forum

Problem z klawiaturą mechaniczną

posted
Total Posts
11
Topic Starter
megaupload
Witam, mam nadzieję że jest ktoś w stanie mi w jakiś sposób pomóc.
Otóż podczas grania w osu na klawiszach N i M zepsuło mi się "M" (Muszę pare razy próbować aby zadziałało). Myślałem że to po prostu jakiś wadliwy switch i niestety tak się zdarzyło. Lecz dziś grając na Z i X zdarzyło mi się to samo z klawiszem "X". Posiadam klawiaturę QPAD MK-50 cherry red. Czy jest możliwe to że za mocno klikam lub coś innego? Co mogę teraz zrobić? Proszę o jak najszybsza pomoc.

Pozdrawiam, Nikosow
Advantan
Weź otwórz notatnik i naciśnij dziesięć razy X, albo M. Jak załapie ci za każdym razem, to wtedy będziesz główkował. Może osu! ci się zacina, albo tak szybko klikasz w kółko, że ci nie załapuje jeszcze kliknięcie w kółko (jak za szybko klikasz, to się trzęsie, no nie).
Ogółem to nie powinno ci się od grania w osu! popsuć tak po prostu, a na pewno nie tak szybko. Gumiaki się nie psują ludziom, a mechaniki są przecież trwalsze.
Chyba, że jesteś jakimś kurwa siłaczem i palcem łapiesz ludziom kości.
Nie wiem, mało napisałeś, wiemy, że ci nie działa. Nie napisałeś nawet co już sprawdzałeś i jak stwierdziłeś, że te switche są popsute, poza graniem w osu!.
Topic Starter
megaupload
Klawisze nie działają ogólnie, nie tylko w osu!. Z "M" jest tak że podczas klikania czasem bedzie normalnie czasem nie załapie a czasem napisze się podwójnie lub potrójnie. Z "x" jest gorzej ponieważ muszę dość mocno kliknąć żeby udało się to wpisać. Zauważyłem że jeśli kliknę w lewą stronę klawisza i będę lekko dopychał do lewej strony wtedy załapie normalnie. Klawiaturę mam może z miesiąc (więc dziwne że tak szybko sie zepsuły). Jeśli chodzi o siłę naciskania nie wydaje mi się abym naciskał tak mocno aby zepsuły się tak szybko. Dość dużo (przynajmniej staram się, try harduje trudne mapy) singletapuje i są to oby dwa przyciski od mojego "głównego" palca którym singletapuje. Nic się na klawiaturę nie wylało.
Advantan
Ja w swoją nawalam mocno, tak po prostu, nic się nie psuje, nie łamie i tak dalej. Jeśli stwierdziłeś, że nie działają, bo jest coś nie tak ze switchami, czy coś tam, nie wiem nie znam się, to po prostu wybierz inne klawisze i miej nadzieję, że nie będziesz miał pecha.
Z drugiej strony, nie masz jej na gwarancji czy coś? Skoro masz ją miesiąc, to możesz pomyśleć o napisaniu do sklepu/gościa/czegokolwiek, że po tak krótkim czasie następują usterki.

A jeżeli nie masz gwarancji, ani nic podobnego, to możesz napisać do Yoshiego, on coś tam bawi się klawiaturami, więc może ci to naprawić.

Istnieje też możliwość, że miałeś wielkiego pecha no i dostałeś wadliwy produkt.
Topic Starter
megaupload
Ogólnie to już jedną odsyłałem bo miałem właśnie to samo z "X". A teraz juz by na pewno nie przyjeli. Może za mocno naciskam (chociaż bardzo w to wątpie). No to wtedy pozostaje mi tylko wymiana tych dwoch switchy. Jest może gdzieś poradnik lub coś tego typu aby wymienić switche? Ewentualnie jest może jakaś polska strona gdzie można kupić pojedyńcze switche? (Bo nie śpieszy mi się płacić euro za 2 switche)
Advantan
Póki co sprawdź inne klawisze. Pograj trochę na C/V, tak żebyś sprawdził czy też szybko się popsują. Jeżeli nie to miałeś niezłego pecha z tymi dwoma. Chociaż martwi mnie fakt, że już X ci się popsuł, a teraz M i Z.
Może jakiś znawca tu napisze co może być nie tak.
Jak inne klawisze ci się popsują tak samo szybko, to napisz o zamianę produktu, bo dostałeś wybrakowane coś, które nie wytrzymuje tyle ile powinno.
Topic Starter
megaupload
Teraz właśnie gram na 7 i 8 na klawiaturze numerycznej. Jeśli zepsują się tak samo szybko czyli mniej więcej 4-5 dni to już naprawdę napiszę do samego QPADA.
Dzięki za pomoc, jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł albo coś niech pisze.
maikuroPoni
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
maikuroPoni
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Advantan
Naucz się edytować posty.
-Maus-

Advantan wrote:

Naucz się edytować posty.
a co to
Please sign in to reply.

New reply