forum

Polecacie jakieś ćwiczenia na nadgarstek?

posted
Total Posts
9
Topic Starter
filip6666
Witam, jak w temacie, macie może jakieś sposoby/ćwiczenia na nadgarstek, aby nie bolał on od gry? Ja mam często tak, że po dłuższej sesji (a teraz dość intensywnie gram) strasznie boli mnie nadgarstek, pewnie od nadwyrężenia?
Tak więc czy znacie jakieś sposoby aby temu zapobiec? ;3
Advantan
Masturbacja, a jak już nie możesz to pomóż jakiemuś koledze i ćwicz na nim.
Fapable
Kolega ma rację, ja nie pomagam innym kolegom i patrzcie jaka ze mnie lama w osu :c
Tidek

filip6666 wrote:

Witam, jak w temacie, macie może jakieś sposoby/ćwiczenia na nadgarstek, aby nie bolał on od gry? Ja mam często tak, że po dłuższej sesji (a teraz dość intensywnie gram) strasznie boli mnie nadgarstek, pewnie od nadwyrężenia?
Tak na serio, jak grasz na myszce ponad 2h bez przerwy, to raczej 90% ludzi będzie tak miało. To jest raczej normalne, bo trzymasz dłoń cały czas w jednej i tej samej pozycji.
DeletedUser_613592
z
CuteCurry
Kup tablet, zespół cieśni nadgarstka nadchodzi.
winotu

filip6666 wrote:

częściej rób sobie przerwy podczas grania.
r0ck
Mnie nadgarstek/ręka, którą trzymam myszkę jeszcze nigdy nie bolała. Ew. palce w lewej jak gram cały czas mapy z szybkim single tapem i streamami.
Nie wiem, może w ostateczności zwiększ czułość myszki żeby nie musieć tak machać ręką, chociaż znając "nowych" graczy, to i tak pewnie grasz na 3.0x :/ (Btw. Jak to możliwe grać na czymś szybszym niż 6/11 1.0x, dla mnie nawet to jest już za szybko)
AmaiHachimitsu
Problemem może być zła wysokość siedziska/biurka. Dłonie w dół i łokieć powinien być troszkę niżej niż wysokość blatu biurka, ewentualnie na równi. Proponuję też jak najmniej się spinać. Częstym problemem jest tez zbyt wysoka czułość myszy. Nowi gracze mają tendencję do ustawiania wysokiej czułości "bo nie nadążają", a potem sterowanie takim czymś to zabawa w chirurga, bo żeby zachować precyzję należy ruszać bardzo lekko myszką, a z tym idzie bardzo mocne ściśniecie myszy i ogólne spięcie całej dłoni. Proponuję niższą czułość, żeby ciężar spływający na ciało podczas gry był rozrzucony również na ramię i całą dłoń. Wbrew temu co napisal R0ck, wcale niższa czułość nie powoduje bólu dłoni. Dłoń się bardziej poci, to fakt, ale bólu nigdy nie doznałem.
Please sign in to reply.

New reply