forum

osu! #polish Ventrilo!!

posted
Total Posts
64
show more
twupack

kuburaczek wrote:

Ryohan wrote:

No sądzę, że warto wpadać i gadać z ludźmi, może być śmiesznie a Vent mniej obciąża kopa niż np. Skype :P
Zwłaszcza jest śmiesznie jak jakiś niedomyty pedał krzyczy "KURWAAA MAĆ" i akurat matka jest w pokoju, ohohoho aż się płakać chcę
KURWAAAA MAĆ!

pogadać bym pogadał, ale wstydzę si swojego głosu xD wasza mmutacja to przy tym pryszcz :( xD
Topic Starter
Galkan
Pierdielisz 8-)
CzekoMisiek
Wchodzę na venta i patrze nikogo nie ma! No czujecie to ? : O
matusiek3
scionge to jak bende mial sfojego kompa spowrotem, poniewarz jesztcze mi nje pszyszedl zasilatrz.

a po polsku, sciagne w tym tygodniu.
ShaggoN
Będzię można pogadać :) niedługo tam zawitam. ^.^
A co do Ventrilo, to wie ktoś co z tym serwerem dla całego osu, który ktoś kiedyś rzekomo założył? Dajcie jakieś info :3
Matma Rex
Serwer cały czas jest, w General Discussion chyba ma temat.
Topic Starter
Galkan
W związku z tym, że zjebał mi się system (a format problemu nie rozwiązuje) przez parę dni nie będzie mnie ani na osu ani na vt. Anyway i tak zapraszam 8-)
thr1ve
Wchodze o 1 w nocy a TAM nikogo nie ma... I z kim ja mam niby pogadać?
MLGnom

bobek_fp wrote:

Wchodze o 1 w nocy a TAM nikogo nie ma... I z kim ja mam niby pogadać?
Bo o pierwszej w nocy grzeczne dzieci już spią.
Ryohan
Jak mnie złapiesz o 1 na osu! to możesz mnie zaprosić na venta xD Ale vent ssie skype lepszy xD
Lef
ja tam często przesiaduje ale zazwyczaj jak wchodzę to wieje pustką. Pewnie o dziwnych porach wchodzę @.@
Kubu
jak wchodzisz o 27:82 to co się dziwić...
Topic Starter
Galkan
Mnie nie ma i od razu nuda? :< (i dalej nie będzie przez 'uj wie ile...)
Topic Starter
Galkan
Bump.

W związku z tym, że od jakiegoś czasu paru żartownisiom zachciewa się kraść niektóre nicki, zarządzam, że od dziś można swój nick rejestrować. Wystarczy, że napiszecie pm do Niko- (tzw. Henia) jakie chcecie hasło (i na jaką dokładnie ksywę - tylko jeden Username na osobę) i poczekać. Gdyby ktoś w dalszym ciągu chciał się pod kogoś podszyć - zgłoście to nam, taki cwaniak dostanie kicka od razu, w razie recydywy ban. Po otrzymaniu własnego hasła wpisujecie je w polu Password po kliknięciu strzałki w prawo przy polu "Server".

Zachęcam do korzystania i do sprowadzania znajomych - tylko zachęcajcie ich również do gry w osu! :P
Pamiętajcie - jeśli akurat nikogo nie ma, nie wychodźcie od razu, tylko chwilę poczekajcie, może ktoś w tym czasie wejdzie.

Goście ventrilo (obecnie niegrający w osu!) : Bofert, Lysy, mleko
ShaggoN
Dla pragnących być zawsze na bieżąco informuję o najnowszej wersji Ventrilo Mix 1.22.
RockeT mógłbyś zaktualizować głowny post. :P
Topic Starter
Galkan

ShaggoN wrote:

Dla pragnących być zawsze na bieżąco informuję o najnowszej wersji Ventrilo Mix 1.22.
RockeT mógłbyś zaktualizować głowny post. :P
Done.
Dodany regulamin.
Topic Starter
Galkan
Małe odświeżenie tematu ^^

Vent ważny do ok. 10 maja! Jeśli jest się ktoś skłonny dorzucić na opłatę następnego roku użytkowania*, proszony jest o PM do Niko o dane konta bankowego/PayPala.

No i taki mały dodatek: banner pokazujący czy ktoś w danej chwili przesiaduje (powinno to już być dawno dodane :?)

* - jeśli pozostajemy na obecnej wersji (tj. 2.1), nie będzie z tym akurat większego problemu ponieważ koszt to 50 PLN. Natomiast gdybyśmy chcieli przejść na nowszą (3.0.x) wyniosłoby to ok. 40 EUR, a tu małe wsparcie by się już przydało.

Tak czy siak - zapraszam do użytkowania i wspólnych pogaduszek ^^
Topic Starter
Galkan
Po małej obsuwie wracamy online! :)
Dzięki uprzejmości klubka znowu mamy swój kącik rozmów, thx!
Pierwszy post zaktualizowany, namiary to:

v3.svoice.pl
6311

Zapraszamy!
Pandemoniusz
To teraz robicie ściepkę na nowe mikro dla mnie i wbijam do Was :D
klubek
Yar!
Wziąłem się w garść i postanowiłem przejąć tą sprawę, razem z pomocą gałkana dostarczamy wam server vetrilo 2.1 na kolejny rok z 20 slotami. Panowie korzystajcie ile chcecie, a musicie trochę rozruszać serwer, aby stale na nim się coś działo :P Sam postaram się być tam dosyć często. Jak się postaracie to może nawet jakieś imprezy czy konkursy z herbatą i ciastkami w rolach głównych się zorganizuje~~

W razie jakiś pytań czy problemów odnośnie serva zgłaszać się do mnie lub gałkana (najlepiej na xfire).

Jeszcze raz zapraszamy! Oto aktualny banerek z serva (a nawet 2):

btw, ryo czy ktoś, może przesunąć topic do ogłoszeń, żeby był bardziej widoczny dla wszystkich?

btw2, gałkan upnij pierwszy post porządnie więcej infa, dodaj również banerki
Topic Starter
Galkan
Up ;)

Do wszystkich z Windows 7, którzy mają problem z lagami (czyt. długo nic, a potem nagły potok słów przez dobre kilka sekund) - zaraz jak odpalicie vt (przy każdorazowym uruchomieniu), ustawcie priorytet w menadżerze procesów na czas rzeczywisty. Powinno pomóc. Dzięki lovu za info ;-)

No i jak zwykle zapraszamy wszystkich tych, którzy do nas jeszcze nie zawitali :)
VillaValo
A zainstalowałam sobie :D I zawitam niedlugo.
Pandemoniusz
Serio, w uj ludzi na vencie D:
klubek
Aktualizacja Regulaminu oraz więcej informacji - Czytać pierwszy post w temacie!

Z mojej strony dodam, że nie musicie wchodzić na ventrillo tylko wtedy kiedy gracie w osu!. Kanałów jest pod dostatkiem i zawsze można sobie pogadać zamiast gnić na skypie. Na chwilę obecną wygląda to tak:

Co do sprowadzania innych osób - nie przesadzać, slotów jest tylko 20.

I jeszcze jedna mała rzecz, jeśli ktoś akurat chce słyszeć czy ktoś wbił/wyszedł z venta lub czy przypadkiem nas nie wywaliło z serwa (no i musi lubić pana Microsoft Sama) to wystarczy w zakładce Events ustawić opcje w taki sposób:

Zapraszamy ;)
Topic Starter
Galkan
W związku z tymczasowym problemem z pingami sięgającymi progu 5k+ postanowiłem przenieść serwer w inne miejsce (z Poznania do Warszawy). Niestety na razie nie pomogło to w ogóle, ponieważ svoice.pl ma na swojej stronie skrypty, które można o kant dupy sobie rozbić. Mówiąc inaczej, serwer jest obecnie offline i nijak odpalić się nie da. Dam Wam znać jak wszystko znowu będzie śmigać.

Istnieje możliwość powrotu serwa do Poznania, jeśli z obecnej decyzji nic nie wyjdzie. Wpierw jednak poślę maila do ich supportu technicznego, bo obecna sytuacja nawet mnie nie drażni. Wkurwia.

Edit: Jak widać po moim podpisie i po op, bannery też nie działają poprawnie. Żenada.
Edit2: Tymczasowy serwer, na którym można posiedzieć w oczekiwaniu na up naszego, IP:94.23.94.135 Port:40163, dzięki jakbu za namiary.
Edit3: Znowu online! Nowy adres to v1 (zamiast v3). Mam nadzieję, że już będzie wszystko działać bezproblemowo, bo jak dalej będą takie afery, to pomyślimy najwyżej o zmianie hosta na coś lepszego.
klubek
Przedłużyłem serwer o kolejne 6 miesięcy. Ilość slotów zostaje taka sama - 20.
"Serwer wygasa za :202 (dni)" czyli jakoś początek grudnia, trza będzie się zastanowić co dalej. Póki co korzystajcie ile chcecie ;)
Nie wiem jaki serwer głosowy chcielibyście potem, czy to nadal vent, czy ts czy może mumble.. i tak sporo osób nie wchodzi nawet na serwer (albo nawet nie wiedzą, że istnieje) więc bardziej tu zależy od stałych bywalców.
Marcin
Nie wchodze bo slowotok mnie boli :c
ReVeNg3r
Ja uzywaju skypa ,przyjacielu.
Yurisia
klubek

Yurisia wrote:

Żeby jeszcze mi ping nie skakał, to by było zajebiście. ;f
Komu skacze, temu skacze ;f
(still better than shit skype)

LoL źle wpływa na rEda ludzi.
klagu
A co powiecie na na serwer Teamspeak 3?
Moge postawić jakieś 200-300 slotów na vps:)
Advantan
Tak TS dobry bo co wchodzę na VT to ping sporaśny. ;_;
klagu
Myśle że ts3 jest o niebo lepszy od vt.:)
Jeśli pomysł wam sie podoba to piszcie na gg 10215900 :)
klubek

klagu wrote:

A co powiecie na na serwer Teamspeak 3?
Moge postawić jakieś 200-300 slotów na vps:)
200-300 slotów.. jak tu ludzi brak żeby zapełnić te 20 co mamy teraz, po cholerę nam tyle?
Jeśli już "3" to niech to będzie Ventrilo.

Advantan_96 wrote:

Tak TS dobry bo co wchodzę na VT to ping sporaśny. ;_;
Nie widziałem Ciebie nigdy, nawet nie wiem kim jesteś.. a jeśli chodzi o ping to ja nie widzę żadnego problemu, ale oczywiście lepiej zwalić winę na vt.

klagu wrote:

Myśle że ts3 jest o niebo lepszy od vt.:)
Nie, nie jest. Nie przekonasz mnie żadnym "argumentem" w tej kwestii, ale możesz spróbować podbudować swoje zdanie.

klagu wrote:

Jeśli pomysł wam sie podoba to piszcie na gg 10215900 :)
klagu
200-300 slotów.. jak tu ludzi brak żeby zapełnić te 20 co mamy teraz, po cholerę nam tyle?
Jeśli już "3" to niech to będzie Ventrilo.
Ja tylko oferowałem swoją pomoc. A co do slotów to nie dziwcie sie ze nie możecie zapełnić 20 slotów na ventrilo skoro ten program prawie całkowicie wychodzi z użycia.(nie dziwne)
Nie, nie jest. Nie przekonasz mnie żadnym "argumentem" w tej kwestii, ale możesz spróbować podbudować swoje zdanie.
Nie no tym to mnie naprawdę rozbawiłeś.
klubek

klagu wrote:

A co do slotów to nie dziwcie sie ze nie możecie zapełnić 20 slotów na ventrilo skoro ten program prawie całkowicie wychodzi z użycia.(nie dziwne)

klagu wrote:

skoro ten program prawie całkowicie wychodzi z użycia.(nie dziwne)

klagu wrote:

Nie no tym to mnie naprawdę rozbawiłeś.
Gratuluję.
Marcin
Oh mamy nowego mądrale tutaj, Powitajmy necro-postera Klagu - \o/
Co do ventrillo - gdyby nie kochany słowotok to dalej bym go używał </3
Klubek - ts3 - jest on wg. mnie LEPSZY pod względem prostoty użycia. Kodeki: No tutaj to jest problem, najlepsze kodeki które tam są tną nie miłosiernie.
WTF bronie randoma.... co ze mnie rośnie ;_;
Klagu nawet nie wiemy kim jesteś - VPS to można sobie na miecha kupić a potem zwinąć interes...
Znowu to robie... jprdl.
Ryohan
Ogólnie jak już się kłócicie to zajebcie mumbla - IMO najlepszy, a moim zdaniem to wszystko jest prawie takie samo
Topic Starter
Galkan
Marcin - temat jest przyklejony (ba, nawet ogłoszenie), więc necroposting nie ma znaczenia :-P
Ja już z klagu wymieniłem kilka pmów, będzie okazja, to skorzystam z tego serwa. Chociaż osobiście wolałbym kupić na gameservers.com w przypadku uzbierania forsy, bo o ile dobrze pamiętam darmowy Vent ma tylko osiem slotów i zablokowaną funkcję prywatnych wiadomości.
Marcin
Cii tym razem mam racje /o/ t/87183/start=75
BTW: ja też mam możliwości stawiania ts'a.... przez kolejne 6 miechów.... ale co kogo to obchodzi \o\
klubek

Marcin wrote:

Co do ventrillo - gdyby nie kochany słowotok to dalej bym go używał </3
:(

Imo, ten Twój poprzedni post jest bardzo dziwny.

Ryohan wrote:

Ogólnie jak już się kłócicie to zajebcie mumbla - IMO najlepszy, a moim zdaniem to wszystko jest prawie takie samo
Nikt się tu nie kłóci, nie chodzi nawet konkretnie o to co jest lepsze. Problem leży tu po innej stronie, choć nawet to nie jest "problemem". Rzecz w tym, że serw stoi ogólnie dla stałych bywalców (z osu! i nie z osu!) i praktycznie około 10 slotów jest przeważnie zapełnione. Jednak to nie jest tak, że serw ten jest tylko dla tych właśnie osób, nie nie nie. To jest serwer specjalnie dla #polish, wbić może tutaj każdy i kiedy tylko chce, as you want. Gdy spojrzymy jednak na ten cały czas od kiedy serwer istnieje, ludzie ogółem po prostu nie mieli żadnej chęci do używania komunikatora głosowego. Gdyby nie ta garstka ludu co często tu przesiaduje, serwer po prostu stałby pusty.

Nie ma co się dziwić, osu! nie jest grą która tego wymaga, wystarczy zazwyczaj sam chat w grze. Tu jeszcze pojawiają się inne sprawy, mnóstwo osób, a szczególnie randomów, nie wie nawet o istnieniu polskiej części forum, ba niektórzy nie wiedzą nawet o #polish, więc o ventrilo nie wiedzą tym bardziej. Kolejną sprawą jest "zajebisty" Skype, który jest wykorzystywany często jako dodatkowy chat i od razu komunikator głosowy lub video call również, stąd odpada jakakolwiek inna opcja. Inną sprawą jest po prostu brak znajomości osób co odstrasza wielu nowych, inni wstydzą się swojego głosu, a jeszcze inni.. po prostu nie jest im to w ogóle potrzebne. Generalnie, serwer mógłby równie dobrze nie istnieć i nikt raczej by nie płakał (no może tylko kilku z nas, którzy siedzą tam nawet codziennie).

Doceniam chęć pomocy, ale skoro Pan klagu byłeś na vetrilo to trzeba było po prostu zagadać czy to ze mną czy to z Galkanem. Takie nagłe wyjechanie z propozycją, dla której argumentem dajesz "o niebo lepszy" wręcz musi się spotkać z dezaprobatą. Swoje zdanie jednak podtrzymuję - na tą chwilę zostaje tak jak jest, potem obmyślę co dalej.

Przy okazji, jeszcze raz zapraszam na serwer~ nie musicie używać vt tylko wtedy kiedy jesteście na osu!, kanałów jest sporo a i zawsze możecie poprosić nas o zrobienie dodatkowego, możecie śmiało zmawiać się na wszelaki pyking z ziomkami i wbijać.. (oczywiście, żeby był tylko spokój) no i nie musi to być pyking, czasem można tylko pogadać.. szczególnie wieczorami/nocą :P

Z mojej strony to wszystko.
Tidek
Ja np. mógłbym wbić i pogadać, tylko dla mnie to nie ma sensu, bo kompa używam głównie do gier muzycznych lub do przeglądania stron, forum itd.
A jak się gra np. w osu! to (bynajmniej dla mnie) muzyka ważniejsza i całą resztę trzeba wyciszyć. (niestety konsolowiec jestem :<)
Yurisia

Tidek wrote:

(bynajmniej dla mnie)
Przynajmniej. :3
jakbu
VT 2.1 lepsze od TS3, srsly? XD
Koyocik
Jeśli mowa o tym co lepsze, to chyba Mumble bije wszystko na łeb ^ Samo vt w drugiej kolejności.
Topic Starter
Galkan
Z powodu niechcianego zachowania pewnych "gości" osiągającego apogeum mojego wkurwienia (a trwało to sporo) wprowadzam system logowania się przy użyciu kont prywatnych. Ktokolwiek zechce teraz wejść (a robi to pierwszy raz) proszony jest o wysłanie mi lub klubkowi forum PM z hasłem jakie sobie życzy (domyślnie ustawiony nick z osu!, chyba, że ktoś chce inny).

Już dawno powinienem wyrzucić publiczny dostęp z listy możliwości, gdyż przez dobry kawał czasu wchodzili tam ludzie którzy nawet nie znają tej gry (znajomi znajomych znajomych, czasem nawet zbłąkane dusze wpisujące zły port/IP).

Serwer wygasa jakoś na początku grudnia, co potem? Nie wiem, może znajdę robotę i coś wykupię. Albo nic nie będzie, bo patrząc na przeszłe doświadczenia, to zainteresowanie komunikacją głosową lepszą niż Skype ze strony community jest cholernie niskie (by nie powiedzieć zerowe).

Galkan out.
klubek
Serwer stoi jako publiczny.
I tak już pozostanie do końca jak padnie (w grudniu). Nie zamierzam nic z nim robić ani się nim bawić. Co będzie potem - nie wiadomo, może inny program, może przedłużyć ten albo w ogóle bez żadnego serwera głosowego. Zainteresowanie serwerem z grupy głównej jaką jest polska społeczność osu! jest praktycznie żadne, tylko nasza "paczka znajomych". Nie ma co się dziwić w tej kwestii i nie ma co dyskutować.

Co do zachowania, ja wszystko rozumiem i głównie chodzi o to, żeby panował luz i było fajnie. Niektóre sprawy jednak mnie zaczynają wkurwiać więc proszę o rozwagę, niespodziewany ban z mojej strony może zagościć u kogoś na mordzie~ :P
Ryohan
Dramat, rozpacz i pasja

Edit Galkana: Jak Twoje gry na LoLu ;f
Arczii

klubek wrote:

Serwer stoi jako publiczny.
I tak już pozostanie do końca jak padnie (w grudniu). Nie zamierzam nic z nim robić ani się nim bawić. Co będzie potem - nie wiadomo, może inny program, może przedłużyć ten albo w ogóle bez żadnego serwera głosowego.
http://www.gametracker.com/search/mumble/PL/
http://www.gametracker.com/search/ts3/PL/
http://www.gametracker.com/search/ventrilo/PL/

Znaleźć serwer -> połączyć się -> stworzyć pokój... ewentualnie powiadomić resztę ludzi na który wchodzić.
I po problemie 8-)
Topic Starter
Galkan
Idea raczej stała za tym, żeby mieć własny (czyt. dedykowany) komunikator i nie ganiać się po innych serwerach. Druga rzecz, że nawet jak mamy ten nasz własny skrawek, to mało kto tam w ogóle rezyduje (co widać po poprzednich postach).
Gdybym chciał poszukać innego miejsca, to bym poprosił ztrota o udostępnienie paru kanałów z jego venta, Finowie tak mają.

Ale dzięki za chęci.
Arczii

Galkan wrote:

Idea raczej stała za tym, żeby mieć własny (czyt. dedykowany) komunikator i nie ganiać się po innych serwerach.
Ja rozumiem, ale nie uważasz, że jest z tym za dużo pierdo*enia się? Skoro istnieje tysiące serwerów na wyciągnięcie ręki to po co... hehe :lol:
No, ale jak tam wolicie ;)
Please sign in to reply.

New reply