forum

Problem z Tabletem CTH-470

posted
Total Posts
19
Topic Starter
Renx3
Siemka!
Mam problem z tabletem Wacoom Bamboo Manga Pen & Touch CTH-470.Podczas gry w Osu! często skacze mi wskaźnik lub tracę nad nim kontrole i nie wiem co zrobić proszę o pomoc!
AmaiHachimitsu
czulosc w osu ustaw na 1.0
Topic Starter
Renx3
Teraz mam nowy problem wskaźnik czasami nie reaguje na moje ruchy lub je przerywa.
AmaiHachimitsu
Dlugo masz ten tablet?

Wina wydaje sie byc po stronie piorka, wloz dokladnie wklad, moze cos w nim przeszkadza.
Topic Starter
Renx3
Mam go od 3dni ale nie wydaje mi się żeby to była wina piórka bo ten problem występuje tylko w osu!.
winotu
w sensie, że dotykasz wtedy rysikiem powierzchni tabletu?
możesz spróbować wyłączyć "szybkie ruchy", może to o to chodzi...
btw. jest już temat o tabletach... po co niepotrzebny spam tematami?!

EDIT: o przypadkowe dotknięcia mi chodzi, jak wyłączysz przyciski myszy to też tak masz?
Topic Starter
Renx3
Klikam z i x a piórkiem nie dotykam powierzchni tabletu.
Marcin
Topic Starter
Renx3
Nic nie pomogło.
Marcin
f10 w grze?
Topic Starter
Renx3
Też nie pomogło.
-Gintoki
Widocznie za wysoko trzymasz piórko.
fartownik
^ pomyślałem dokładnie to samo. Upewnij się, że nie podnosisz piórka za wysoko. Wysokość wykrywania piórka w twoim tablecie to 16mm.

CTH to tablet dotykowy i działa też jako touchpad, możesz czasem przypadkowo najechać palcem na powierzchnię i to powoduje laga. Spróbuj wyłączyć opcje dotykowe w ustawieniach tabletu.
winotu
Z tego, co się orientuję to w tabletach dotykowych funkcje dotykowe są wyłączane jeśli tylko tablet wykrywa piórko, tak więc to chyba nie powinno być przyczyną, no chyba, że złapie dotyk w momencie, gdy piórko jest za wysoko. Sam nie mam dotykowego, ale z tego co widziałem, to działa na takiej zasadzie...
Topic Starter
Renx3
Pierwszego dnia piórko trzymałem za wysoko ale teraz już trzymam dobrze.Co do opcji dotykowej to jest wyłączona.A co do problemu to dodam że, to wygląda jak by ten wskaźnik lagował czy coś.( Na myszce wskaźnik chodzi dobrze)

EDIT: Wydaje mi się że, ten kursor laguje gdy używam przycisków z i x.
Piotrekol

Renx3 wrote:

to wygląda jak by ten wskaźnik lagował czy coś.( Na myszce wskaźnik chodzi dobrze)
Używasz Win 7 czy 8?(7- łatwo mozna naprawic(zakładając ze grasz w okienku) wyłączając Aero podczas gry , 8- albo fullscreen albo trzeba się trochę natrudzić ;) )
Topic Starter
Renx3
Mam windows 7 i gram na fullscreenie.

EDIT: Problem rozwiązany temat do zamknięcia.
AmaiHachimitsu
To co było źle, aero? Czy jakoś się samo naprawiło?
Topic Starter
Renx3
Samo się naprawiło grałem sobie i po paru grach jakoś przestało ,,lagować kursor'' i oby ten problem nie wrócił ;D

EDIT: Dzięki wszystkim za chęci ;)
Please sign in to reply.

New reply