Witaj!
Do szybkiego wytrenowania skilla musisz po prostu grać dużo, to cała filozofia. Staraj się, nie powtarzać cały czas jednej mapki, tylko graj różne, dlatego zaopatrz się w dużą ilość beatmapek
. Akcja oko-ręka sama wejdzie w wprawę, tylko ćwicz.
Co do sprzętu, to w sumie od wszystkiego zależy. Nie warto kupować wszystkiego na raz. Kupuj po kolei i zapoznawaj się z sprzętem. Najlepiej zacznij od tabletu, lub dobrej myszki. Jeśli masz kolegę z tabletem, to porównaj sobie z którym Ci wygodniej. To nieprawda, że tablet jest koniecznie lepszy i że robi się na nim szybszy progress. To tylko pogłoski. A jeśli nie masz takiego kolegi, to cóż, będziesz musiał sam ocenić, czy myszka jest Ci wygodna. Jeśli masz już dobry tablet, lub myszkę i się z nimi zapoznałeś, to chyba fajnie byłoby ogarnąć dobrą klawiaturę. Do grania polecane są klawiatury mechaniczne, ponieważ wytrzymują naprawdę długo, a korzystanie jest wygodne. Możesz o nich poczytać, bo ja jestem leniwy
. Do osu! większość graczy poleca, albo brown'y, albo red'y (Sam mam brown'y i jestem zadowolony. ROCCAT SUORA, jeśli chodzi o model). Nie dyskryminuję tym innych modeli, tylko największe zadowolenie i popyt na switch'e jest właśnie na te. Więc, tak chyba wszystko już omówiłem. Mam nadzieję, że pomogłem. Dzięki za uwagę