forum

Streamy -.-

posted
Total Posts
12
Topic Starter
ProrokC2
Jak mam sobie poradzic ze streamami! To jest zajebiscie trudne! Macie jakieś techniki lub cos :(
AmaiHachimitsu
Tak. Najlepsza strategia to klikać na przemian 2 klawisze klawiatury...

Teraz na serio, technik jest tyle ilu jest graczy, chociaż są jakieś podstawowe zasady. Najważniejsze jest ułożenie dłoni, wyczucie rytmu i po prostu trening. Dobra klawiatura (dobra = mechaniczna) również poprawi komfort streamowania jak i całej gry w ogóle. Ogólnie przy klikaniu decyduje milion szczegółów takich jak wysokość siedzenia/biurka, wysokość klawiatury, jej odległość od skraju biurka i inne.

Jeśli sam dobrze nie wyczuwasz rytmu zawsze patrz na BPM mapy, jest ono podane nad rankingiem. Łatwo jest Ci się wtedy nastawić.

Jako, że ułożenie dłoni jest chyba najważniejszym elementem jeśli chodzi o technikę, warto jest przejrzeć youtube z filmikami tych najlepszych graczy i podpatrzeć, jak Oni to robią. Shaggon również zrobił kiedyś filmik z radami co do streamowania i jest on na youtube, powinieneś znaleźć.
Marcin
A jeżeli znasz angielski to tutaj cos jeszcze mam t/99612
r0ck
Nie streamuj od razu 270BPM :D
Polecam ten zestaw map do ew. nauki i stopniowego przechodzenia do coraz szybszych streamów:
160-222:
http://osu.ppy.sh/s/48352
142-220:
http://osu.ppy.sh/s/43701

Myślę, że na tym etapie rzeczy takie jak ustawienie ręki, wysokość krzesła itp. nie powinny być zbyt ważne, bo raczej nie trzeba mieć idealnie ustawionego krzesła żeby streamować 160BPM (oczywiście krzesło powinno być ustawione jak Ci wygodnie). Takie rzeczy mają wpływ dopiero później, a ustawienie ręki samo przyjdzie (i tu znowu tak jak Ci będzie wygodnie).

Prawdę mówiąc ja kiedyś też miałem miliony pytań, jak klikać to, ja zrobić tamto itp. O niektóre pytałem na forum, ale prawda jest taka, że jedynym wyjściem jest po prostu grać, nie ma nic lepszego.
CuteCurry
Tajne techniki? Zawsze przed grą namaczam dłonie w roztworze z czerwonych jagód, który przygotowuje z tygodniowym wyprzedzeniem i przechowuję w słoiczkach w piwnicy.Trzymam dłonie tak około dwadzieścia minut w roztworze, potem wystarczy tylko wystrzelać wszystkie kostki. Bez tego nie potrafię strreamować 200 bpm :-)
DeletedUser_613592
z
AmaiHachimitsu
a ustawienie ręki samo przyjdzie
Po dwoch latach nie umiem ustawic reki, co tam
Tidek

worst fl player wrote:

ja czesto swiece sobie w oczy latarka, by zwiekszyc moj refleks, i mam gamme w oczach i ogolnie skill up. Im wczesniej widze klawisze tym szybciej moge sie przygotowac na streamy
Gdzie world end hd fl?
WujekGrzyb

spi wrote:

Tajne techniki? Zawsze przed grą namaczam dłonie w roztworze z czerwonych jagód, który przygotowuje z tygodniowym wyprzedzeniem i przechowuję w słoiczkach w piwnicy.Trzymam dłonie tak około dwadzieścia minut w roztworze, potem wystarczy tylko wystrzelać wszystkie kostki. Bez tego nie potrafię strreamować 200 bpm :-)
--Hahaha

Ja też się uczę grać i wszystkie kółka staram się klikać na zmianę z/x, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale z całej mapki Mythologia's End streamy mam teraz 'prawie' na SS. Gorzej z jumpami i różnymi przesunięciami rytmicznymi, ale HP mi na streamach zawsze rosnie XD
r E s P
Też się ucze ogarniam trochę 185,190 ale i tak cienko XD
Gotori
r E s P
Ja teraz osobiście zakupiłem mechaniczną i ćwicze dalej lecz jest tociężkie ja np. naucze się dłuższe 230 240 i nie będe się uczył XD na siłe
Please sign in to reply.

New reply