forum

Problem z klatkami. (low FPS).

posted
Total Posts
10
Topic Starter
4TooFLY
Witam, wszystkich. Mam problem posiadam laptop:
DELL Latitude 3540

Intel Core i5 4200u
HD 8850m[GDDR5 2GB]
4GB RAM
Windows 8 64-bit.

Problem jest w tym że w osu! mam tylko 180fps(niby nie jest to zły wynik), ale kolega który ma komputer duuuużo gorszy ode mnie ma 400fps kiedy on może pomarzyć aby uruchomić np. Skyrim'a kiedy mi działa na ULTRA płynnie. W ustawieniach mam FPS na UNLIMITED. Oraz inne opcje jak "Shader Effects" wyłączone oraz osu! działa na renderze DirectX. Wie ktoś co może być problemem ?
Marcin
a) w widoku f9 mozliwy jest spadek fps
b) unlimited powinnienes sprawdzać podczas gry
c) sprawdz czy nie uzywasz zintegrowanego GPU
d) Sterowniki - aktualizuj.
AmaiHachimitsu
Jak inne gry działają to stery są raczej ok, bardziej zobacz, czy nie musisz enforcnąć swojej dedykowanej karty graficznej.
Topic Starter
4TooFLY
Inne gry działają dobrze, ogólnie jest to nowa karta graficzna która niedawno została wydana i nie ma jeszcze wielu sterowników wydanych, i dodam że mam najnowsze. Inne gry działają bez problemów. Nie, nie używam zintegrowanej karty, kiedy mam HD8850m włączoną mam około 180fps a przy zintegrowanej jest około 100fps. Nie za bardzo rozumiem co Amai chcesz powidzieć mówiąc "enforcnąć". Ogólnie dzięki za odpowiedzi, ale niestety nic mi nie pomogły rady... Spróbuję jeszcze pokombinować może coś pomoże... Ogólnie takie pytanie czy warte jest to "zachodu", i duża jest róznica między 200fps a 500-700fps w osu! ? Bo jeżeli nie, to nie ma sensu i tak się bawić aby to zmienić... ?
AmaiHachimitsu
Najlepiej to zarzuć screena ustawień graficznych w osu!. No i upewnij się, że te fpsy to masz niskie podczas gry, a nie np. gdy używasz F9
Marcin
Also, pamiętaj by mieć ustawiony plan zasilania na: wysoka wydajność.
DeletedUser_613592
i zwyzywaj peppiego ze nie umie pod windowsa 8 zrobic by dzialalo wszyskto ok ): tak przy okajzi
Topic Starter
4TooFLY
Juz wszystko podaję:

osu! settings:
https://imgur-archive.ppy.sh/ZAO6hIq.jpg 1FPS :O xD

power settings:
https://imgur-archive.ppy.sh/p7E3Ytk.png

Potwierdzam że podczas gry(bez F9) mam 180fps na karcie HD8850m[GDDR5,2GB] i 80-100fps na zintegrowanej Intel HD 4400.

Ogólnie tam mi 180fps nie przeszkadza, ale kumpel mówi że czuję dużą różnice kiedy gra u mnie na 180fps a jak gra u siebie(na kompie który ma z 8lat) i ma 400fps., O Skyrim on może pomarzyć aby pograć a mi smiga na ULTRA, a u mnie w osu! jest 180fps kiedy u niego 400-500 a mamy takie same ustawienia :O
AmaiHachimitsu
No to wypada czekać, co zrobi peppy z tym w8. Przez chwilę miałem nadzieję, że może grasz w oknie i aero coś jebie, no ale cóż.
Topic Starter
4TooFLY
OK, dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi :). 180fps dla mnie jest OK i nie ma tragedii, może ppy naprawi to w przyszłości... Ja jeszcze się pobawię w ustawieniach kart graficznych itd. Pozdro dla wszystkich !
Please sign in to reply.

New reply