forum

Jaki tablet do OSU w niskiej cenie?

posted
Total Posts
11
Topic Starter
vsax12
Od pewnego czasu mam ochotę kupić tablet , głównie do grania w OSU gdyż jestem leworęczny a na myszce zawsze używałem prawej ręki przez co robienie spinów i map insane + jest dla mnie stosunkowo trudne. Szukam tabletu z dużą ilością DPI ( 2000 i wyżej ) i w niskiej cenie , najlepiej do 280 zł. Wiem że istnieje już temat odnośnie tabletów lecz tam panuje zbyt duży chaos :D Co myślicie o Genius EasyPen m506?
Advantan
CO?!
winotu

vsax12 wrote:

Wiem że istnieje już temat odnośnie tabletów lecz tam panuje zbyt duży chaos :D
dlatego tworzysz dodatkowy poza tym tematem robiąc dodatkowy spam na forum?

Wacom Bamboo3 Pen (CTL-470) ~220 zł: bez żadnych dodatkowych funkcji dotykowych, przycisków itd. do osu! wystarcza.
później z tego co widzę jest CTH-460 w cenie ~240 zł: dodatkowe przyciski, "Obsługa gestów wielodotyku - przewijanie, przybliżanie, obracanie i inne"
dalej nie szukałem (nie szukałem też jakoś dokładnie), nie chce mi się.
AmaiHachimitsu
Dalej szukac nie ma co, jak do osu to ctl 470 i papa.

Od Geniusa to bym nawet chusteczek nie kupil.
winotu
jest jeszcze pentagram, ale z tego co czytałem to i tak wacom lepszy, więc nawet nie patrzyłem na to.
Rori Vidi Veni
Ja bym poczekał na opinie o osu!tablecie, według peppiego ma mieć mniej więcej takie same możliwości co starsze Bamboo, i będzie kosztował ok. stówy + transport
EDIT, taki chuj, 40 euro za DHL z Australii
Marcin
Ale...
a) on nie mieszka w australii na chwile obecną
b) tablet jest produkowany przez niejaki huion (fix me)
c) koszt dostawy ma być mały
d) pen bedzie miał baterie AAA w przeciwieństwie do bamboo (indukcja).
Topic Starter
vsax12
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi , chyba wybiorę tego Wacom Bamboo3 , nie zamierzam czekać na tablet dedykowany do osu! gdyż możliwe że będę go też używał do małych prac graficznych. Za wszystkie odpowiedzi jeszcze raz dziękuje :)
AmaiHachimitsu
Ten tablet nie jest "dedykowany" do osu!, po prostu ma pierdoly takie jak wyglad itp. Nadal Wacom bedzie lepszy i wyjdzie taniej.
Marcin
Well, huion ma być za ~$30 dolarów, dając na to max poniżej kwoty tabletu dostawe, daje to nawet całkiem spoko cene niższą od kosztu wacoma.
Galkan

vsax12 wrote:

Wiem że istnieje już temat odnośnie tabletów lecz tam panuje zbyt duży chaos :D
To nie jest powód do zakładania kolejnego tematu. Ten zamykam a wątek kontynuuj w przyklejonym.
Please sign in to reply.

New reply