forum

Tablet Wacom Intuos cth-480s jak skonfigurować do gry w osu!

posted
Total Posts
11
Topic Starter
Darklight
Cześć! Zakupiłem tablet już jakiś czas temu (ok. 3 tyg) ustawiłem pełne mapowanie powierzchni tabletu i zaznaczyłem opcję "wymuś proporcje", dotychczas grałem z ustawieniem szybkości kursora w osu 5.15x, iż bez tego kursor ruszał się naprawdę wolno. Ostatnio dowiedziałem się od kolegi, że on ma takie same ustawienia i u niego wystarcza szybkość 1.0x. Dodam, że osu! po próbie zaznaczenia "wymuś obsługę tablet PC" wyświetla komunikat "tablet initialisation failed"
przeinstalowałem sterowniki lecz dalej to samo. Proszę o pomoc. Z góry dzięki :)
WujekGrzyb
Mapowanie "full area" czyli lewy dolny róg i prawy górny róg powierzchni aktywnej odpowiada lewemu dolnemu narożnikowi i prawemu górnemu narożnikowi monitora. Dlatego czułość kursora powinna być ustawiona na 1.0x

Wymuś obsługę tablet PC - odznaczone, Tablet Wacom Intuos cth-480s jest znany jako tablet graficzny, nie PC

Sygnał bezpośredni (raw input) - odznaczone

Coś jeszcze jest w ustawieniach wejścia? :?
Topic Starter
Darklight
Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem to co napisałeś lecz kursor porusza się strasznie wolno. Może coś robię źle ?!
WujekGrzyb
Co to znaczy wolno? Przesunięcie kursora od lewej krawędzi ekranu do prawej wymaga od Ciebie przesunięcia pena na kilka długości tabletu?
Topic Starter
Darklight
No nie wymaga, ale żeby grać w osu! musiałbym jeździć ręką około 14 cm żeby zrobić jakiegoś jumpa, a to chyba tak nie powinno wyglądać jak zauważyłem u innych korzystających z tableta.
simax
Zmniejsz sobie obszar roboczy tabletu i po sprawie.
Topic Starter
Darklight
No tak to by załatwiło sprawę, ale powinno się grać na pełnym. Możliwe, że muszę się przyzwyczaić i wcale nie jest to tak wolno jak mi się zdaje. Jeszcze jedno pytanko jaką szybkość kursora powinienem ustawić w windowsie ?
klubek

micwrz007 wrote:

...ale powinno się grać na pełnym.

micwrz007 wrote:

Jeszcze jedno pytanko jaką szybkość kursora powinienem ustawić w windowsie ?
Domyślną.
XuanHuan

micwrz007 wrote:

No tak to by załatwiło sprawę, ale powinno się grać na pełnym.
Nie wiem kto ci takich głupot nagadał, nie polecam gościa. Graj jak ci wygodnie bo nie ma czegoś takiego jak powinno się Grać bo np www tak ma... Ustaw jak ci wygodnie, wielu topowych graczy gra na małym obszarze.
Topic Starter
Darklight
Wszyscy piszą, że powinno się grać na pełnym obszarze bo tak jest najdokładniej, no ale nie wiem nie jestem jakimś pro graczem :D . Gram już z tymi ustawieniami od paru godzin i zaczynam się przyzwyczajać. Dziękuję wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia :)
simax
Głupoty, głupoty i jeszcze raz głupoty.
Poza tym, to zależy też czy masz osu ostawione na fullscreena czy grasz w okienku.
Myślę, że grając na fullarea na tablecie + na full screenaie w osu (posiadając jakąś dużą rozdzielczość) będziesz musiał machać po tym tablecie jak po kwasie.
Please sign in to reply.

New reply