forum

wooting UwU gümrüğe takılır mı

posted
Total Posts
2
Topic Starter
H4K4R
Merhabalar wooting sitesinden sipariş vereceğimde ürünün kendisi 1238 tl kargoyla beraber 1500 tl oluyor. Yazın gelen alışveriş sınırlamasının 30 euro olduğunu biliyorum. Bu kuraldan sonra sipariş eden var mı, gümrüğe takılır mı, takılırsa ek ne kadar ek ücret isterler? Yardımcı olabilirseniz çok sevirinirim ^^
Sinyan
Selam

30 avro ve üstü (kargo fiyatı buna dahil) olduğu için yasal gereği gümrükte takılması gerekir.

Gümrük ücreti olarak bir şey diyemem çünkü gümrük ücretleri açık piyasa gibi bir şeye döndü. Gümrükçü sana az çok istediği rakamı yedirtebilir ben Wooting 60he siparişi verdiğimde 3100tl vergi ve 2530tl gümrük hizmet bedeli ödedim. O konu ile ilgili tanıdık ve ya PTT'nin anlaşmalı gümrükçüsüne sorabilirsin mail üzerinden. Yanlış hatırlamıyorsam belli bir miktar fiyata kadar PTT'nin anlaşmalı olduğu yere vekalet vermeden mail üzerinden işlemlerini halledebiliyorsun ve sana fiyat teklifi veriyorlar.

NOT: Gümrükteki ödenen fiyat PTT'deki kargo takipteki "ÜCRETLER" kısmında gözükmez. Oradaki gözüken rakam PTT kuryesi pakedini dağıttığında ve sana getirdiğinde nakit olarak almakta benden ek olarak 50TL almışlardı o da gümrüğe sunma vergisi ve damga vergisi.

(Normalde gümrükçüler vekalet almadan işlem yapmıyor vekalet ücreti 1000TL gibi bir fiyat)

PTT'nin anlaşmalı gümrükçüsü mail adresi: pttgrubu@ugm.com.tr

Websiteleri: https://ugm.com.tr/
Please sign in to reply.

New reply