forum

Top 10 Polish osu! CtB Players 2014

posted
Total Posts
32
Topic Starter
Hirikoshi
Witam.

Z racji tego, że niedawno odbył się w Polsce pierwszy turniej CtB, chciałbym przedstawić wyniki pierwszego
głosowania pt. "Top 10 Polish osu! CtB Players 2014".

Głosowanie odbywało się w dniach 04.11.2014 - 22.11.2014. Pod uwagę w głosowaniu były brane osoby które grają głównie w CtB.
Poniżej znajduję się link z wynikami, jak i video przedstawiające skilla najlepszych graczy.

Gratuluję całej top10 jak i pozostałym uczestnikom. Dziękuję również za wszystkie głosy,
Jak i Kosmitowi oraz Sawie za pomoc w organizacji :)

Wyniki : https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Ukami
Jeżeli mam wyrazić swoją opinię to jest ok ale:
1. Zmień hosting tego zdjęcia na cokolwiek innego(nie wiem, imgur chociażby)
2. Imo punkty za bycie wybranym za najlepszego w danym modzie nie powinny dawać aż tylu punktów. Nawet więcej, uważam, że nie powinny ode wpływać na punkty ogólne. Bądź co bądź jak widzę, że np. taki Nadger, który został wybrany najlepszym polskim graczem przez prawie połowę głosujących i jest niżej bo nie został wybrany w modach jest trochę... cóż dziwne.
Kosmit

Hirikoshi wrote:

Jak i Kosmitowi oraz Sawie za pomoc w organizacji :)
Lol, przecież ja zrobiłem tylko arkusz kalkulacyjny.

BTW: Głosowanie po znajomościach tak bardzo widoczne.
Empress Junko
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jesteście naprawdę jebnięci, że ktoś uwierzy wam w tą listę.
Tak to już jest jak nie podoba się komuś nowe pp i na siłę szuka metody na "omg, jestę lepszy".

Nie podpisuję się pod listą w żadnym stopniu, niech zacznie ją robić osoba kompetentna.
Cześć Amai, pewnie czytasz posty. :^^^^^
Topic Starter
Hirikoshi

Cblt wrote:

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jesteście naprawdę jebnięci, że ktoś uwierzy wam w tą listę.
Tak to już jest jak nie podoba się komuś nowe pp i na siłę szuka metody na "omg, jestę lepszy".

Nie podpisuję się pod listą w żadnym stopniu, niech zacznie ją robić osoba kompetentna.
Report pls.
Cóż, nikomu nie dogodzisz.
Mam screeny wiadomości osób głosujących z dokładnymi wynikami, więc :)
BTW: dla mnie nowe PP jest teraz lepsze ^^
WujekGrzyb
ale jajco xD
Empress Junko
Zostałem poproszony o przywrócenie posta.
Tak więc cytuję: Będę rozmawiał z wami jak z idiotami. Jako iż jest to głosowanie tajne, które może zostać w łatwym stopniu sfałszowane. Zacznijmy od podstaw czyli od braku "przyjaciółkowania" w GŁOSOWANIU jak i w GRZE. Mam nadzieję, że post trafi do "zainteresowanych osób", które wiedzą o co mi chodzi. :)
Topic Starter
Hirikoshi

Cblt wrote:

Zostałem poproszony o przywrócenie posta.
Tak więc cytuję: Będę rozmawiał z wami jak z idiotami. Jako iż jest to głosowanie tajne, które może zostać w łatwym stopniu sfałszowane. Zacznijmy od podstaw czyli od braku "przyjaciółkowania" w GŁOSOWANIU jak i w GRZE. Mam nadzieję, że post trafi do "zainteresowanych osób", które wiedzą o co mi chodzi. :)
Small note to moderators: Voting is biased and it gives no real evidence of "skill", simple dickwave to nerf fair players. There is no point of doing it whatsoever.
Made 100% by fault players.
Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś podejrzenia:
http://www.speedyshare.com/Qw7Gp/Osu-Glosowanie.rar
Tidek
Nie ma Grubbera[PL], widać że sfałszowane głosowanie.
Empress Junko
Tidek, ja rozumiem jak to wygląda ale póki nie jesteś dogłębnie w temacie nie zrozumiesz co tak naprawdę się tu odbywa.
BoberOfDarkness
Nie ma Cbleta, widać że sfałszowane.
Empress Junko
Chodzi o sposób organizacji i bycie fair dla innych. Przyjaciel głosował na przyjaciela.
22:02 Kosmit: Pytasz czemu akurat Hirikoshi?
22:02 Kosmit: Bo jemu się chciało
22:03 Kosmit: Mój jest tylko arkusz kalkulacyjny, do którego wyniki wprowadzał Hirikoshi
22:03 Cblt: W tym największy problem.
22:03 Kosmit: A co do samych wyników, polew z tego mam niezły
22:03 Cblt: Rozmawiałem z wyższymi osobami w community.
22:04 Cblt: Głosowanie powinno być publiczne.
22:04 Cblt: i dostępne dla każdego.
22:04 Cblt: Dotyczy się to też osób z zagranicy.
22:05 Kosmit: Moja opinia jest zdecydowanie prostrze: Nie ma szans zorganizować ogarniętego głosowania, gdyż CtB to gówno
22:05 Cblt: Inaczej.
22:05 Cblt: Poczytaj dokładnie moje posty.
22:05 Cblt: XD
22:05 Cblt: Nie można winić CtB.
22:05 Cblt: Gdy zawodzi baza graczy.
22:07 Kosmit: To że to "głosowanie" było całkowicie po znajomościach jest faktem.
22:07 Kosmit: Pierwszy błąd.
22:08 Kosmit: Szanse na zagłosowanie uzyskali tylko wybrani.
22:08 Cblt: Lol.
22:08 Kosmit: Miało to w teorii uniknąć troli.
2015-01-01 22:12 Kosmit: Hirikoshi na papierze ma współorganizacje ze mną i z Sawą
2015-01-01 22:12 Kosmit: Ale serio, tylko na papierze
2015-01-01 22:37 Kosmit: Ciekawe co będzie następne.
2015-01-01 22:37 Kosmit: BTW: Na FB przyznał że delikatnie spieprzył sprawę, ale to jego pierwszy (i raczej ostatni) raz.
A wyszło jak zwykle, god speed. B)
Galkan
...to było jakieś głosowanie?
Astar

Galkan wrote:

THS
1. W
2. u
3. j
4. e
5. k
6. G
7. r
8. z
9. y
10. b

idk much about polish player rather than sawa and wujek q.q
Marcin

Galkan wrote:

Ja z początku pomyślalem że przespałem ten topic jakimś cudem / przypadkowo zaznaczylem go jako przeczytany lol.

Jeżeli głosowanie odbyło sie na zasadzie pisania do osob na pm i pytania kto jest wg. nich najlepszy.... to nie można tego nazwac głosowaniem.
Advantan
Nie ma mnie na filmiku, to nie oglądam.
Oglądam, ale i tak filmik to gówno.
Gracz wybierał swój replay? Scorpionek ma wiele fajniejszych wyników.
Póki co tylko wampira HR jest dobrym replayem pod dobrego gracza - tak mi się wydaje. Oglądam dalej.
Co?! Nadger #4?
Nie miałem możliwości głosowania.
Ogółem to zajebiście spierdolona robota, elo.

Edit mocno.
Poczytałem posty i żeby już nie krzyczeć o wielkich przekrętach w świecie osu! daję wam to:
22:05 Kosmit: Moja opinia jest zdecydowanie prostrze: Nie ma szans zorganizować ogarniętego głosowania, gdyż CtB to gówno
Sey

THS wrote:

1. W
2. u
3. j
4. e
5. k
6. G
7. r
8. z
9. y
10. b
Zgadzam się.
Jakucchi
IMO cały ten temat tutaj to jest jedna wielka pomyłka. Chcecie coś zrobić, to przynajmniej zabierzcie się za to porządnie.

Advantan wrote:

Nie miałem możliwości głosowania.
Ogółem to zajebiście spierdolona robota, elo.
^dis. To jest jedno, apropo tej całej roboty.

Marcin wrote:

Jeżeli głosowanie odbyło sie na zasadzie pisania do osob na pm i pytania kto jest wg. nich najlepszy.... to nie można tego nazwac głosowaniem.
^and dis. Naprawdę, mogę nie być into te sprawy, bo w sumie już się nie udzielam w życie polskich ctb graczy, ale jak, kiedy i gdzie w ogóle odbyło się owe głosowanie? Pytając pojedyncze jednostki na pm?
+ kolejne pytanie, kto to jest taka Ada852456, której 99% top ranków to hardy i plattery. Proszę Was, ale w Polsce jest kilka lepszych ludzi, niż jakieś osoby nie wiadomo skąd wzięte, mające ponad #1k ranking, czy tam ponad #2k ranking, biorąc pod uwagę fakt, że jest kilka osób nie grających od paru miesięcy, przez co mogły spaść po ostatniej zmianie systemu PP. Tyle w temacie, o ile mogłam się w ogóle wyrazić.

edit.
Nie wspominając o niejakim "macbed", którego top ranki to WYŁĄCZNIE easy i normale.
BoberOfDarkness
Biedny Hiri, starał się chłopak, a tu same hejty.
Ukami

BoberOfDarkness wrote:

Raczej konstruktywna opinia dzięki, której jeżeli ktoś kiedyś będzie chciał coś takiego zrobić ponownie, będzie wiedzieć jakich błędów nie popełniać.
BoberOfDarkness

Ukami wrote:

BoberOfDarkness wrote:

Raczej konstruktywna opinia dzięki, której jeżeli ktoś kiedyś będzie chciał coś takiego zrobić ponownie, będzie wiedzieć jakich błędów nie popełniać.
Jedyna konstruktywna opinia jest tutaj:

Ukami wrote:

Jeżeli mam wyrazić swoją opinię to jest ok ale:
1. Zmień hosting tego zdjęcia na cokolwiek innego(nie wiem, imgur chociażby)
2. Imo punkty za bycie wybranym za najlepszego w danym modzie nie powinny dawać aż tylu punktów. Nawet więcej, uważam, że nie powinny ode wpływać na punkty ogólne. Bądź co bądź jak widzę, że np. taki Nadger, który został wybrany najlepszym polskim graczem przez prawie połowę głosujących i jest niżej bo nie został wybrany w modach jest trochę... cóż dziwne.
Reszta to hejty.
Ukami

BoberOfDarkness wrote:

Reszta to hejty.
Jeżeli uważasz post Jakucchi za hejt to cóż...
Jedyny post, który zbiera wszystko do kupy i pokazuje co jest nie tak. No ale, myśl sobie jak chcesz.
BoberOfDarkness
A co do kompetencji i porządnej roboty to nie ma osoby lepszej niż Hirihoshi (jeśli jest to kto). Zrobił to po swojemu żeby uniknąć trolli. Jakby to było oficjalne głosowanie na forum to byłby zajebisty rozpierdol duży bałagan, o wiele większy niż ten który jest teraz.

Hirikoshi wrote:

Cóż, nikomu nie dogodzisz.
Marcin
Nie rozumiem

t/107927/start=120
p/1008564
t/160548

https://osu.ppy.sh/p/search?cx=00771494 ... j691848j24

+ Może sie spytać jakiegokolwiek moderatora czy to mnie, czy to ukamiego czy to galkana (jakby mu sie chcialo) żeby kontrolował topic, nie rozumiem.
Tidek
Chyba bardziej obawiali się tego, że na ctb mało kto się zna i były by głosy lub troll głosy od osób co mają 5 pc w tym trybie lub ilość tych głosów była by strasznie mała.

Ale w sumie zawsze można było wprowadzić reguły co do możliwości głosowania oraz tak jak pisze Marcin, topic byłby kontrolowany.

Kiedy będzie jakiś temat z polskim top w std (i innych trybach)
Marcin
Bez piaskownicy tutaj, jak chcecie sie rzucać piaskiem po oczach to na PM, nie tutaj

(traktujcie to jako jedyne ostrzeżenie, przy nastepnym razie topic zostanie zamkniety)

For clarification (and for any player that doesn't speak polish but comes across this topic):
  1. This "voting" was organized by Hirikoshi and Kosmit.
  2. The way it was actually done was: They asked several players via pm for their opinions about who is the best, with intention to avoid troll votes and general issues with voting, because "people may not know good enough who is good and who is not"
  3. Issue here is, they omitted many players, and voting was secret, so not everyone who knew CtB community good enough was even allowed to vote in it
  4. Due to this, people are now question reliability of this voting, arguing it with fact that they asked only their friends for opinions, so they could win in it.
I've no opinion about this, and I'm trying to stay neutral, but considering that none even knew that voting was organized anywhere, this might need to be actually re-done in reliable way.
BoberOfDarkness
I tak możesz zamknąć topic, autor nie jest nim chyba zainteresowany.
Ciunek
Niezła ta gównoburza wokół trybu w który nikt normalny nie gra. Co do głosowania, równie dobrze mogli pokazać listę graczy swoim rodzicom i powiedzieć im, żeby postawili X przy losowych ksywkach. Ogólnie jeden wielki LOL.
WujekGrzyb

Marcin wrote:

considering that none even knew that voting was organized anywhere, this might need to be actually re-done in reliable way.
Re-done? Po co? To głosowanie było potrzebne tylko do wybrania osób które znajdą się na filmiku i wcale nikt nie musi wiedzieć że takie coś było oprócz osób które się na tym filmiku znajdą.

Ciunek wrote:

Niezła ta gównoburza wokół trybu w który nikt normalny nie gra. Co do głosowania, równie dobrze mogli pokazać listę graczy swoim rodzicom i powiedzieć im, żeby postawili X przy losowych ksywkach. Ogólnie jeden wielki LOL.
Ciunek, pomyliłeś temat :/

IMO cyferki na tym filmiku są niepotrzebne, a głosowanie demokratyczne też jest chujowe.
spi
Zamknijcie ten temat i zakończcie jego marną egzystencję na forum. :P
Marcin
Zgaduje że OP nie ma nic do powiedzenia już

a jak ma to
<-- pm
Please sign in to reply.

New reply