Piszę to, ponieważ zauważyłem, że część z Was chyba nie wie co to netykieta itp. więc nawet jeśli wiecie to przyda Wam się małe odświeżenie pamięci.
Co to netykieta [wiki]
Po mam nadzieje udanej lekturze, zacznijcie się do tego stosować.
Dla tych co nie chciało im się czytać wersja skrócona:
1. Zakaz spamowania - czyli bez reklam, spamu emotami i innymi tekstami.
2. Bez trollowania - post ma coś wnosić do dyskusji, a nie ją zaśmiecać
3. Flame, doubleposting i cytowanie bez sensu po pare razy czegoś głupiego zakazane.
4. Wątki, które poruszają bzdurne kwestie, bądź typu twoje ulubione jedzenie będą z góry kasowane. Żeby taki wątek przetrwał musi ogólnie poruszać daną kwestię, a nie tylko jedną czynność, rzecz z tym związaną (nie umiem tego lepiej opisać).
5. Posty, które usilnie będą stylizowane na debilizm będą z góry kasowane.
6. Nie ma miejsca na offtopy już wcale, dyskutujemy tylko na dany temat i basta. Dość mam już skarg innych użytkowników.
7. Specjalnie dla kotomi - idiotyczny, nic nie wnoszący necroposting jest grzechem, którego nie polecam się dopuszczać bo będę z premedytacją zamykał takie tematy!
8. Zakazuje się pisania nic kurwa nie wnoszących postów. Nawet w randomie, jest to denerwujące, a punkt powstał specjalnie dla Syriusza bo chyba dla niego to nie stanowi problemu. Sorki, ale nic nie wnosisz do dyskusji komentarzami typu "auć", "ja też", "+1" etc. Każdy taki post będzie bezwzględnie usuwany chyba, że akurat w tym czasie będzie pasował do sytuacji.
Zachowujcie się wreszcie jak ludzie, a nie jak hołota albo użytkownicy 4chana.
BTW: Od offtopów jest wyznaczony do tego temat D:
Co to netykieta [wiki]
Po mam nadzieje udanej lekturze, zacznijcie się do tego stosować.
Dla tych co nie chciało im się czytać wersja skrócona:
1. Zakaz spamowania - czyli bez reklam, spamu emotami i innymi tekstami.
2. Bez trollowania - post ma coś wnosić do dyskusji, a nie ją zaśmiecać
3. Flame, doubleposting i cytowanie bez sensu po pare razy czegoś głupiego zakazane.
4. Wątki, które poruszają bzdurne kwestie, bądź typu twoje ulubione jedzenie będą z góry kasowane. Żeby taki wątek przetrwał musi ogólnie poruszać daną kwestię, a nie tylko jedną czynność, rzecz z tym związaną (nie umiem tego lepiej opisać).
5. Posty, które usilnie będą stylizowane na debilizm będą z góry kasowane.
6. Nie ma miejsca na offtopy już wcale, dyskutujemy tylko na dany temat i basta. Dość mam już skarg innych użytkowników.
7. Specjalnie dla kotomi - idiotyczny, nic nie wnoszący necroposting jest grzechem, którego nie polecam się dopuszczać bo będę z premedytacją zamykał takie tematy!
8. Zakazuje się pisania nic kurwa nie wnoszących postów. Nawet w randomie, jest to denerwujące, a punkt powstał specjalnie dla Syriusza bo chyba dla niego to nie stanowi problemu. Sorki, ale nic nie wnosisz do dyskusji komentarzami typu "auć", "ja też", "+1" etc. Każdy taki post będzie bezwzględnie usuwany chyba, że akurat w tym czasie będzie pasował do sytuacji.
Zachowujcie się wreszcie jak ludzie, a nie jak hołota albo użytkownicy 4chana.
BTW: Od offtopów jest wyznaczony do tego temat D: