forum

Pytanie dla starszych wyjadaczy

posted
Total Posts
7
Topic Starter
-NeBu-
a
Wnaqer
zzqWilliam
Z czasem samo przyjdzie.
Topic Starter
-NeBu-
a
Wnaqer
Zdania są mocno podzielone. Fakt, że Cookiezi i rrtyui to tabletowcy, nie świadczy o tym, iż tablet = pro z miejsca. Każdy lubi grać inaczej. Najlepiej popytaj znajomych, czy ktoś ma tableta i mógłbyś spróbować.
Topic Starter
-NeBu-
a
klubek
Moim zdaniem jeśli chcesz zacząć przechodzić mapy na poziomach hard czy insane (robiąc full combo, S rank, lepsze acc), to zamiast znajdować specjalne mapki do tego czy inne wymysły, po prostu najlepiej grać, dużo grać, grać przeróżne mapy, GRAĆ. Nie próbuj nawet na siłę grać map typu http://osu.ppy.sh/s/41823 czy podobnych, nie ma to sensu (przynajmniej na takim etapie). Normalne, proste mapy. Chodzi o to, że grając więcej i więcej map, od wielu różnych maperów, uczysz się tak naprawdę patternów - czyli wyrabiasz umiejętność radzenia sobie czy to z jumpami, czy streamami różnej formy, czy sliderami albo innymi kombinacjami. Z czasem sam zobaczysz, że każda kolejna mapka, kolejny pattern będzie łatwiejszy do ogarnięcia (typu "oh! gdzieś już to widziałem woof"). Jest to też dobry sposób na powiększenie sobie biblioteki piosenek w osu! : P.Zawsze możesz sobie dodać jakiś mod dla trudności, czy to DT czy HR i sprawdzić jak Ci idzie. Tak ja zaczynałem i trochę czasu mi zajęło aby w ogóle przejść jakiś insane.

Anyway, to przyjdzie z czasem, po prostu graj, a zawsze możesz potem się spytać o jakieś porady tutaj albo na #polish. Jeśli chodzi o sprzęt to tak jak Ty wolisz, jak Ci się najlepiej gra. Powodzenia~
Please sign in to reply.

New reply