forum

Organizacja Polish Tournament

posted
Total Posts
42
Topic Starter
Ryohan
Ok. Wiemy już,że jest zainteresowanie. Teraz przydałoby się znaleźć organizatorów, dlatego też proponuję pisać do mnie PMki z propozycjami bycia orgiem a tymczasem lista znajdzie się poniżej.

CHĘĆ BYCIA ORGANIZATOREM ZGŁASZAĆ DO MNIE NA PM

Lista organizatorów:
Ryohan
fartownik

i gościnnie mama.
SteRRuM
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
Kubu
This map has been deleted on the request of its creator. It is no longer available.
fartownik
kuburaczek, potrzebne sa pojedyncze osoby do ogarniecia tego, bo zrobi się niesamowity chaos... en, ten tego, Ryohan nie zakladaj jeszcze tematu z zapisami ;p
Topic Starter
Ryohan
Swistak
No kurde :<. Ja bym bardzo chciał zarówno uczestniczyć jak i organizować :<. Nie dałoby się tego jakoś pogodzić przyjmując, że wszystkie losowania odbywałyby się przed ustaleniem jakiegoś schematu, a kwestie spore rozstrzygałby tylko 1 główny organizator, który niestety nie mógłby uczestniczyć (w szczególności Ryo xP)?
fartownik
Wątpie :P Ja nie będę gral, bo i tak nie mam szans.

Ryohan wejdź w końcu na #polish żebyśmy mogli coś ustalic.
Kubu

Swistak wrote:

Ja bym bardzo chciał zarówno uczestniczyć jak i organizować :<
Zapewne jak większość. I z tego powodu postanie większy chaos niż byłaby 1/2 osoby w organizacji ^.^

BTW. 25 % ludu się fochnie na kogoś za to wszystko : <
Brass the Hedgehog
ShaggoN

Brass the Hedgehog wrote:

Czemu nie mogą grać organizatorzy? Przecież możnaby zrobić tak, że w ich grupie sędziuje inny organizator, którego w tej grupie nie ma. W finałach mamy 2 osoby, ne? To sędziuje główny organizator, honorowo ofc.
To nawet niezłe jest.
Topic Starter
Ryohan
Dobra ale z drugiej strony (za przeproszeniem) na chuj nam x organizatorów? Wystarczy 3 - 5 osób. Ja grac nie będę, bo już i tak coraz mniej w osu! gierczę (może w przyszłości to się zmieni) i dlatego chcę pomóc organizować a nie grać. Dobra to może tak - będzie 2 góra 3 main organizatorów i reszta będzie pomocnikami (takimi niby liniowymi) wy będziecie od pomocy przy organizacji, ale będziecie mogli grać. Co wy na to?
SteRRuM
Swistak

kuburaczek wrote:

Swistak wrote:

Ja bym bardzo chciał zarówno uczestniczyć jak i organizować :<
Zapewne jak większość.
Z tym, że ja akurat mam spore doświadczenie. Organizowałem już niejeden jakiś taki turniej i naprawdę całą strukturę układałem bardzo porządnie. Czasami miałem wrażenie, że ja wkładam w to wszystko sporo więcej pracy niż ludzie mają z tego frajdy xD. Nie dlatego, że były kiepskie, ale właśnie naprawdę wszystko bardzo dokładnie i porządnie organizowałem.
Kubu

Swistak wrote:

Z tym, że ja akurat mam spore doświadczenie. Organizowałem już niejeden jakiś taki turniej i naprawdę całą strukturę układałem bardzo porządnie. Czasami miałem wrażenie, że ja wkładam w to wszystko sporo więcej pracy niż ludzie mają z tego frajdy xD. Nie dlatego, że były kiepskie, ale właśnie naprawdę wszystko bardzo dokładnie i porządnie organizowałem.
Moim zdaniem turniej taki jaki my zamierzamy zrobić jest w miarę noobski i aby go zorganizować nie potrzebujemy doświadczenia ;x Zresztą co tu organizować? Ryo jest modkiem forum tak więc imo raczej sam sobie poradzi (i believe in Ryo) napisać jednego posta z otwarciem turnieju i pm'nięcem do pepka o te odznaki w profilach. Ustalamy beatmapki, ustalamy terminy... koniec kropka (.)

I założę się, że zaraz po naszym turnieju inne kraje zrobią swoje turnieje... Łączone krajówki itp.itd. I będzie massive fail (to tak btw ^.^)
Swistak
No ale trzeba całą strukturę rozgrywek zrobić. Ustalenie terminów, to akurat formalność.
paink1ller_old
moze zrobimy cos na pobobienstwo Ligi Mistrzow w pilce noznej ? :DD
najpierw podzial na kilka grup
potem cwiercfinal , polfinal i final ;p
SteRRuM

paink1ller wrote:

moze zrobimy cos na pobobienstwo Ligi Mistrzow w pilce noznej ? :DD
najpierw podzial na kilka grup
potem cwiercfinal , polfinal i final ;p
czyt. tabelka = =
Kubu
Kubu
sry za doubla posta lecz... zbliżają się święta i może zrobić taki jakiś christmas poland tourament D: Do tego piosenki będą o mniej więcej tej tematyce (jest trochę tego ranked z tego co kojarzę)

Wogóle coś tam robicie ryoszku? Nielicząc tego tematu?
Topic Starter
Ryohan
Przepraszam, ale ostatnio jestem troszkę zajęty maturami itp. i rzadko odwiedzam osu!. Nie wiem czy nadaję się do prowadzenia tego turnieju obecnie :P Z tymi świątecznymi to nie jest zły pomysł, ale jest ich troszkę mało i z reguły są to piosenki proste :P
Kubu
Z reguły to turniej nie musi być jakiś trudny... chociaż piosenek nie jest dużo to fakt z 16 się naskrobie;/
SteRRuM
święta = jeszcze mniej ludu. po moich bezbłędnie wyśmienitych obliczeniach, wyszło, ze w turnieju będzie brało [uwaga! SZOK!], DOKŁADNIE -7 OSÓB! jak dla mnie to trochę za mało, ale jestem w stanie to wytrzymać.
Kubu
No bez przesady @_@ Turniej tylko ogłosimy w święta, a rozpocznie się pewnie w wakacje
SteRRuM
I tak wychodzi na minusie, bo wszyscy będą na wyjeździe. D:
Topic Starter
Ryohan
Dobra postaram się coś wykombinować :P
ShaggoN
No i sprawa polskiego turnieju osu! nam zamarzła. A miało być tak pięknie... :(
Elvan_old
Jeśli już, to proponował bym się zgadać jeszcze z innym krajem, bo nas - polaków, którzy aktywnie grają w osu!, udzielają się na forum i #polish, jest zwyczajnie za mało na jakiś el0 super turniej. ;p
Topic Starter
Ryohan
wiecie jeżeli chcemy,żeby to był oficjalny turniej to musimy jakieś nagrody ogarnąć :P Bo tak to nie ma sensu, chyba, że to będzie unofficial dla fame'u xD

W zasadzie wymyśliłem sobie, że można by zrobić coś ala - osu! retro tournament, czyli gramy tylko stare mapki z przełomu 2008/2009, albo osu! rock - czyli szukamy tylko takich rockowych kawałków, czyli zero jpopu xD
rika_old

Ryohan wrote:

wiecie jeżeli chcemy,żeby to był oficjalny turniej to musimy jakieś nagrody ogarnąć :P Bo tak to nie ma sensu, chyba, że to będzie unofficial dla fame'u xD
wpierw proponuję zrobić unoffical, aby zobaczyć jak to wyjdzie, a następnie postarać się zrobić coś bardziej prestiżowego, ponieważ nie wiadomo jak to wypadnie i trzeba by było troszkę ludzi zebrać :<<
fartownik
Jak narazie to chyba jest w trakcie inny turniej, prawda? Chociaż można by się tym w końcu zainteresowac :P Najlepiej zeby byl to ogolny turniej, bez szczegolnych rodzajow piosenek. Z nagrodami moglby byc problem. Wlosi sami placili za wszystko.
Swistak

Ryohan wrote:

W zasadzie wymyśliłem sobie, że można by zrobić coś ala - osu! retro tournament, czyli gramy tylko stare mapki z przełomu 2008/2009, albo osu! rock - czyli szukamy tylko takich rockowych kawałków, czyli zero jpopu xD
Tak, tak, tak i jeszcze raz tak!
Najlepiej połączmy oba :D!
Przeogromny plus dla obu propozycji :D!
Topic Starter
Ryohan
A może zamiast polskiego turnieju, zrobilibyśmy rozgrywki ligowe? :D Np. jeden sezon trwałby miesiąc/dwa i w tym czasie każdy grałby z każdym lub coś takiego, z tego wybierałoby się 8 najlepszych graczy, po czym oni graliby już turniej podwójnej eliminacji, albo bo3. Zastanówcie się, bez nagród ale dla chwały xD Chyba, że byłyby opłaty na wpisowe i pula nagród dla 3 pierwszych miejsc lol.
fartownik

Ryohan wrote:

A może zamiast polskiego turnieju, zrobilibyśmy rozgrywki ligowe? :D Np. jeden sezon trwałby miesiąc/dwa i w tym czasie każdy grałby z każdym lub coś takiego, z tego wybierałoby się 8 najlepszych graczy, po czym oni graliby już turniej podwójnej eliminacji, albo bo3. Zastanówcie się, bez nagród ale dla chwały xD Chyba, że byłyby opłaty na wpisowe i pula nagród dla 3 pierwszych miejsc lol.
Po pol miecha ludziom znudziłoby się takie granie i liga by umarła ;d
Galkan
Mamy zdolnych hardkorowych napierdalaczy, nie powiem, ale mało który z nich wytrwałby takie coś.
Topic Starter
Ryohan
Ale zauważcie, że to tylko kilkanaście "meczy" w miesiącu więc można by coś z tego sklecić, dzięki temu byłby jakiś ruch :P
SteRRuM
ta ja z chęcią w jakieś napierdalance bym wziął udział 8-)
krzychu0700
Ja się tylko grzecznie spytam. Jeśli się już dogadacie co do organizatorów i to wszystko dojdzie do skutku itd. , to czy to będzie jakieś napierdalańsko dla graczy typu Lfa, Pally'ego i Kuburaczka czy będzie jakiś podział na dwie części dla takich pro jak wy i dla średnio-zaawansowanych?
Topic Starter
Ryohan
Można rozdzielić, to się zobaczy kto będzie chciał grać xD
krzychu0700
Ja mogę się pobawić, tylko kiedy to będzie? Bo ja w niedziele wracam dopiero. Ale i tak trzeba by znaleźć więcej chętnych jak na niższy poziom bo jak tylko dla mnie i powiedzmy jeszcze jakiś 3 innych osób to by sensu chyba nie było xD
fartownik

krzychu0700 wrote:

...dla graczy typu Lfa, Pally'ego i Kuburaczka...
:oops:
SteRRuM
tylko może się z tym trochę sprężcie bo jak się zacznie szkoła to jeszcze mniej ludzi będzie
Galkan

fartownik wrote:

krzychu0700 wrote:

...dla graczy typu Lfa, Pally'ego i Kuburaczka...
:oops:
Nie no, Paladyn też dobrze gra (lepiej ode mnie w każdym razie, a ja też taki beznadziejny nie jestem) ale fakt, można tam było wstawić kogoś innego :-P

DAJCIE MI G9 KURWAAAAAAA
Please sign in to reply.

New reply