forum

Tablet do osu!- Shield Tablet

posted
Total Posts
5
Topic Starter
FilipPlayGames
Witam!

Mam małe pytanie co do tableta NVidia Shield Tablet. Czy ten sprzęt (ma rysik) nada się do gry w osu! ?

Pozdrawiam.
Marcin
Tablet graficzny =/= tablet OS

... to tak jakbys chciał użyć papieru do wycierania tyłka, niby zadziała... no ale jednak nie >.>

W ogóle, ile to kosztuje
NVIDIA SHIELD Tablet 16 GB WiFi - od 1199,00 zł,
Przecież za 1/5 tej ceny masz wacoma.
Topic Starter
FilipPlayGames
Wiem, ten tablet nie miał być do osu!, miał być tylko do gier (wiadomo o co chodzi jeśli zna się ilość opcji tego tabletu), jednak pomyślałem, że może da radę i pytam się, żeby czegoś przypadkiem nie splamić. Piszę to tylko aby zaspokoić moją ciekawość i gdyby była taka możliwość (choć wnioskując z twojej wypowiedzi, nie ma) podłączyłbym.
WujekGrzyb
Na 99% da się poruszać kursorem w Windowsie za pomocą tego tabletu, jednak to będzie raczej niezbyt komfortowe i zbyt wysokich wyników Ci nie przewiduję xD
Dlaczego?
1) Pen nie jest indukcyjny, więc grając mapkę będziesz musiał cały czas wodzić rysikiem po powierzchni ekranu. Tablety graficzne mają rysik, który reaguje już od kilku milimetrów nad powierzchnią tabletu.
2) Nie licz na to, że połączenie Android - Windows będzie zawsze stabilne i bez opóźnień (niezależnie od tego czy wykorzystasz USB czy WiFi).
Marcin
Za 1000 zł to pcta dobrze zupgradujesz

a tym tabletem to bym sobie tyłek wycierał bo to android - tam rzadko co występuje jakiś normalny gaming poza casualowym.
Please sign in to reply.

New reply