forum

Problem techniczny z nagraniem powtórki.

posted
Total Posts
19
Topic Starter
Galkan
Witam. Mój problem jest następujący. Za pomocą xfire nagrałem zrzut własnej powtórki Link

Chodzi o to, że przesłany filmik odtwarza się 2x wolniej niż powinien. Próbowałem różnych metod, jednak nie podziałały. Co ciekawe, świeżo nagrany filmik z dysku odtwarza się normalnie, dopiero zenkodowany i przesłany tak drastycznie spowalnia. Jeszcze lepiej, niektórzy moi kumple, mówią, że im ten film odtwarza się normalnie, żadnych spowolnień. Nagrałem potem na próbę film z CoD MW2, i ten o dziwo działał poprawnie. Proszę o pomoc.
Elvan_old
Powiem tylko, że zajebiście brzmi. Lepiej niż oryginał. ;p
A problemu Ci nie rozwiążę, gdyż sam filmików iksfajerem nie nagrywam, bo potem by mi się nie chciało ich wgrywać. ;p
niedz
nagrywaj frapsem ?
Topic Starter
Galkan

niedzwiedz1124 wrote:

nagrywaj frapsem ?
Bardziej zależy mi na wyjaśnieniu i rozwiązaniu tego problemu (bo mam tak tylko z osu...) Poza tym nie natrafiłem jeszcze na takie nagranie, w którym występowałoby to samo (co najwyżej złe zgranie dźwięku z filmem).
niedz
podaj ustawienia xfrajera i osu ._.
Topic Starter
Galkan
Ustawienia nagrywania: Pełna rozdzielczość, 100 klatek na sekundę, urządzenie dźwiękowe Vista Audio, mikser dźwięku Vista Audio Mixer.

Ustawienia Osu: 1280x960, obsługa DirectX włączona, FPS nieograniczone,

Próbowałem różne ustawienia (fullscreen, pół rozdziałki, ograniczenie FPS, zmiana ustawień dźwięku) i dalej to samo. Pytanie: Czy ktoś miał już taki problem? Ewentualnie czy ktoś zna dobry program do konwertowania z .avi do .mp4?
niedz

Galkan92 wrote:

100 klatek na sekundę?
30 man,30 dla osu :3
Topic Starter
Galkan
Niestety, to dalej nie to.
SteRRuM
zaje brzmi =)
w osu ustaw frame limiter na 120fps directx
Topic Starter
Galkan
'Rwa, dalej nie to!
SteRRuM
masz cos zepsute, i w ogole xfire nagrywa noobsko jakosc, lepszy fraps
Kubu
Może nie do tematu, ale frapsem nie nagrasz dźwięku z głośnikami creativa D:

To taka super-mega-ciekawostka ; >
Ryohan
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
niedz
burak nagrywa dźwięk mikrofonem o.o
Elvan_old
No właśnie chyba nagrywa dźwięk głośnikami xDDD
Japierdole pogrom ! LEŻĘ!!!!
Kubu
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Elvan_old
If you think that's true...
Pozwolę sobie zacytować fragment pewnej piosenki:
... "You are an idiot! Ha ha ha ha ha ha ha ha ha haaaaaa !!!" xD
Swistak
Heheh, dobry cytat xD.
Topic Starter
Galkan
W końcu naprawiłem to bagno.

http://www.xfire.com/blog/theblog/873263/

Jak ręką odjął! 8-)
Please sign in to reply.