forum

Spadki klatek podczas nagrywania

posted
Total Posts
6
Topic Starter
Muffinilou
Cześć, witajcie mam ostatnio pewien problem z Osu!. A raczej z samym nagrywaniem. Otóż lubie czasami sobie nagrać programem typu bandicam mój replay z gry i wstawić go na youtube. Wszystko było dobrze, gra chodziła płynnie nawet w trakcie nagrywania, ale od pewnego czasu się to zmieniło. Kiedy tylko wciskam przycisk odpowiadający za rozpoczęcie nagrywania, dają się we znaki straszne lagi i przycinki. Nie wiem czy to wina programu czy może mojego beznadziejnego dysponowania komputerem, ale chciałbym się jak najszybciej dowiedzieć dlatego przyszedłem po poradę tutaj. Osu! nigdy mi nie lagowało, a z ponad 5000 klatek mam teraz 800, a podczas nagrywania zamiast 2,700+ mam ich 60-80. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? Z góry dzięki.
r0ck
Nie wiem za bardzo co to za program, ale to może on ogranicza klatki? Większość programów do nagrywania ma możliwość ustawienia ograniczania fpsów do konkretnej ilości. Radzę więc sprawdzić jego ustawienia. (ew. spróbować z innym programem)

Drugie co mi przychodzi na myśl, to zawalony komputer. Jeżeli piszesz, że wcześniej chodziło dobrze, to raczej można wykluczyć, że komputer jest słaby (na tyle żeby nie chodziło dobrze) bo jego parametry sprzętowe chyba się nagle nie obniżył :D. Więc może po prostu jest zawalony różnym syfem i śmieciami. Dodatkowo warto go przeskanować jakimś antywirusem bo może jakieś "złośliwe oprogramowanie" obciąża Ci system.

Ogólnie nie znam się na tym dobrze, ale to rzeczy które przychodzą mi na myśl.
Advantan
Nikt ci nie pomoże, bo jesteś niemiły.
Marcin

Borsucz wrote:

Dokładnie :3
Ciunek

Marcin wrote:

Borsucz wrote:

Dokładnie :3

Marcin wrote:

Moje 1200 postów nie jest wogole pomocnych :3 ciekawe czemu tylko ty odczuwasz takie wrazenie...
Get your facts straight pls
Just saiyan'.

Co do tematu, to myślę, że r0ck w sumie powiedział wszystko: albo jakiś limit fps, albo komp.
Dwa posty nade mną do wyjebania, mój w sumie też.
Topic Starter
Muffinilou
W sumie chodziło o dwie rzeczy. Pousuwałem troche niepotrzebnych rzeczy z dysku, a następnie pogrzebałem przy fpsach. Problem został naprawiony nie mam już wielkich spadków fpsów, czasami zdarza sie tylko mała przycinka. Dzięki wszystkim, którzy pomogli.
Please sign in to reply.

New reply