!!
skratch
święte słowa
rafalpero
Ale powiecie którą karte mam kupować ?????
niedz
ale zrozum do chuja że to nie jest tylko temat o tym jak ci pomóc w wyborze karty graficznej >>
rafalpero

niedzwiedz1124 wrote:

ale zrozum do chuja że to nie jest tylko temat o tym jak ci pomóc w wyborze karty graficznej >>
Wiem ale naprawde jestem zielony w takich rzeczach i niewiem i sie pytam a tu taki niedzwiedz1124 z gawry wylazi
Ryohan
Klan... lol! i jak ma to niby wyglądać.... zaraz CSa będziemy mieli i będziemy się fragować w multi ;x
Calom

Ryohan wrote:

Klan... lol! i jak ma to niby wyglądać.... zaraz CSa będziemy mieli i będziemy się fragować w multi ;x
Boom , spinnershot ; o . A na serio , to wiecie jak to jest teraz , każdy kto chce być " fajny " musi stworzyć gdziekolwiek , jakiś klan ;/ .
skratch
a tak z ciekawości, jaki ok. rank mieli ci kolesie? : D
poza tym niech sobie mają ten klan, ale nie zagrają z nikim innym "cw"(phihi) bo nie ma żadnego innego klanu w osu, proste

Download: Kiroro - Best Friend (winber1) [Aqua's Normal].osu
Astar
taki rank, że bym ich rozjebał bez myszki pewnie xD
Ryohan
MINDFUCK FTW~~!
Nie lubię czegoś takiego :P Wkręcam znajomych do Osu! to jak nudna by mapka nie była będę grał z nimi w te słabsze, żeby nauczyć ogarniać trudniejsze xD Jak narazie idzie mi dobrze xD A idea klanów jest bezsensowna, gramy for fun ew. żeby rank podbić xD
W tym wypadku już widzę te tematy.... wbij na stronkę klanosu.chujcidotego.pl rekrutacja only ponizej rank 500

Smutne ale bardzo prawdopodobne :<
Kubu
Niedługo pewnie będzie można kupić score przelewem albo sms'em^^
I się tak nie bulwersujcie tylko dlatego, że ktośtam "ma klan" xD Polska nie jest już taka mała i słaba w osu!, więc nie każdy polak patriota :lol:
rika_old
Swistak
A ja dzisiaj wygrałem laptopa w konkursie matematycznym Meridian :D.
SteRRuM
Swistak podaj adres ? :twisted:
Lef
Ranki mieli gruuuuuboponiżej 10.000 może nawet 20.000 :|
Aha i :

SteRRuM wrote:

Swistak podaj adres ?
Calom
Hah , wczoraj dostałem się do closed bety Battefield Heroes ^^ .

Download: Dj Sadan - Theme of Laura (IceBeam) [Easy].osu
Kubu
http://www.uw-team.org/hackme/

Utknąłem na 5 level'u, jakiś profesjonalista pomoże ^^??
Swistak
Kubu
Da się cały czas przejść 1 level, więc Swistak nie świruj;P
skratch
Swistak

kuburaczek wrote:

Da się cały czas przejść 1 level, więc Swistak nie świruj;P
Ej kurde, to ja jakiś cienki jestem :D.
skratch
później jak się skapniesz, to pomyślisz, że byłeś idiotą, że tego nie odkryłeś wcześniej ^^
Pyszczek_old
Lubie Rysować~~ :oops:
Tidek
Galkan
Pyszczek - na przyszłość daruj sobie takie bezsensowne odkopywanie. Od dyskusji (lub przynajmniej nie tak krótkich postów) o wszystkim i o niczym mamy już random, także ten temat zamykam.
Please sign in to reply.

New reply