forum

Jak oni to robią?

posted
Total Posts
13
Topic Starter
bibkop
Czesc.
Gram w OSU od 2 dni. Zacząłem oglądać jak inni grają i się zdziwiłem..
Oglądałem graczy, którzy grali na bardzo trudnych poziomach i jakimś cudem perfekcyjnie operowali "myszką"?
Wiadomo, że myszką nie da się tak szybko i prosto ruszać, a oni jak jakieś boty.
Na pewno będziecie wiedzieć jak tak grać, a chcialbym wiedziec.

Z góry dziękuje za informacje.
rEdo
Każdy gracz tak naprawdę korzysta z jakiegoś hacka , których rodzajów nie jestem w stanie zliczyć. Najpopularniejszym na osu! hackiem jest hack xXcOcKblAstEraXx, do którego link niestety zgubiłem. W każdym razie, polega on na przeczytaniu mapy z pliku .osu i fałszywe odwzorowanie ruchu kursora wraz z kliknięciami, żeby powtórka z gry wyglądała na wiarygodnie zagraną. Wielu graczy nie chce się przyznać do korzystania z czegoś takiego (z polskich między innymi fartownik i worst fl player), ale taka jest prawda. Polecam poszukanie tego programu na forum, ale troszkę czasu to niestety zajmie.

Po prostu kurwa ćwicz, to przyjdzie z czasem.
AmaiHachimitsu
Te setki filmików na youtube to wszystko manipulacja prędkością oczywiście.

Wiadomo, że myszką nie da się tak szybko i prosto ruszać
Jak ja uwielbiam tą pewność, naprawdę uwielbiam. Informacja z najlepszego źródła aka "wydaje mi się, że się nie da, bo nie umiem". Sztama!
Tidek
Grasz 2 dni i co ty oczekujesz?
r0ck

bibkop wrote:

Czesc.
Oglądałem graczy, którzy grali na bardzo trudnych poziomach i jakimś cudem perfekcyjnie operowali "myszką"?
Wiadomo, że myszką nie da się tak szybko i prosto ruszać, a oni jak jakieś boty.
Ej no ale ej ja nie wiem jak usajn bolt może tak szybko biegać i nogami przebierać, nie da się ich tak do perfekcji opanować, przecież to na 100000% NIE MOŻLIWE on musi mieć haxy do życia albo to jakiś robot. :C

bibkop wrote:

Na pewno będziecie wiedzieć jak tak grać, a chcialbym wiedziec.
Albo nie zrozumiałem, albo chcesz żebyśmy powiedzieli Ci jak: "ruszać myszką szybko i prosto jak jakiś bot i jak perfekcyjnie opanować myszkę"? Przed chwilą napisałeś, że to OCZYWIŚCIE nie możliwe, więc jak mamy powiedzieć Ci coś, co twoim zdaniem jest nie możliwe? Mamy wyjawić, że jesteśmy robotami stworzonymi aby grać w tę grę? Po co od razu wydawać największy sekret ludzkości :/.

Dobra.
Uwaga pro tip od miszcza nadchodzi: wyłącz akcelerację myszki i graj, może zrozumiesz po pewnym czasie.
zzqWilliam
Na prawdę? 17h jesteś w grze i Ty już chcesz grać jak zawodowiec? Może trudno Ci będzie to ogarnąć ale każdy z nas nie grał jako pierwszej mapki Shreddera na 100% acc... Tak jak tu wielu powiedziało, graj, graj, graj, z czasem samo przychodzi nawet nie zauważysz ;)

Edit: Poza tym zdradzę Ci tajemnicę że większość "lepszych" graczy gra na tablecie graficznym, a tam to już nie żadna sztuka machać piórkiem.
DeletedUser_613592
no machanie pirokiem to jednak sztuka, bo nie kazdy ma airmana fc (wiem ze to gowno mapa no ale taki przyklad :( )
Naafam

zzqWilliam wrote:

Tak jak tu wielu powiedziało, graj, graj, graj, z czasem samo przychodzi nawet nie zauważysz ;)
Trening czyni mistrza. Każdy z nas zaczynał tutaj od zera i powoli uczył się grać, chociaż na samym początku nie mógł uwierzyć, że opanuje myszkę/tablet do perfekcji.
Jedyne, co można życzyć, to dużo high scores i wytrwałości do chińskich kółek.
klubek
Pij dużo herbaty.
zzqWilliam

klubek wrote:

Pij dużo herbaty.
To Ci się wyćwiczą mięśnie jak będzie do wc biegał co chwilę :P
Naafam

zzqWilliam wrote:

klubek wrote:

Pij dużo herbaty.
To Ci się wyćwiczą mięśnie jak będzie do wc biegał co chwilę :P
I dużo kakałka. Kakałko dobre na poprawę humoru, gdy ciągle missujesz.
Marcin

klubek wrote:

Pij dużo herbaty.
Nikt Cie tu nie pamięta :(
Galkan

Hinaa-chan wrote:

zzqWilliam wrote:

Tak jak tu wielu powiedziało, graj, graj, graj, z czasem samo przychodzi nawet nie zauważysz ;)
Trening czyni mistrza. Każdy z nas zaczynał tutaj od zera i powoli uczył się grać, chociaż na samym początku nie mógł uwierzyć, że opanuje myszkę/tablet do perfekcji.
Jedyne, co można życzyć, to dużo high scores i wytrwałości do chińskich kółek.
I na tym raczej możemy zakończyć ten temat, bo nie widzę większego sensu w jeżdżeniu po nowym (nawet jeśli dość niefortunnie zaczął).
Please sign in to reply.

New reply