forum

Porady.

posted
Total Posts
3
Topic Starter
Mitsuzuka
Cześć :) Chciałbym dziś się was zapytać o porady dotyczące ogólnie gry. Dodam, że używam myszki, na tablet mnie nie stać. Ogarniam Hardy/łatwe Insane.
1. Czy jest jakiś sposób aby ułatwić sobie streamowanie ?
2. Jak nauczyć się jumpów ?
3. Jak być szybszym ? Chodzi mi o to czy używać 2 palców czy jednego i drugiego tylko do pomocy ?
I pytanie na koniec: Na jakim levelu (tak w przybliżeniu) ogarnialiście mapy Insane+ ?
Advantan
Cześć :) Chciałbym dziś odpowiedzieć ci na temat porad dotyczących ogólnie gry. Dodam, że jako gówniak nie powinieneś patrzeć na tablety, bo nic ci to nie da. Ogarniaj dalej.

1. Tak, strimuj dwoma palcami.
2. Graj.
3. Graj.
I odpowiedź na koniec: Na dwunastym, na Foldzie.
Anti Fun
Na wszystko jest jedna odpowiedź - ćwicz
Tylko trzeba to robić odpowiednio
W streamach najważniejsza jest kontrola prędkości, a nie jak szybko potrafisz nawalać w klawisze. Graj sporo map z krótkimi, dosyć wolnymi stremami (140-160 bpm) Graj dopóki nie wyrobisz sobie odpowiedniej precyzji i nie będziesz łapał setek zbyt często. Prędkość i stamina przyjdzie z czasem. Wiem że perspektywa robienia 220 bpm deathstreamów jest kusząca, ale to nie jest twój cel. Potem jak ja nie będziesz ogarniać wszystkiego poniżej 185 bpm. Wciskaj iloma palcami chcesz, ale każde rozwiązanie ma zalety i wady. Wciskanie jednym palcem jest łatwiejsze do utrzymania dobrego acc, ale bardziej męczy i trudno jest utrzymać dużą prędkość. Wciskanie dwoma palcami jest trochę skomplikowane, trudniej jest się jego nauczyć. Najlepiej połączyć oba style, używać dwóch palców tam gdzie jeden nie wytrzyma
Please sign in to reply.

New reply